Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale stydím se…Pokud by vadil, raději smazat, prosím.Holky, jsem holka z rodiny, kde být jakkoliv holčičí znamenalo být kurva…
Jako mladá jsem vůbec nepricichla k líčení, česání, čemukoliv a neumím to…
Je mi 35plus a už stárnutí na sobě začínám dost pozorovat a ráda bych, nejen kvůli stárnutí, ale i sobě, se pokusila o to „být upravená“…Všichni říkají, že na internetu je návodu mraky a mají pravdu, jenže já se v nich ztrácím…
Byla bych ráda za odkaz na úplně nejjednodušší videa, stránky, jak vybrat kosmetiku, typ make-up, řasenky, jak se naučit si dělat účesy…já prostě neumím v tomto ohledu nic a ani netuším, kde zacit
…
Zkoušela jsem se objednat k kosmetickam na kurz líčení, ale buď se špatně ptám, nebo to kosmeticka nenabízí, dvě mi neodepsaly
Děkuju za radu…
.
Pokud jsi z Prahy, pak doporucuji Janu MakeupCoffeFun https://youtu.be/2a9JRVu0lw8 Ma nove i sve studio.
Me se libi vizazistka slavnych Lisa Eldridge, ma na internetu spoustu tutorialu. Ale nejlepsi by bylo si najit asi nekoho v miste bydliste aby porad liceni site na miru
Jestli by té to zajímalo, tak Dita von Teese má ve své knize celkem podrobný návod, jak se nalíčit, i s fotkami.
Já se ještě nikdy neodhodlala to zkusit, taky se nemaluju, ale třeba jednou…
nicméně vypadá to dobre a i ta kniha se dobre čte
![]()
Zkusila bych to krůček po krůčku, pokud na sebe hned napatlas všechno, nebudeš se v tom cítit dobře. Zkusila bych prvně nějakej BB krém, to mají v drogerce nebo v lékárně, odstín musíš nějak vybrat podle toho, co ti bude sedět barevně. Dát si pozor, aby sis to správně nanesla, neměla nikde přechod, mapu, dobře to rozetřít. To se naučíš jedině tréninkem. Dál řasenku - to bych se poptala třeba kolegyň, co jim vyhovuje, nebo podle recenzí na internetu, obyč stojí kolem 80 kč, tak to není zas tak velká investice, kdyby ti neseděla. Řasenkou a BB krémem bych začala, naučila se to používat a pak postupně přidala třeba barevnej balzám, rtěnku, nebo třeba tužku na oči, linky. Nehledej v tom vědu. Sama používám někdy make up, někdy BB krém, řasenku a tužku na oči. Někdy mám rtenkovy období. Někdy se nelicim vůbec. Co se účesů týče, tam taky tápu, viděla bych jako základ jít ke kadeřnici aby ti šmikla vlasy tak, aby to mělo šmrnc a zároveň jsi to nemusela složitě upravovat. Já mám vlasy po ramena, rovně střižený, většinou žehlím, teď jsem se naučila i pár pramínků natočit žehličkou, je to hned a vypadá to dobře, naučila jsem se zaplétat si vlasy vepředu do takovýho copu, aby mi nelezly do očí, to mi vadí. Všechno jsem nakoukala na netu a zkoušela. Taky jsem nikdy nebyla moc na líčení, módu nebo účesy. Ale chce to pomalu, zkusit si jak se v tom budeš cítit, třeba u toho make upu by bylo fajn, aby ti někdo řekl, jak to vypadá, třeba manžel nebo kolegyně, kterým věříš. Někdy se stane, že make up nesedí, je moc tmavej, je vidět přechod, a sama to třeba doma nepoznáš, tak by bylo fajn, aby tě na to někdo upozornil. Držím palce ![]()
Prodejkyne Mary Key delaji zdarma predvadecky u nekoho doma, kdyz se vas sejde vic.
Dozvis se takove zaklady.
Jen bacha, budes mit pak pocit, ze nutne potrebujes uplne vsechno, co pani prodava
.
@Lucie_Sx píše:
Prodejkyne Mary Key delaji zdarma predvadecky u nekoho doma, kdyz se vas sejde vic.
Dozvis se takove zaklady.Jen bacha, budes mit pak pocit, ze nutne potrebujes uplne vsechno, co pani prodava.
To já mám tenhle pocit pokaždý když jdu do drogerky
dřív jsem si to i koupila, abych to pak po roce buď někomu darovala, nebo vyhodila, některý relikty jako tekutý oční linky bych možná ještě našla. Naštěstí postupem času jsem se dokázala naučit ovládat. I tak si ale většinou koupím další šampon, pastu a tak.
Mrkni na YouTube na Drew. Je moc šikovná a má tam návody i pro začátečníky, jak v líčení, tak v péči o pleť tak i v barevné typologii. V první řadě musíš vědět svůj typ pleti a péči kupovat podle toho. Co se týká líčení, tak prostě musíš zkoušet, co ti sedne. Líčím se denně a taky mi trvalo, než jsem si našla své výrobky, které mi vyhovují nejvíce. Účes to samé, prostě někde musíš začít, zajdi ke kadeřnici, nech si vlasy upravit a doma zkoušej, co ti sedne nejvíc. Za sebe můžu říct, že nic lepšího než fén a kulatý kartáč ještě nikdo nevymyslel ![]()
@Azeretereza píše:
Zkusila bych to krůček po krůčku, pokud na sebe hned napatlas všechno, nebudeš se v tom cítit dobře. Zkusila bych prvně nějakej BB krém, to mají v drogerce nebo v lékárně, odstín musíš nějak vybrat podle toho, co ti bude sedět barevně. Dát si pozor, aby sis to správně nanesla, neměla nikde přechod, mapu, dobře to rozetřít. To se naučíš jedině tréninkem. Dál řasenku - to bych se poptala třeba kolegyň, co jim vyhovuje, nebo podle recenzí na internetu, obyč stojí kolem 80 kč, tak to není zas tak velká investice, kdyby ti neseděla. Řasenkou a BB krémem bych začala, naučila se to používat a pak postupně přidala třeba barevnej balzám, rtěnku, nebo třeba tužku na oči, linky. Nehledej v tom vědu. Sama používám někdy make up, někdy BB krém, řasenku a tužku na oči. Někdy mám rtenkovy období. Někdy se nelicim vůbec. Co se účesů týče, tam taky tápu, viděla bych jako základ jít ke kadeřnici aby ti šmikla vlasy tak, aby to mělo šmrnc a zároveň jsi to nemusela složitě upravovat. Já mám vlasy po ramena, rovně střižený, většinou žehlím, teď jsem se naučila i pár pramínků natočit žehličkou, je to hned a vypadá to dobře, naučila jsem se zaplétat si vlasy vepředu do takovýho copu, aby mi nelezly do očí, to mi vadí. Všechno jsem nakoukala na netu a zkoušela. Taky jsem nikdy nebyla moc na líčení, módu nebo účesy. Ale chce to pomalu, zkusit si jak se v tom budeš cítit, třeba u toho make upu by bylo fajn, aby ti někdo řekl, jak to vypadá, třeba manžel nebo kolegyně, kterým věříš. Někdy se stane, že make up nesedí, je moc tmavej, je vidět přechod, a sama to třeba doma nepoznáš, tak by bylo fajn, aby tě na to někdo upozornil. Držím palce
S tím souhlasím. Na začátek bych nešla do černé tekuté linky, výrazné tvářenky nebo make-upu za fůru peněz. Začni pomalu, postupně. Já si prakticky všechnu dekorativku kupuju v drogerii a myslím, že se tam dá vybrat ucházející kvalita za slušné peníze.
Kamarádka to taky neumí a já udělala pár věcí. Koupila jsem ji jako základ tužku na obočí (pro ni světlejší je světlý typ) protože to je něco na co hodně lidí zapomíná, ale rámuje to obličej. Tužka na oči (pro ni hnědá) našla jsem ji vhodný podklad, jak tu radí bb cream nebo tak (poradí v drogerii, dneska jsem dostala super přednášku a vzorky v Douglas, nechtěly abych si něco koupila, ale abych věci zkusila) a paletu stínů co je pro ni vhodná. Jako poslední řasenku.
Obecně je fajn lehce sjednotit pleť, zvolit stín na oči a jen se ho naučit správně rozetřít (obecně nějaký bronzový a nebo hnědý u nikoho nic nezkazí) tak aby byl zapracovány. Orámovat oko shora linkou (kupuji měkkou tužku, na první pokus klidně Essence, dobře se dává a nic nestojí) tužku doporučuji tu co se nemusí strouhat, ale vymotava nahoru. Řasenka a lehce a opatrně to obočí. V paletě stínů bych pro začátek zvolila i tvarenku a jen velmi jemně tukla tváře (jak najdeš na netu)..
Na stínování, složité líčení očí a komplikovaný makeup je času dost. Tohle je drobný základ aby jsi se sama sobě líbila..
No a jestli přichází vrásky a tak, tak to chce ale péči, ne jen líčení. Tzn přípravek na odliceni a čištění (odliceni používám Yves s chrpou, je to šetrné na oči) čistící prostě něco zkusit, každému sedí něco jiného (micelarky a jiné odličovací přípravky, tonikum čistící plet) no a pak to chce krém na čenich, druhý doporučuji na oči, nepatlat to jedním ![]()
@TO_IT píše:
Kamarádka to taky neumí a já udělala pár věcí. Koupila jsem ji jako základ tužku na obočí (pro ni světlejší je světlý typ) protože to je něco na co hodně lidí zapomíná, ale rámuje to obličej. Tužka na oči (pro ni hnědá) našla jsem ji vhodný podklad, jak tu radí bb cream nebo tak (poradí v drogerii, dneska jsem dostala super přednášku a vzorky v Douglas, nechtěly abych si něco koupila, ale abych věci zkusila) a paletu stínů co je pro ni vhodná. Jako poslední řasenku.Obecně je fajn lehce sjednotit pleť, zvolit stín na oči a jen se ho naučit správně rozetřít (obecně nějaký bronzový a nebo hnědý u nikoho nic nezkazí) tak aby byl zapracovány. Orámovat oko shora linkou (kupuji měkkou tužku, na první pokus klidně Essence, dobře se dává a nic nestojí) tužku doporučuji tu co se nemusí strouhat, ale vymotava nahoru. Řasenka a lehce a opatrně to obočí. V paletě stínů bych pro začátek zvolila i tvarenku a jen velmi jemně tukla tváře (jak najdeš na netu)..
Na stínování, složité líčení očí a komplikovaný makeup je času dost. Tohle je drobný základ aby jsi se sama sobě líbila..
No a jestli přichází vrásky a tak, tak to chce ale péči, ne jen líčení. Tzn přípravek na odliceni a čištění (odliceni používám Yves s chrpou, je to šetrné na oči) čistící prostě něco zkusit, každému sedí něco jiného (micelarky a jiné odličovací přípravky, tonikum čistící plet) no a pak to chce krém na čenich, druhý doporučuji na oči, nepatlat to jedním
Podlehla jsem trendu, že krém na oči netřeba, že v něm nic navíc není. No dobrou službu jsem si neudělala
Souhlasím s tebou a pokud paní začíná s líčením v 35, už bych se do žádného složitého stínování a konturování ani nepouštěla. Základ všeho je pěkná pleť, takže odličovat, čistit, hydratovat, vyživovat. Já tedy nedám dopustit na odličovací oleje, ty jsou super.
Co se týče toho výběru make upu, tak bych šla do Sephory, tam řekneš finanční strop a spolu to vyberete. Nekupuj hned Dior za 2 tis., ale zas pár set bych do toho zainvestovala. Hlavně si nech poradit výběr odstínu. Mně třeba hodně make-upu jde do oranžova (a to i BB cremy), takže jsem dlouho hledala, než jsem našla vyhovující a musela si nechat poradit. Jo a docela fajn make-upy mají i v Yves Rocher, ale jak říkám, nech si poradit. Ono zrovna u make-upu se docela vyplatí se tomu pověnovat a zainvestovat.
@terien píše:
Podlehla jsem trendu, že krém na oči netřeba, že v něm nic navíc není. No dobrou službu jsem si neudělalaSouhlasím s tebou a pokud paní začíná s líčením v 35, už bych se do žádného složitého stínování a konturování ani nepouštěla. Základ všeho je pěkná pleť, takže odličovat, čistit, hydratovat, vyživovat. Já tedy nedám dopustit na odličovací oleje, ty jsou super.
A ja se opravdu hezky licit naucila po ctyricitce. Do te doby to nebylo potreba ![]()
@TO_IT @terien Holky, vy jste se tu tak hezky rozepsaly, že se musím zeptat. Vypadáte, že tomu rozumíte
Sama se nelíčím. Můj vrchol je řasenka a tužka
Chtěla bych mamce, 54 let, udělat radost a koupit nějakou péči o pleť. Něco, jak jste psali na odlíčení, čištění, hydrataci, výživu, ta chrpa taky zní moc fajn. Mohli byste mi prosím, nebo klidně i
někdo další, kdo se vyzná, poradit nějaké konkrétní přípravky, značky na zralejší pleť? Případně něco na zakrytí pih, ty se mámě také nelíbí. Nebo na vrásky nějaký denní, noční krém? Představovala bych si něco přírodního, kvalitního, klidně si připlatím
Nedávno jsem se stavovala v drogerii a byla jsem v pasti. Prodavaček se ptát nechci, několikrát jsem naletěla. Věřila, že mi radí dobře a až bohužel pozdě pak zjistila, že mi nacpali snad úplně to nejhorší
Děkuji ![]()
Omlouvám se za anonym, ale stydím se…Pokud by vadil, raději smazat, prosím.
Holky, jsem holka z rodiny, kde být jakkoliv holčičí znamenalo být kurva…
Jako mladá jsem vůbec nepricichla k líčení, česání, čemukoliv a neumím to…
Je mi 35plus a už stárnutí na sobě začínám dost pozorovat a ráda bych, nejen kvůli stárnutí, ale i sobě, se pokusila o to „být upravená“…
Všichni říkají, že na internetu je návodu mraky a mají pravdu, jenže já se v nich ztrácím…
Byla bych ráda za odkaz na úplně nejjednodušší videa, stránky, jak vybrat kosmetiku, typ make-up, řasenky, jak se naučit si dělat účesy…já prostě neumím v tomto ohledu nic a ani netuším, kde zacit
…
Zkoušela jsem se objednat k kosmetickam na kurz líčení, ale buď se špatně ptám, nebo to kosmeticka nenabízí, dvě mi neodepsaly
…
Děkuju za radu
.