Jak se modlíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tohle je asi důvod, proč netíhnu ke klasickýmu křesťanství. Zajímalo by mě, co přesně by neměla znát?
Jo vzduch byl plnej boje
jak jsem tak do něj pliv
ta slina byla moje
a já byl ještě živ
a barva stejnokroje
mě hřála na těle
jo vzduch byl plnej boje
a byla neděle.
Jó to jsem ještě žil
jó to jsem ještě žil.
Pak ale přiletěla
lesklá a horká střela
uprostřed mýho čela
našla si mrcha cíl.
Jó to jsem ještě žil.
Náhle si nebe kleklo
na poraženou zem
aniž by se co řeklo
smrt zjevila se všem
aniž by se co řeklo
pohasla slunce zář
rozpoutalo se peklo
a Bůh si zakryl tvář.
Jó to jsem ještě žil
jó to jsem ještě žil.
Pak ale přiletěla
lesklá a horká střela
uprostřed mýho čela
našla si mrcha cíl.
Jó to jsem ještě žil.
Já nevěděl jsem přesně
proč do rány jsem vlít
ačkoliv jsem tak děsně
chtěl milovat a žít
byť štěstí stálo těsně
vedle mě celej čas
já nevěděl jsem přesně
proč náhle vzal ho ďas.
Jó to jsem ještě žil
jó to jsem ještě žil.
Pak ale přiletěla
lesklá a horká střela
uprostřed mýho čela
našla si mrcha cíl.
Jó to jsem ještě žil.
Náš přeudatnej oddíl
se v jatky proměnil
a já se blátem brodil
a o svý lásce snil
vždyť láska měla podíl
i na ty smrti snad
kdybych se nenarodil
sotva bych asi pad.
Sotva bych asi žil
sotva bych asi žil
a kdyby přiletěla
lesklá a horká střela
uprostřed mýho čela
sotva by našla cíl
sotva bych asi žil.
Zpívá Jiří Suchý - Jó, to jsem ještě žil.
https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno to tady na světě šéfuje Bůh.
Dokud jsem toto skrz naskrz sebe, skrz všechny buňky mého těla a vůbec celé mé bytosti nepochopila - nepřijala, tak jsem byla zmítána - tak jsem se zmítala. To v Bohu jsem našla ukotvení všeho VŠEHO. A já jsem si přestala dělat starosti, Bohu jsem je předala, a místo dělání si starostí se raduji. Má radost není totéž co zábava. Srdcem se raduji, tj. lidem dobré přeji, s lidmi se raduji když oni mají radost, s lidmi soucítím když mají starost a pomáhám jim ji nést - ale jen kousek, dokud sami nepochopí, že sebe mají v srdci svém ukotvit.
Modlitba je nástroj, který člověka s Bohem spojuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bůh je mystérium. Bůh je všechno a je vším. A když tady na emiminu v různých diskuzích čtu od různých lidí různými slovy totéž, totéž na způsob, „že když slyší o Bohu, tak má kopřivku“, tak zde konstatuji, že toto může si myslet a říkat jenom hlupák z hlupákova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená vis, ze tu tema nekonecnyma pasazema zabijis celkem peknou debatu? Sama verim v Boha, ale ani on nechce fanatiky
a ti nejlepsi recnici kontroluji, jaky ma jejich projev dopad. Neni ti divne, ze s tebou nikdo nediskutuje? ![]()
- Citovat
- Upravit
@PaníKadrnožková píše:
@poučená vis, ze tu tema nekonecnyma pasazema zabijis celkem peknou debatu? Sama verim v Boha, ale ani on nechce fanatikya ti nejlepsi recnici kontroluji, jaky ma jejich projev dopad. Neni ti divne, ze s tebou nikdo nediskutuje?
No hlavně zabije jakoukoliv touhu čehokoliv-touhu se modlit, touhu hledat. Fanatismus je vždy odpuzující. Takhle člověk prostě dopadnout nechce.
Ale já si jsem jistá, že tu ještě tak 100 takových textů tento rok vlepí s dobrým pocitem, jak dobře šíří lásku boží. No já už to sleduju jenom ze zvědavosti-kam až takový fanatismus může zajít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelen píše:
No hlavně zabije jakoukoliv touhu čehokoliv-touhu se modlit, touhu hledat. Fanatismus je vždy odpuzující. Takhle člověk prostě dopadnout nechce.Ale já si jsem jistá, že tu ještě tak 100 takových textů tento rok vlepí s dobrým pocitem, jak dobře šíří lásku boží. No já už to sleduju jenom ze zvědavosti-kam až takový fanatismus může zajít.
Souhlas, je to úmorné. A nejhorsi je, ze podle takovych jsou pak hodnoceni i ostatni „verici“, protoze tihle jsou videt (nestydi se tapetovat) a ti ostatni ne ![]()
- Citovat
- Upravit
@Mialina píše:
Nemyslím si, že bych pachala zlo svým bližním. Zrovna teď bylo v tisku, jak pedofil, který ukradl malé miminko z nemocnice, znásilnil a zabil ho, chce znovu na svobodu. Jak si vysvetlis, že se toto mohlo stát? Jak mohl bůh dopustit, aby takto trpělo nevinné dítě a čím si takové zlo zasloužili rodiče? Já bych ráda věřila v něco víc, myslím, že věci mají vyšší smysl, ale na druhou stranu si říkám, že pokud existuje nějaké nejvyšší dobro, jak může dopustit tolik zla, které se denně děje.
Když ono to takhle není. Nejsme loutky, máme svou vůli, rozum, sami se rozhodujeme. Bůh nám neříká, že máme něco ukrást nebo někoho zabít.
Vezmi to z druhé strany. Bůh neměl dopustit, aby vrah zabil dítě. Jenže jak? měl vrahovi chytit ruku, nebo neměl dovolit, aby se vůbec narodil? Nebo neměl dovolit narodit se jeho rodičům?
My sami rozhodujeme jak se budeme chovat a co budeme dělat. Na nás je, zda budeme dobří nebo ne. Zodpovídáme sami za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková Souhlas, takto opravdu věřící člověk nevystupuje. A je vážně škoda, že podle fanatiků si lidé tvoří celkový obraz o víře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proto02 Doporučuju film https://www.csfd.cz/…trc/prehled/
Už jsem o něm na emiminu párkrát psala, tak se omlouvám, jestli s tím někoho prudím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená mrzí mě, že mi na mojí otázku neodpovíš. To je důvod, proč jsem dlouhou dobu nemohla slovo křesťanství ani slyšet.
Mám známou. Hrozná věřící, opravdu. Hlásá svojí pravdu a pravdu o Bohu, která je ta její a jediná správná. Mám takového člověka v rodině. Obě jsou to dle mého hrozně zlé ženské, známá ta mi dělá přednášky, jak náš konec přijde se všema těma černýma zaostalcema z Afriky, co utíkají k nám do úžasný a asi Bohem milovaný Evropy. Druhá, ta z rodiny, je schopná svému muži říct, že jeho “plemeno” je zlo tohoto světa. Pardon. Tohle pro mě nejsou lidé, co nosí nějakou ctnost pod svým srdcem a už vůbec ji nenašli v Bohu.
Málokdy s Božislavou souhlasím, ale tentokrát musím. Její komentář byl prostě dobrý a ty jsi na to nic nenapsala, což by bylo fajn, ráda bych slyšela někoho dalšího a jeho názor.
Jinak se mi líbí, celkově co se týče tohohle tématu, přednáška co dělal rev. P. Samojský. Dám sem odkaz. Celkově se moje názory ztotožňují s učením unitářů.
“Bůh je jako kruh, akorát někteří lidé si myslí, že ten jejich kruh je lepší než ten toho druhého.”
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
Kde byl Bůh, když v plynu umíraly židovské děti?
Kde jsi ho čekal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je asi důvod, proč netíhnu ke klasickýmu křesťanství. Zajímalo by mě, co přesně by neměla znát?