Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gabc235 píše: Více
Nenech si valit ty jeho sebelítostný kecy do hlavy. Jestli tě má rád, a nechce o tebe přijít, tak se má chovat jinak. V prvním příspěvku píšeš, že jsi pro něj jen služka a terč, a už se ho zastáváš. Proč? Už tě začíná mít pomalu tam, kde tě chce mít, začínáš o sobě pochybovat, jestli není chyba v tobě. Tak to už je jen krůček k tomu, kdy tě preventivně propleskne, protože si úplně hloupá a zasloužíš si to. Že nikoho nemá není tvoje starost. Ale jestli s ním zůstaneš, tak taky nikoho mít nebudeš, a odchod bude dost těžký.
@arinecka no normálně mu řeknu že já nejsem ta která mu na nohu šlápla, že mě to bolelo jeho ne, tak na me pak kouká jak hloupej sice se pak omluvi, ale az po tom co mu to reknu.
Mam kam jit, ja se bojím jen toho co bude potom
Neverim ze se pak omluvi, ale ty mas tendence omlouvat jeho.
Ceho se bojis? Co by melo byt? Oba si budete zit svuj zivot, co jineho?
Co by mělo být po tom? Prostě si budete každý dál žít po svém.
Přestaň fňukat a jednej. ![]()
Co by mělo být kromě toho, že se ti neskutečně uleví?
@Šmoulice píše: Více
jenže to pokaždé nejde tak snadno…
oběti mají pošramocené sebevědomí, myslí si, že to nedokážou…
nutné je najít pomoc v okolí (rodina, přátelé, Bílý kruh bezpečí, charita - prostě Někoho, kdo pomůže stěhovat, řešit akutní problém), prvotně je potřeba zajistit si bydlení, pak už to jde líp…
Jak se dostat pryč. V diskuzi na podobné téma uvedl jeden uživalel celkem stručný a efektivní návod, ve stručnosti, stoupnout si ke dveřím, stisknout kliku, otevřít dveře, projít a utíkat. Jeho návod bohužel měl jen tu nevýhodu, musíš tu kliku taky pustit a pak to půjde! ![]()
Tebe je ti ho ještě líto, že nikoho nemá? Proč myslíš, že nikoho nemá?
Všichni od něj dávno utekli a sama víš dobře, že to musíš udělat taky!
On si to prostě zaslouží být sám, co ti na to mám říct?
Měla by ses dát dohromady, zakladatelko. Ono, že je ti lidí líto, je sice moc krásná vlastnost, ale měla bys tu svou pečovatelskou povahu věnovat někomu, kdo si to opravdu zaslouží. Ne on…
Máš kam jít, prostě se seber a uteč.
Co bude potom? Hele, nějak bude a rozhodně lépe než teď. To je to, co chceš. Tak co je za problém ten krok udělat? Zkus se na to podívat takhle - bála ses něčeho, když jsi s ním začala vztah? Zřejmě ne, ale vidíš, jak to dopadlo… tak teď to bude obráceně.
Jedině lépe.
Ale pokud ti chybí odvaha ten krok udělat, třeba ti může pomoci dát si konkrétní termín - nejpozději do konce týdne odejdu, například. Ona tě ta povinnost bude nutit!
No, hodně odvahy a síly každopádně! ![]()
Mně by zajímalo, jak dlouho je tvůj přítel takovýto na přesdržku.
Byl i před tou nohou takový? Jestli ano, a ta noha to vyeskalovala, tak utíkej.
Když ne, tak to souvisí s bezmocí a frustrací, kterou pociťuje. Není to nic hezké, být z plné síly, ze dne na den, závislý na někom, nemoct nic a trpět mizernou péči, za kterou musí být povinně vděčný, ale jinak ta péče stojí z jeho pohledu za prd. Člověk by rád udělal věci sám, po svém, a nikoho neotravoval, ale ono to nejde! Strašný pocit!
Určitě mu řekni, jak a čím ti ubližuje, a tak nějak chtěj omluvu za to, že se chová jako kretén.
Ale taky buď počas rekonvalescence ohleduplná vůči jeho vycukaným nervům, a neopouštej ho pokud nemůže chodit, to by byla od tebe totiž sviňárna.
A jak se noha bude lepšit a začne chodit, tak se zklidní i sám.
@JancaS84 nevím, myslím to tak ze strany jeho, vidím to u toho když chci spát třeba u rodičů. Jak vyvádí, že ho opoustim ze se určitě už nevrátím, a cely den bomby zpráv.
@jasperka2 byl takový, nebo spíš začínal být takový i před tou nohou. Já si to ale líbit nenechala, věděla jsem pokaždý že mě třeba chce vyprovokovat apod. Ja treba myla nadobi a on jestli nepujdu udelat spis tohle a nejlip abyxh byla jeste u třetí věci a ví že me to vytáčí když říká dělej tohle a pak tohle a nejlip jeste tohle a všechno najednou. Tak jsem tím nadobi hodila a vzdychla si rekla mu že teď dělám jednu věc pak se postupne dostanu na tu dalsi nebo to může stihnout zatím sám. Ale nikam to neuteče. To se mi třeba zacal smat a rikat "uz mas nervy na mě? " A když viděl že neodpovídám tak we úplně zmenil a byl jak milius
Nevim jestli ma cenu si s nim o tom popovidat nebo spis by asi pomohlo mu dat nejakej důvod se snazit že bych se odstehovala na chvíli k mamce a vidala jsem se s nim jen po praci jako to bylo na začátku. Jenže já mam takovyho tucha že to stejne nepomůže a budu muset jít od nej, ja jsem fakt citlivka a tohle blbe snasim. Každopádně diky vsem. Vazim si toho
@jasperka2 joo s tou zlomenou nohou ho samotnyho nenecham. Myslím až mu bude líp, teď si s ním zkusím promluvit až přijdu domů.
No tak to tě bude citově vydírat, na to se připrav. Ideálně si změn číslo, všude ho zablokuj, nechoď nikde sama.
Mě ještě teda napadlo, zda nema nejakou jinou, misto mě že se zmenil v chování
Ty nevies ako sa pouziva blokacia v telefone?
Dost nechapem co tu riesis? Ty niesi ani lekarka ani sestricka. Nemas povinnost sa o nikoho starat.
A o com sa s nim asi tak chces rozpravat? Teba uspokojuju sladke reci? Nebolo by lepsie radsej sledovat realitu? Vzdy som sa o cloveku dozvedel viac ked som sledoval co robi, ako sa sprava nez ked som pocuval keci.
Ked s nim chces zostat nemusis si hladat dovody, proste povedz ze s nim chces zostat, pretoze dnes ho boli nozicka, zajtra ho bude boliet rucicka, potom na neho budu zly v praci, potom bude smutny a nikdy sa neodhodlas odist. Takze ak ches odist tak sa zober a odidi. Nevidim v tom ziaden problem okrem toho ze sa sama musis rozhodnut a chciet to - je to iba tvoja volba. Vsetko co sa tu popise su teoreticke kecy ale ten jediny kto moze naozaj fyzicky odist (a podla toho co som cital by mal utekat ako o zavod) si TY.
Edit: A keby mal nejaku dalsiu, dve dalsie, tri dalsie… co by to zmenilo? Spraval by sa k tebe lepsie? Presvedcilo by ta to ze s nim chces zostat? - Inak povedane som ti chcel ukazat ze zaoberat sa takymito myslienkami je plytvanie casom. Vies co mas urobit, tak to urob.
Jak to myslíš, že nikoho nemá?
Je to sirotek bez sourozenců nebo s ním nikdo nechce mít nic společného kvůli jeho hulvátskému chování?