Jak se modlíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@poučená píše:
Takové a podobné úvahy svědčí o tom, že lidé se nenamáhají pochopit Boha.
Ono je vždycky snadné někomu něco vyčítat, v tomto případě Bohu, a už se to stalo takovým klišé. Lidé pokývou hlavou, „jako že Bůh není“. Ale už se nezamyslí, jaké zlo udělali sami svým bližním. O tom, co lidé lidem dělají zlého, o tom si jde číst i na emiminu dnes a denně.Může snad za to Bůh, že snacha nesnáší tchyni, že dcera nenávidí otce, že ti dva, co se z lásky našli, se v nenávisti, ve zlobě rozcházejí a rvou se o své děti?
Nemyslím si, že bych pachala zlo svým bližním. Zrovna teď bylo v tisku, jak pedofil, který ukradl malé miminko z nemocnice, znásilnil a zabil ho, chce znovu na svobodu. Jak si vysvetlis, že se toto mohlo stát? Jak mohl bůh dopustit, aby takto trpělo nevinné dítě a čím si takové zlo zasloužili rodiče? Já bych ráda věřila v něco víc, myslím, že věci mají vyšší smysl, ale na druhou stranu si říkám, že pokud existuje nějaké nejvyšší dobro, jak může dopustit tolik zla, které se denně děje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina píše:
Nemyslím si, že bych pachala zlo svým bližním. Zrovna teď bylo v tisku, jak pedofil, který ukradl malé miminko z nemocnice, znásilnil a zabil ho, chce znovu na svobodu. Jak si vysvetlis, že se toto mohlo stát? Jak mohl bůh dopustit, aby takto trpělo nevinné dítě a čím si takové zlo zasloužili rodiče? Já bych ráda věřila v něco víc, myslím, že věci mají vyšší smysl, ale na druhou stranu si říkám, že pokud existuje nějaké nejvyšší dobro, jak může dopustit tolik zla, které se denně děje.
Ano, tuto otázku, si pokládalo mnoho lidí a nejvíc například během nacistického běsnění. Já už to pokusila vysvětlit, i když to spíš víc lidí namíchlo, než-li potěšilo. Ale to, že Bůh není zas až tak všemohoucí, jak se domníváme, je možné přijmout jako jednu z možností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina píše:
Rozumím Vám. V jiné diskusi jsem se pokusila napsat vysvětlení, dle Bible, proč je na světě zlo. Bůh nás miluje, a proto vyřešil i tuto otázku.
https://www.emimino.cz/…rankovani/4/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Rozumím Vám. V jiné diskusi jsem se pokusila napsat vysvětlení, dle Bible, proč je na světě zlo. Bůh nás miluje, a proto vyřešil i tuto otázku.
https://www.emimino.cz/…rankovani/4/?…
Dá se říci, že moje vysvětlení se neprořečí s tvým vysvětlením. Pěkně to do sebe zapadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v minulosti v rámci hledání smyslu života vyzkoušel všechno možný (včetně např. cesty do Peru za šamanem), ale pořád jsem nenacházel. Až nedávno jsem narazil na knihu, která smysl života jednoduše a jasně odkrývá, až jsem se divil, že je něco takovýho vůbec dostupný. Třeba to pomůže i Tobě. Je to psaný dle skutečnejch událostí. Audio kniha zde: https://www.youtube.com/playlist?… V PDF zde: https://allatra.tv/…ovykh-sensei
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina píše:
Z pohledu Boha je všechno vnímáno jinak, než to vnímáme my, my jakožto lidé.
My jakožto lidé žijeme v tzv. dualitě. Proto vnímáme to, co žijeme, jako dobro a zlo. Jenže každý člověk to dobro a zlo vnímá z pohledu svého.
Bůh dal lidem svobodnou vůli. A také dal lidem Desatero. A také nás Ježíš přišel před 2 tisíci lety učit lásce. Lidi to ale pořád nezvládají.
Bůh daroval lidem úžasné dary, které lidé ještě ani nepochopili a neumí je využívat. Ještě nepochopili ani svobodnou vůli, ani lásku, a také mnozí ani neví, že mají svědomí.
Bůh je tajemství. S výčitkou k němu proniknout nejde. Ale s modlitbou ano.
Z pohledu Boha je všechno vnímáno jinak. JINAK.
Pochopila jsem, že Bůh byl se mnou, po celý život, jen já jsem si toho nevšimla.
Když jsem před 9 lety zacítila první doteky Boha, svět se mi, doslova, rozzářil a já jsem nad tím žasla. Žasla jsem, byla jsem jako Alenka v Říši divů. A byly to zázraky, co se v mém životě začaly dít. Můj rozum tomu nerozuměl, a mně to bylo jedno. Zjistila jsem, že člověk pro normální život ani moc rozum nepotřebuje, protože žije automaticky. Celé týdny jsem měla rozum odpojený, a přesto jsem normálně fungovala. V té době jsem se napojovala na Boha. Dnes vím, že se tomu říká meditační stav. Život mi zkrásněl, rozjasnil se, přestala jsem mít strach, měla jsem odvahu čelit všemu, kvůli čemu jsem předtím svůj život ztrácela. Začala jsem hledat sebe a bylo pro mne velkým překvapením, že jsem našla Boha - ve svém srdci. A pak jsem pochopila mnoho věcí. Pochopila jsem i všecko to, co je normálně lidem nesrozumitelné, a dokonce jsem se to naučila žít.
Co se týče těch různých zločinů a vůbec všech nepravostí, tak každý člověk dostává po celý svůj život nekonečně šancí, aby změnil, co se mu v životě jeho nelíbí a aby znovu začal žít jinak. Je to jenom na něm, zda si těch šancí všimne, a zda je využije. Lidé své šance většinou nevidí a také že je neumí využít. A tak se životem trmácí a bývají nespokojení, ač z pohledů jiného člověka vůbec nemají důvod k nářkům.
Všechno, z pohledu člověka dobré-zlé, prostě úplně všecko, je zapisováno - ne perem na papír - je to energeticko-informační zápis, který si člověk odnáší do své věčnosti. A to je celkově zhodnoceno. Ono to peklo-nebe, které člověk žije v pozemském životě, tak to si s sebou jako duše odnáší a žije to dál. Pan farář Kuffa o tom říká, „že když je člověku zde odpuštěno, tak to má levně, ale tam že je to s vysokohorskou přirážkou“. Mám ráda humor a pan farář Kuffa ho používá. Myslím si, že Bůh má také humor a myslím si, že si Bůh skrze člověka prožívá všechno to, co člověk žije. Proto člověku dal všechny ty nekonečné možnosti a k nim svobodnou vůli a další, a co je dobré a zlé, to si člověk už musí přebrat sám. Bůh mu v ničem nebrání. Bůh každého nekonečně miluje a každému je schopen darovat milost = sejmout z něj kříž jeho utrpení. Já o Boží milosti mohu hodně vyprávět!
Mohu hodně vyprávět i o pekle, které člověk dělá člověku. Lidé si připadají nevinní, ale každý se podílí svým dílem. Např. proč tenkrát pustil Havel z vězení amnestií 6 tisíc nejtěžších zločinců, a tak se stalo, že v té nemocnici, ten pedofil… Také jsem se zamýšlela nad tím, co jsem já, tedy co je člověk. A jak to vlastně Bůh vymyslel a udělal, že má člověk tolik možností bytí. Mohu to říci jednou větou: Boha a lidskou existenci v něm se pokoušejí spočítat kvantoví fyzici, já ji ale žila, žiji, a je to paráda! Výpočty fyziků sotva někdo normálně pochopí, ale modlit se může naučit úplně každý člověk, i malé děti to mohou zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená a ty ten svůj způsob modlení nutíš i dětem? Já jenom, že jsem si na vpomněla na prázdniny u babičky a pro mě i pro moje sestry to bylo peklo-povinné modlení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelen píše:
@poučená a ty ten svůj způsob modlení nutíš i dětem? Já jenom, že jsem si na vpomněla na prázdniny u babičky a pro mě i pro moje sestry to bylo peklo-povinné modlení.
Já se prostě raduji. Zpívám si. Každá hezká píseň je o lásce a to je modlitba. Jsem vděčná, stala jsem se za všecko vděčnou, a to je modlitba. A když se potkám s přáteli, ráda se s nimi obejmu, upřímně obejmu, když oni též chtějí, a to je modlitba. Dnes jsem např vůbec nešla spát. Jedna zde mladá žena velmi trpěla, bolestí z nemoci. Povídala jsem si s ní, než odešla k lékaři, i to byla modlitba. Když komukoli člověk dobré přeje, to je modlitba. Tímto způsobem já se vlastně takřka stále modlím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená přesně s tímhle se zase ztotožňuji já. Nemám ráda, když lidé o Bohu říkají, že to on nechá někoho hladovět, ubližovat. Ale to si děláme my, lidé, s naší svobodnou vůlí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@poučená přesně s tímhle se zase ztotožňuji já. Nemám ráda, když lidé o Bohu říkají, že to on nechá někoho hladovět, ubližovat. Ale to si děláme my, lidé, s naší svobodnou vůlí.
My, jakožto lidi, máme to už tak naučené, máme to v povaze, že svoje vlastní chyby vidíme v druhých, ale v sobě ne. Jasně, že každý neděláme chyby stejné, ale každý někdy nějaké děláme. A když svoje vidět nechceme, anebo je bagatelizujeme, zatímco chyby těch druhých nejsme ochotni, nejsme schopni ani omluvit, ani odpustit, tak jsou pak mezi lidmi již ty dobře známé konflikty a různé třenice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modlitba sv. otce Pia z Pietrelciny *25. 5. 1887 - +23. 9. 1968
Zůstaň se mnou, Pane, neboť potřebuji Tvou přítomnost, abych na Tebe nezapomněl. Ty dobře víš, jak snadno tě opouštím.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť jsem slabý a potřebuji Tvou sílu, abych nepadal tak často.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť Ty jsi můj život a bez Tebe mi chybí horlivost.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť Tys mé světlo a bez Tebe se topím v temnotách.
Zůstaň se mnou, Pane, abys mi ukázal svou vůli.
Zůstaň se mnou, Pane, abych slyšel Tvůj hlas a následoval Tě.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť velmi Tě toužím milovat a vždy být v Tvé společnosti.
Zůstaň se mnou, Pane, chceš-li abych Ti byl věrný.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť má duše, ač ubohá, touží být pro Tebe místem útěchy a hnízdem lásky.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť se připozdívá a den se nachýlil. Můj život plyne, blíží se smrt, soud a věčnost. Je třeba občerstvit síly, abych nezůstal stát na cestě; k tomu potřebuji Tebe. Již se připozdívá a smrt se blíží. Bojím se temnot, pokušení, suchopárů, křížů, bolestí… Jak mnoho Tě potřebuji, Ježíši, v této noci vyhnanství!
Zůstaň se mnou, Ježíši, neboť v této noci života a nebezpečí Tě tolik potřebuji. Učiň, abych Tě poznal jako Tvoji učedníci při lámání chleba, aby eucharistické společenství bylo pro mne světlem, které rozptyluje temnoty, silou, která mne podpírá a je jedinou radostí mého srdce.
Zůstaň se mnou, Ježíši, neboť v hodině smrti chci zůstat spojen s Tebou. Jestliže ne svatým přijímáním, tak alespoň milostí a láskou.
Zůstaň se mnou, Ježíši, nežádám od Tebe božskou útěchu, neboť jí nejsem hoden, ale prosím o dar Tvé přítomnosti. Ano, jen Tebe si žádám!
Zůstaň se mnou, Pane. Jen Tebe jediného hledám, Tvou lásku, Tvou milost, Tvou vůli, Tvé srdce, Tvého Ducha, neboť Tebe miluji a nežádám za to jinou odměnu, než abych Tě miloval ještě více. Láskou pevnou, praktickou, abych Tě miloval z celého srdce zde na zemi, abych Tě mohl ještě dokonaleji milovat po celou věčnost. Amen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená píše:
Modlitba sv. otce Pia z Pietrelciny *25. 5. 1887 - +23. 9. 1968
Zůstaň se mnou, Pane, neboť potřebuji Tvou přítomnost, abych na Tebe nezapomněl. Ty dobře víš, jak snadno tě opouštím.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť jsem slabý a potřebuji Tvou sílu, abych nepadal tak často.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť Ty jsi můj život a bez Tebe mi chybí horlivost.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť Tys mé světlo a bez Tebe se topím v temnotách.
Zůstaň se mnou, Pane, abys mi ukázal svou vůli.
Zůstaň se mnou, Pane, abych slyšel Tvůj hlas a následoval Tě.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť velmi Tě toužím milovat a vždy být v Tvé společnosti.
Zůstaň se mnou, Pane, chceš-li abych Ti byl věrný.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť má duše, ač ubohá, touží být pro Tebe místem útěchy a hnízdem lásky.
Zůstaň se mnou, Pane, neboť se připozdívá a den se nachýlil. Můj život plyne, blíží se smrt, soud a věčnost. Je třeba občerstvit síly, abych nezůstal stát na cestě; k tomu potřebuji Tebe. Již se připozdívá a smrt se blíží. Bojím se temnot, pokušení, suchopárů, křížů, bolestí… Jak mnoho Tě potřebuji, Ježíši, v této noci vyhnanství!
Zůstaň se mnou, Ježíši, neboť v této noci života a nebezpečí Tě tolik potřebuji. Učiň, abych Tě poznal jako Tvoji učedníci při lámání chleba, aby eucharistické společenství bylo pro mne světlem, které rozptyluje temnoty, silou, která mne podpírá a je jedinou radostí mého srdce.
Zůstaň se mnou, Ježíši, neboť v hodině smrti chci zůstat spojen s Tebou. Jestliže ne svatým přijímáním, tak alespoň milostí a láskou.
Zůstaň se mnou, Ježíši, nežádám od Tebe božskou útěchu, neboť jí nejsem hoden, ale prosím o dar Tvé přítomnosti. Ano, jen Tebe si žádám!
Zůstaň se mnou, Pane. Jen Tebe jediného hledám, Tvou lásku, Tvou milost, Tvou vůli, Tvé srdce, Tvého Ducha, neboť Tebe miluji a nežádám za to jinou odměnu, než abych Tě miloval ještě více. Láskou pevnou, praktickou, abych Tě miloval z celého srdce zde na zemi, abych Tě mohl ještě dokonaleji milovat po celou věčnost. Amen.
Slova Pia z Pietrelciny: „Židé jsou nepřáteli našeho Boha a nepřáteli našeho svatého náboženství“. Konec citátu. Muž, který chvalí Boha a zároveň stejnými ústy hanobí nenávistnými slovy židovský národ není svatý muž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Slova Pia z Pietrelciny: „Židé jsou nepřáteli našeho Boha a nepřáteli našeho svatého náboženství“. Konec citátu. Muž, který chvalí Boha a zároveň stejnými ústy hanobí nenávistnými slovy židovský národ není svatý muž.
Asi neznáš historii, to je celé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se například každý den modlím takhle: „Pane Bože, prosím dej, ať mě dneska nikdo nena*ere.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit