Jak se modlíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková děkuji! Je to super, obsáhlý komentář, který mi pomohl. Budu se k diskusi ráda vracet. Kromě jízlivých poznámek jste mi napsaly spoustu skvělých pohledů.
Osobně mi je nejblíž procházky v přírodě. Asi bych i zapálila svíčku a zkusila.. mluvit a mluvit a mluvit. Rozhodně zkusím zajít i do kostela.Přiznám se, že vlastně touhle spirituální krizí procházím od ztráty dítěte. Před tím jsem praktikovala jógu, meditace.. cítila jsem se celkem fajn, jenomže ztráta dítěte a následně porod dcery ve mě vyvolal hodně otázku života, smrti a pochybnosti nad tím, čemu jsem věřila. Pořád se nade mnou vznášela víra jako taková, vyrovnání se životem, proč jsem tady, co je moje poselství nebo jak to napsat. Začala jsem mít i různé emocionální stavy a proto jsem zašla k lékaři a na terapie, psychospirituální krize.
Děkuju vám všem, ještě jednou.
Určitě se někde najdeš. Já to mám tak, že ani kostel ani jóga a meditace nejsou proti sobě. Ale kamarád, co je katolík by nešel třeba ani do čajovny. Co smrdí východní filozofií, to bojkotuje. Mně zajímá vše, co mi pomáhá se zklidnit. Někdy zajdu do kostela, u nás je jeden, co má otevřenou tu přední část hned za dveřmi a jde tam chvíli pobýt. Taky ráda zajdu do lesa anebo i na jógu a přednášku a vykuřování domácnosti nebo o feng shui, jeden známý mi i vyložil párkrát karty, pro mě je to vše propojené, vesmír, bůh, víra. Každý máme nějakou individuální víru uvnitř sebe.
Příspěvek upraven 27.12.19 v 20:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GitD píše:
Připadas si alespoň dobře, když si z takovýhle věci děláš srandu? Víš, že to někomu může být i nepřijemne?
Jezisi, tak ze me zase nedelej hyenu proboha.Tak jsem to projednou vzala vtipne a hned je z toho drama. Jestli jsem tebe a jine pohorsila, nemam problem se omluvit. Nicmene, ja kdyz mam opravdu slabou chvilku, tak akorat nedrzim ten ruzenec, ten mi vysi v aute i s and. kdylkama a sosku nemam, jen svicku s Marii A rozmlouvam s osobou, ktera mi odesla. Takze uz vic urazejici, mohl byt tvuj koment, na mou osobu, ze se chovam jak decko, ktery jsem s nadhledem presla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Osobně mi je nejblíž procházky v přírodě. Asi bych i zapálila svíčku a zkusila.. mluvit a mluvit a mluvit.
Teď úplně vážně.
Když jsem byla v háji já, přesně do té přírody mě to bytostně táhlo.
Nutně jsem potřebovala - klidně v rámci pracovní cesty - někde zastavit, opřít se o strom, dívat se do krajiny. Myšlenky přicházely samy, zapadaly logicky do sebe, najednou jsem v tom nebyla sama.
Dodneška, kdy už dávno nejsem v háji, tohle několikrát měsíčně udělám.
Zastavit se. Přímý spojení… nevím s kým. ![]()
A pak oheň, být sama, v úplném klidu a moci se dívat do ohně, klidně stačí svíčka, raději několik.
Ale nevím, jestli tohle je víra.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, otázka je jasná. Jak se modlíte? A vyslyší vás Bůh?
Procházím teď krizí a stále víc mě to táhne k Bohu, k modlením a k tomu mít s ním “vztah”. Nicméně klasickému křesťanství tak uplně neholduji, existenci Boha však nepopírám.
Zajímají mě názory a zkušenosti věřících, jak k vám Bůh promlouvá, v co třeba věříte a jak to máte, jak s Bohem začít mluvit.Vzhledem k tomu, že teď procházím psychospirituální krizí a hledám smysl svého života a svoj víru, ráda bych se udržela v anonymitě, nechci aby si mě s tímto vláknem někdo spojoval.
Rozumím ti. Prošla jsem si kdysi něčím podobným. Byl mi dán dar víry, jsem křesťanka. Motlitba je rozhovor se živým Bohem, kterému na nás velmi záleží. Modlit se můžeš všude a vždy, nejlépe svými slovy, tak jako když si povídáš se svým přítelem. Nejdůležitější je ale přijmout Ježíše Krista do svého života. Posílám ti odkaz, kde si můžeš přečíst mnoho užitečných informací. ![]()
https://www.everystudent.cz/…ase_modlitby
- Citovat
- Upravit
@Kfětoslava píše:
Určitě se někde najdeš. Já to mám tak, že ani kostel ani jóga a meditace nejsou proti sobě. Ale kamarád, co je katolík by nešel třeba ani do čajovny. Co smrdí východní filozofií, to bojkotuje. Mně zajímá vše, co mi pomáhá se zklidnit. Někdy zajdu do kostela, u nás je jeden, co má otevřenou tu přední část hned za dveřmi a jde tam chvíli pobýt. Taky ráda zajdu do lesa anebo i na jógu a přednášku a vykuřování domácnosti nebo o feng shui, jeden známý mi i vyložil párkrát karty, pro mě je to vše propojené, vesmír, bůh, víra. Každý máme nějakou individuální víru uvnitř sebe.Příspěvek upraven 27.12.19 v 20:39
Víš, tohle já vlastně chápu, jak pises o tom, že by nesel ani do cajovny.
Dodnes mám problem napr.jist v indicke restauraci, vyhybam se vsemu, co je spojene s polyteismem. Mám to v hlavě zaryte jako nejtezsi hrich. Shema Jisrael, adonaj eloheinu, adonai echad. I v kostele mi nějak vnitrne vadi sochy svetcu a prehrsle obrazu. Rusi me. Zvykla jsem si, ale nesouznim s tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:
A resit se to nedá?
Ja nevim
ptala jsem se babi, ta rekla, ze bych nemela chodit k přijímání, chapu to a je pravda, ze to nebudu hrotit. Chodim, modlim se a kdyz jdou vsichni, tak jim hezky zazpivam ![]()
- Citovat
- Upravit
@PaníKadrnožková píše:
Ja nevimptala jsem se babi, ta rekla, ze bych nemela chodit k přijímání, chapu to a je pravda, ze to nebudu hrotit. Chodim, modlim se a kdyz jdou vsichni, tak jim hezky zazpivam
No, jestli ta svatba byla svatostna a pak jsi se teprve rozvedla, neznam přesně situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Určitě se někde najdeš. Já to mám tak, že ani kostel ani jóga a meditace nejsou proti sobě. Ale kamarád, co je katolík by nešel třeba ani do čajovny. Co smrdí východní filozofií, to bojkotuje. Mně zajímá vše, co mi pomáhá se zklidnit. Někdy zajdu do kostela, u nás je jeden, co má otevřenou tu přední část hned za dveřmi a jde tam chvíli pobýt. Taky ráda zajdu do lesa anebo i na jógu a přednášku a vykuřování domácnosti nebo o feng shui, jeden známý mi i vyložil párkrát karty, pro mě je to vše propojené, vesmír, bůh, víra. Každý máme nějakou individuální víru uvnitř sebe.Příspěvek upraven 27.12.19 v 20:39
Tak me zase joga nedela dobre, teda ta cast, kde se spojujes s vesmirem a zemí a mas vlastne vsechno ve svych rukach. Jde to bytostne proti memu presvedceni a hned mam pocit, ze jsem moc pyšná. A zase abych ve chvili meditace mudrovala, ze to tak uplne nemyslim, aby me Panbu nepotrestal, tak mi zase odbehnou myslenky… moc mi to k sobe nejde.
S tema kartama to mam zase vyresene. Mam domluvu, ze se neptam na fatalni věci, ale na blbosti typu vztahy s muzskyma, na praci a tak. Nikdy na zdravi, nikdy na smrt apod. A vzdycky, kdyz mi ten vyklad zacne vychazet, tak se vydesim a karty na pul roku schovam
proste to beru neco jako horoskop ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alladina píše:
No, jestli ta svatba byla svatostna a pak jsi se teprve rozvedla, neznam přesně situaci.
Nene, ja „nasla“ Boha az v souvislosti s rozvodem a umrtim táty, do te doby jsem byla pokrtena(vcetne pripravy) a chodila s babi a prilezitostne. Bylo by mi vylozene zinantni vybehavat povoleni nebo oficialni odpusteni. Me staci fakt, ze me radi vidi a vítají i pres to
ale dekuju za zajem ![]()
- Citovat
- Upravit
Já se modlím pořád. Tak nějak po svém- laicky. Modlím se třeba i když kolem mě projede sanitka-modlím se ať to dopadne co nejlíp…Modlím se nahoru k tomu dobrému, světlému-k tomu dokonalému- k tomu něčemu, co dokázalo tak dokonale vytvořit nás a také tak hezké místo k žití. Ale nemám jasno v tom, jak to něco světlého vypadá. Nemám ráda ty obrazy, které nám to či ono náboženství vnucuje. Vidím to asi víc abstraktně. Jo a taky hodně děkuju-když se daří, když se něco splní atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer.
Diskusi na žádost zakladatelky zamykám…
Hezký den všem!
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý deň,
diskusiu som na základe žiadosti od zakladateľky znova odomkla ![]()
Prajem krásny deň,
Kristína ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková píše:
Tak me zase joga nedela dobre, teda ta cast, kde se spojujes s vesmirem a zemí a mas vlastne vsechno ve svych rukach. Jde to bytostne proti memu presvedceni a hned mam pocit, ze jsem moc pyšná. A zase abych ve chvili meditace mudrovala, ze to tak uplne nemyslim, aby me Panbu nepotrestal, tak mi zase odbehnou myslenky… moc mi to k sobe nejde.S tema kartama to mam zase vyresene. Mam domluvu, ze se neptam na fatalni věci, ale na blbosti typu vztahy s muzskyma, na praci a tak. Nikdy na zdravi, nikdy na smrt apod. A vzdycky, kdyz mi ten vyklad zacne vychazet, tak se vydesim a karty na pul roku schovamproste to beru neco jako horoskop
Taky bych se v kartách nikdy neptala na otázky typu života a smrti, spíše jsem řešila nějaké vztahy.
Příspěvek upraven 10.01.20 v 08:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:
Víš, tohle já vlastně chápu, jak pises o tom, že by nesel ani do cajovny.Dodnes mám problem napr.jist v indicke restauraci, vyhybam se vsemu, co je spojene s polyteismem. Mám to v hlavě zaryte jako nejtezsi hrich. Shema Jisrael, adonaj eloheinu, adonai echad. I v kostele mi nějak vnitrne vadi sochy svetcu a prehrsle obrazu. Rusi me. Zvykla jsem si, ale nesouznim s tím.
Mám to úplně stejně. Bůh nechce, abychom se spojovali s pohanskými božstvy. Lidé mnohdy podceňují varování před temnými silami, které se snaží na nás působit i třeba přes věštění, karty a různé formy magie. Tyto praktiky jsou dokonce v Bibli zakázané. Bůh je jenom jeden, tak jako je pouze jeden Spasitel a prostředník mezi Bohem a lidmi, a to je Ježíš Kristus.On sám dokonce říká:„Nikdo nevejde k Otci( do království božího), jenom skrze mne.“Jan 14,6
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reginaa píše:
Mám to úplně stejně. Bůh nechce, abychom se spojovali s pohanskými božstvy. Lidé mnohdy podceňují varování před temnými silami, které se snaží na nás působit i třeba přes věštění, karty a různé formy magie. Tyto praktiky jsou dokonce v Bibli zakázané. Bůh je jenom jeden, tak jako je pouze jeden Spasitel a prostředník mezi Bohem a lidmi, a to je Ježíš Kristus.On sám dokonce říká:„Nikdo nevejde k Otci( do království božího), jenom skrze mne.“Jan 14,6
A přesně z takových názorů já cítím omezenost a fanatismus. Jsem ráda, že až na jednu babičku adventistku nás s tímto doma nikdo neprudil… A zrovna ta pobožná adventistka byla řekla bych z rodiny nejméně hodná. Já věřím na dobo a zlo a ne na manipulaci a nesvobodu náboženství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit