Další dítě není v našich silách - jak se s tím můžu smířit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19983
2.7.20 09:20

Když víš, že na to nemáte tak co řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.7.20 09:22
@Anonymní píše:
@terien
Děkuji, tohle jsem potřebovala slyšet…

Zkus si probrat horem dolem situaci. Ono třeba půjde!
Prosím tě, v žádném případě ne adopci, to normální člověk neudělá. Nevím, jak bys žila s tím, že máš někde dítě. To by tě zničilo a není tvůj problém, že někdo nemůže mít děti.
V nejhorším interrupce, ale zkuste spočítat, jestli bys to nedala i s poklesem příjmů. Fandím miminku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.7.20 09:25
@Zabatko píše:
No to máš sice pravdu, ale potrat taky není žádná sláva, zvlášť pokud k tomu nějaké zvlášť závažné důvody nejsou, což asi nejsou, řekla bych.

Ne? Že neuživis sebe, rodinu ani to dítě není závažný důvod? Podle mě tedy je. Už teď na tom nejsou kdoví jak a co bude dál? Může zůstat s dětmi třeba sama a co potom, pošle je pást? My tady nevybírame dobrý a špatný řešení, ale to míň blbý ze všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
2.7.20 09:27

Jsou divně situace, mám problém s otěhotněním, teď mi mešká a já jsem vnitřně vyděšená, že by se mohlo zadařit. Člověk by řekl, že jsem úplně nenormální, ale pro mě je běžné že to x let nejde, s tím už umím žít

Pokud na to nemáte, udělej to co nejdříve můžeš se utěšit i tím, že by nemuselo být zdravé a tak, prostě udělej vše pro to abys to odnesla co nejméně.

• Citovat
  • Upravit
26747
2.7.20 09:28
@Anonymní píše:
Prosím anonym, jinak smazat. Je to pro mě velmi citlivé. Vím, že mě spousta tady odsoudí, a věřte mi, taky na to nejsem pyšná. Včera jsem našla na testu dvě čárky. Nečekaně a neplánovaně. Za jiných okolností by jsem byla strašně ráda, teď ale vím, že se z takové zprávy nemohu těšit. Aby jsem to uvedla na pravou míru. Mám dvě děti z nevydareneho manželství. S přítelem máme společné dítěte a on má také dceru z předchozího vztahu. Další dítě prostě není v našich silách. Finančně už by jsme to nezvládli. A já jsem z toho totálně na dně. Nedokážu se smířit s tím, že to musím udělat. Chránili jsme se, všechny děti mám plánované, až Teda na tuto situaci. Každý den vymyslím, jak by se to dalo udělat, aby jsem nemusela na přerušení, ale žádné řešení prostě není. Ještě jsem to neudělala a už se na sebe nemůžu podívat. Nevím jak tohle celé zvládnu. Děkuji za docteni až sem, ikdyz to možná nemá ani hlavu, ani patu…

Nevím no, máš tři děti. Asi to bude psychicky náročné, ale litovat, že se 4. si mohla mít 10 vnoučat nebo co :nevim: zkus teď myslet víc na děti, které máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
2.7.20 09:29

Jen ukázka toho, jak moc je „dávat si pozor“ spolehlivá „antikoncepce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.7.20 09:33
@terien píše: Žádná normální ženská nedá dítě k adopci, to jsou tady vždycky kecy, to je děsný :roll: hlavně jak miminko půjde do milující rodiny a bla bla, každá druhá vědma.

Proč by neslo do milující rodiny? Přímá adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.7.20 09:33

Pokud jste si stoprocentně jistí, že byste finančně další dítě nezvládli, tak nad tím prostě moc nepřemýšlej, jdi na přerušení a rovnou si nech podvázat vejcovody, udělají to najednou a budeš mít klid. Ber to tak, že než byste se všichni po několik dalších (desítek) let trápili špatnou finanční situací, lépe když se budeš trápit jen ty kvůli potratu. Samozřejmě za předpokladu, že na to má partner stejný názor a podrží tě. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 09:34

@g.sandova právě, že to probírá horem dolem. Přemýšlím, jak by se to dalo udělat. Jasně, že interupce je poslední řešení, jen se prostě obávám, že to jinak nepůjde. Adopci by jsem nedala. Jakmile ho ucitim, vím, že by jsem se ho nevzala bez ohledu na cokoli.

Jinak už jsem jednou s dětmi sama zůstala, tehdy s těma dvěma. Ex se prostě sbalil a odešel. Zástavní v rodině nemám, takže jsem na vše byla sama a Teda nic příjemného to nebylo. Nedokážu si představit takhle být se čtyřmi. A to nemám špatnou práci. Kdyby byla aspoň nějaká šance si k rodicaku pořádně přivydělat. Sice nemám moc kdy, ale líná nejsem. Přítel se také nepoflakuje doma. Nejsme ten případ, co si pořizuje děti, pak drepi doma, kouří a nemá na jídlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.20 09:38

@unuděná přítel to vidí stejně. Ví, že těch dětí je hodně a už teď máme co dělat se ohánět. Včera večer jsem mu to řekla a právě čekala na jeho názor, jak to vidí. On to jako chlap ale cítí samozřejmě trochu jinak. Jsou věci, které prostě pochopit nemůže, ikdyby jakkoli chtěl… Viděl, že se trápím, snažil se.

• Citovat
  • Upravit
658
2.7.20 09:38
@g.sandova píše:
Zkus si probrat horem dolem situaci. Ono třeba půjde!
Prosím tě, v žádném případě ne adopci, to normální člověk neudělá. Nevím, jak bys žila s tím, že máš někde dítě. To by tě zničilo a není tvůj problém, že někdo nemůže mít děti.
V nejhorším interrupce, ale zkuste spočítat, jestli bys to nedala i s poklesem příjmů. Fandím miminku!

Třeba budeš někdy potřebovat k záchraně života cizí orgán a někdo si někde řekne, není můj problém že g. sandova má v sobě něco shnilého…karma je zdarma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 09:39

Já byla před stejným rozhodnutím po prvním porodu, dvě čárky po dvou měsících zpátky v práci, šla jsme do práce před druhýma narozeninama dítěte, otec tou dobou měl nějaké vnitřní démony a bylo před rozvodem, prostě blbá situace. Udělala jsem to, nejsem na sebe vůbec pyšná, nedávám to jako vzor, dávám to i sem anonymně, protože se stydím, ale na druhou stranu bych to v té chvíli udělala stejně i teď. Musíš myslet racionálně, dívat se víc dopředu. Teď máme druhé dítě plánované, a ani nepřemýšlím coby kdyby. Kdyby přišlo teď třetí, klidně bych ho přijala s otevřeným srdcem a to jsem rok od porodu, ale tenkrát to opravdu neslo s ohledem na první dítě a na sebe. Hlavně adopce s trema detma, jak jim vysvětlit to že roste břicho, ony by se těšily na miminko, to je možná možný u holky co nemá děti a může se během těhotenství někde „schovat“, ale ne s dětmi…

• Citovat
  • Upravit
5056
2.7.20 09:39

Já bych tedy na potrat nešla. Nechce se mi věřit, že by v dnešní době v ČR nedokázali dva dospělí lidé uživit 4 děti (pokud jsem pochopila správně). Navíc mimino toho ze začátku zas tak moc nepotřebuje a maminka bude pobírat zřejmě i rodičák. To i kdyby měl tatínek makat od rána do večera. Každý máme ale jiné priority. Já bych s tím žít nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.7.20 09:41

Jako dat dite k adopci, to chce jeste vetsi koule, nez jit na potrat…pokud zenska dite donosi, tak pokud to neni absolutni asocial, tak si dite uz necha (mimo situace nezletilych tehotnych, kde je k tomu dokope rodina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.7.20 09:45
@Anonymní píše:
@g.sandova právě, že to probírá horem dolem. Přemýšlím, jak by se to dalo udělat. Jasně, že interupce je poslední řešení, jen se prostě obávám, že to jinak nepůjde. Adopci by jsem nedala. Jakmile ho ucitim, vím, že by jsem se ho nevzala bez ohledu na cokoli.Jinak už jsem jednou s dětmi sama zůstala, tehdy s těma dvěma. Ex se prostě sbalil a odešel. Zástavní v rodině nemám, takže jsem na vše byla sama a Teda nic příjemného to nebylo. Nedokážu si představit takhle být se čtyřmi. A to nemám špatnou práci. Kdyby byla aspoň nějaká šance si k rodicaku pořádně přivydělat. Sice nemám moc kdy, ale líná nejsem. Přítel se také nepoflakuje doma. Nejsme ten případ, co si pořizuje děti, pak drepi doma, kouří a nemá na jídlo.

Pravé protože nejste případ co si jen tak pořizuje děti bych věřila tomu, ze 4 dítě zvládnete. Mám teď čerstvé 3.dite, tak možná hormony, ale potrat ti určitě neporadím. Ze začátku mimino nic nestojí kromě plen, trochu kosmetiky, výbavu po dětech určitě mas takže skoro nulový náklady, časem jak poroste tak si můžeš najít brigádu k rodicaku, případně chlap sežene lepší práci, brigádu, melouchy ( nevím co děla) a ve chvíli kdy děti začnou být víc dráhy už budeš v práci a to jsi psala, ze mas dobrou. Žiješ v ČR a tady se dá vybehat i dost dávek které by vám mohli pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí