Jak se modlíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Arcanum píše:
Nejlepší model modlitby naučil sám Ježíš své učedníky. Je známá po celém světě pod názvem „Otče náš“…A konkrétní prosby můžeme Bohu předkládat každý z nás tam, kde se zrovna nacházíme. Bůh je všude, a slyší nás, i naše myšlenky.
https://www.cirkev.cz/…odlitba-pane
Přesně tak. Ale je to jak píšeš - ta modlitba je model, ne formule. Drtivá většina světa to nepochopila. Nemá smysl se to učit nazpaměť a omílat 10× dokola, má smysl přemýšlet nad strukturou. Každý ten řádek má hluboký význam a dal by se rozepsat do 100 dalších. Ukazuje nám to v bodech, co má náš vztah s Bohem obsahovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@honzek86 děkuji! Tvůj komentář je přesně to, co mě uspokojilo. Nechci se modlit, protože chci něco aby cokoliv plnil, necítím se nějak v pozici že bych měla po Bohu cokoliv tímto způsobem žádat. Ráda bych k němu promlouvala, svěřovala se mu jako jeho dítě, přijímala ho jako svého otce, jako něco/někoho kdo stojí za mou existencí a ráda bych vyměnila ty problémy, tu prázdnotu uvnitř sebe za lásku. Abych skrze jeho moudrost byla lepším člověkem. Děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@honzek86 děkuji! Tvůj komentář je přesně to, co mě uspokojilo. Nechci se modlit, protože chci něco aby cokoliv plnil, necítím se nějak v pozici že bych měla po Bohu cokoliv tímto způsobem žádat. Ráda bych k němu promlouvala, svěřovala se mu jako jeho dítě, přijímala ho jako svého otce, jako něco/někoho kdo stojí za mou existencí a ráda bych vyměnila ty problémy, tu prázdnotu uvnitř sebe za lásku. Abych skrze jeho moudrost byla lepším člověkem. Děkuju
Zakladatelko, také jsem věřící v podobném duchu jako ty. Já věřím v Boha, v anděly, se kterými promlouvám. Dost často večer, když si lehnu do postele, poděkuji andělům a Bohu za celý den, za to co se mi povedlo i za to co se mi nepovedlo. Pokud řeším pro mě nějaký neřešitelný problém, či si s něčím nevím rady, žádám anděly a Boha o pomoc s tím, aby mi dali znamení (které pochopím
) abych věděla jak daný problém vyřešit. Většinou si nepřeji konkrétní řešení problému, ale cestu či způsob jak ho vyřešit co nejlépe pro všechny.
Co se mě či tátovi plní je když vyslovíme přání parkovacího místa na určitém místě. Pokud ho vyslovím dostatečně dopředu.
Prosím o anonym.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zakladatelko, také jsem věřící v podobném duchu jako ty. Já věřím v Boha, v anděly, se kterými promlouvám. Dost často večer, když si lehnu do postele, poděkuji andělům a Bohu za celý den, za to co se mi povedlo i za to co se mi nepovedlo. Pokud řeším pro mě nějaký neřešitelný problém, či si s něčím nevím rady, žádám anděly a Boha o pomoc s tím, aby mi dali znamení (které pochopím) abych věděla jak daný problém vyřešit. Většinou si nepřeji konkrétní řešení problému, ale cestu či způsob jak ho vyřešit co nejlépe pro všechny.
Co se mě či tátovi plní je když vyslovíme přání parkovacího místa na určitém místě. Pokud ho vyslovím dostatečně dopředu.
Prosím o anonym.
Víš, já si v životě procházela hrozným peklem. Dalo by se říct. Samý utrpení. Já po Bohu nechci, aby “řešil” mé problémy ale věřím, že díky všemu zlému co se mi stalo, se mě Bůh snaží něco naučit, něco mi předat. Nežádám od něj nic, věřím že bych zvládla vše, co by mi poslal - ať už radost nebo tragédii. On ví nejlíp co dělá, ale to já mám pocit, že nerozumím dost jasně. Ale ráda bych mu lépe naslouchala. Potřebuji v životě hodně odpouštět a kdo jiný mě to může naučit, než on. Myslím že Bůh nám nadělil tohle všechno, co máme. Nekonečný možnosti, jen je nevyužíváme úplně nejlíp.
- Citovat
- Upravit
Sepnu ruce a modlím se. Modlím se k Bohu a Ježíši za věci, které mě teď tíži, aby se mi ulevilo, aby možné situace pomohl a dal mi silu. Naštěstí teď jsem v takove situaci, ze muzu mnohem méně prosit za věci a mnohem více byt vdecna. Všechno, za co jsem se kdy modlila, se nakonec vyřešilo. Nekdy ne hned, často jinak, než jsem si představovala, ale vyřešilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Víš, já si v životě procházela hrozným peklem. Dalo by se říct. Samý utrpení. Já po Bohu nechci, aby “řešil” mé problémy ale věřím, že díky všemu zlému co se mi stalo, se mě Bůh snaží něco naučit, něco mi předat. Nežádám od něj nic, věřím že bych zvládla vše, co by mi poslal - ať už radost nebo tragédii. On ví nejlíp co dělá, ale to já mám pocit, že nerozumím dost jasně. Ale ráda bych mu lépe naslouchala. Potřebuji v životě hodně odpouštět a kdo jiný mě to může naučit, než on. Myslím že Bůh nám nadělil tohle všechno, co máme. Nekonečný možnosti, jen je nevyužíváme úplně nejlíp.
Já věřím, že každá zkušenost, i ta negativní nás posílí, pokud se z ní poučíme. Věřím, že bude líp a přeji ti to. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alladina píše:
Myslím, že ptat se Te na cirkev je zbytecna ztrata casu. Z jaké jsi sekty?
Promiň nebudu odpovídat. Už jen jak byla otázka položena, je z ní cítit dopředu neúcta, posměch a nesnášenlivost.41 §§§§§§§§§§§§
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně praktického jsem se dozvěděla od otce Mariána Kuffy, velmi pozoruhodného člověka a faráře na Slovensku, je to velká a již hodně známá osobnost. Na internetu si jde poslouchat videa z jeho kázání celé hodiny a stále je to zajímavé poslouchání. O modlitbě říká toto:
Modlitby – 4 druhy:
Odprošující - kontakt
Prosebné – projevuješ důvěru
Děkovné - šlechetné srdce, zvětším ti ho a naplním
Oslavné: chci být dobrým – to se pak otevírá Boží Království na Zemi
„I POKUS SE POČÍTÁ.“ otec Marián Kuffa „Protože Bůh stojí jen o lásku, všechno ostatní si má člověk strčit za klobouk.“
Nevadí, že to člověk zkazí, ale to, že chce a že se pokouší, to Boha rozpaluje dorůžova: „Ještě víc ji obdařím.““
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina píše:
Vzhledem k tomu, co se děje denně kolem nás, kolik zla se děje nevinným a bez potrestání… Těžko říct, jestli je něco jako Bůh.
Takové a podobné úvahy svědčí o tom, že lidé se nenamáhají pochopit Boha.
Ono je vždycky snadné někomu něco vyčítat, v tomto případě Bohu, a už se to stalo takovým klišé. Lidé pokývou hlavou, „jako že Bůh není“. Ale už se nezamyslí, jaké zlo udělali sami svým bližním. O tom, co lidé lidem dělají zlého, o tom si jde číst i na emiminu dnes a denně.
Může snad za to Bůh, že snacha nesnáší tchyni, že dcera nenávidí otce, že ti dva, co se z lásky našli, se v nenávisti, ve zlobě rozcházejí a rvou se o své děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Božislava píše:
Bohužel v naší církvi se modlení nedoporučeje. Stejně tak se nedoporučuje s ním mluvit. Naše víra je totiž založená na tom, že Bůh není všemohoucný.
Také by mne zajímalo, co je to za podivnou církev?
Proč to tajit? Kde je problém? Co se děje, a dít se nemá?
Můžete jít, Božislavo, do anonymity. Na emiminu se pomohlo už mnoha lidem. Sama jsem se před pár roky účastnila jedné ze záchranných akci - šlo tam o domácí násilí, a to v zahraničí. Za pár dní byla ta mladá žena i se svým maličkým kojencem v bezpečí azylového domu, s podporou zde cca 100 žen. Sebraly jsem sbírkou pro ni peníze, oblečení a vůbec všechno, co potřebovala ona i její maličký.
Která z těchto? viz wikipedie - zde je úplný seznam: Myslím, že žádná.
Seznam církví a náboženských společností v Česku
https://cs.wikipedia.org/…v_%C4%8Cesku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modlit se je málo. Člověk musí modlitbou žít a též jako modlitba do svého života vykročit. Je to velký úkol, být spolu s Bohem, skrze modlitbu. A je to velká radost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená A mě by zase zajímalo proč to tak prožíváš? Na mě jsi už moc fanatická. Božislavu se tu snažíš nachytat a furt tu svojí víru tady mlátíš všem o hlavu. Tohle je přesně ten nejlepší způsob, jak lidi od jakékoliv víry odradit. Není to ani láskyplné a už vůbec ne mírumilovné. V tvém podání je to pouze a jenom fanatické…Trochu nadhledu, lásky a lehkosti by to chtělo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelen píše:???
@poučená A mě by zase zajímalo proč to tak prožíváš? Na mě jsi už moc fanatická. Božislavu se tu snažíš nachytat a furt tu svojí víru tady mlátíš všem o hlavu. Tohle je přesně ten nejlepší způsob, jak lidi od jakékoliv víry odradit. Není to ani láskyplné a už vůbec ne mírumilovné. V tvém podání je to pouze a jenom fanatické…Trochu nadhledu, lásky a lehkosti by to chtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poučená píše:
Také by mne zajímalo, co je to za podivnou církev?
Proč to tajit? Kde je problém? Co se děje, a dít se nemá?
Můžete jít, Božislavo, do anonymity. Na emiminu se pomohlo už mnoha lidem. Sama jsem se před pár roky účastnila jedné ze záchranných akci - šlo tam o domácí násilí, a to v zahraničí. Za pár dní byla ta mladá žena i se svým maličkým kojencem v bezpečí azylového domu, s podporou zde cca 100 žen. Sebraly jsem sbírkou pro ni peníze, oblečení a vůbec všechno, co potřebovala ona i její maličký.Která z těchto? viz wikipedie - zde je úplný seznam: Myslím, že žádná.
Seznam církví a náboženských společností v Česku
https://cs.wikipedia.org/…v_%C4%8Cesku
Vazena pomahajici, o Bozislavu se nebojte, ta opravdu nema problemy stat si za svymi nazory, zkuste pomoci nekomu jinemu ![]()
- Citovat
- Upravit