Jak se smířit s tím, že něco skončí?

22.9.22 08:04

Jak se smířit s tím, že něco skončí?

Dobrý den, včera jsem dočetla knihu a stále se s tím nemůžu smířit, že to prostě všechno skončilo, a když jsem se nad tím zamyslela, tak jsem si uvědomila, že se tak oběcně s koncem jakýchkoliv věcí nemůžu vyrovnat. Jak se smiřujete s tím, že něco skončí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9802
22.9.22 08:14

No, upřímně, mám reálný život, takže konec knížky mě nějak moc netrápí. Rozhodně ne natolik, abych měla problém se s tím vyrovnat. Řeknu si, že škoda, knížka byla fajn, líbila se mi. Ale netruchlím nad koncem.
A když se tak zamyslím, tak víc mě štvou rozectene a nedokončené série, kdy se nemůžu dočkat dalšího pokračování :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.22 08:16
@janapodhorska píše:
Dobrý den, včera jsem dočetla knihu a stále se s tím nemůžu smířit, že to prostě všechno skončilo, a když jsem se nad tím zamyslela, tak jsem si uvědomila, že se tak oběcně s koncem jakýchkoliv věcí nemůžu vyrovnat. Jak se smiřujete s tím, že něco skončí?

Knihy, co mě opravdu chytily za srdce, čtu víckrát. Dám si pár let pauzu a zas je vytáhnu. Neustále něco končí a začíná. To je život. Postesknout si a myslet dopředu. Co pěkného mě zase čeká jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 08:20

@Jahru no já nemyslela tu knížku, spíš jsem to myslela obecně, že se s koncem různých událostí nemůžu vyrovnat, ta knížka byla jen příklad…

ale s těmi nedokončenými a rozečtenými sériemi to moc dobře znám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.22 08:23
@janapodhorska píše:
@Jahru no já nemyslela tu knížku, spíš jsem to myslela obecně, že se s koncem různých událostí nemůžu vyrovnat, ta knížka byla jen příklad…ale s těmi nedokončenými a rozečtenými sériemi to moc dobře znám :)

Mně je třeba tradičně smutno na konci dovolené, že už musíme domů, někdy po svátcích, po létě. Ale vždycky si řeknu, že zase bude něco, na co se budu těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
22.9.22 08:23

Ja si vymýšlím sama pokračování :mrgreen: alr znám ten pocit, když mě chytne nějaká dobrá kniha, nebo seriál a pak to doctu/dokoukam, tak sem z toho taky taková smutná, tak si vymýšlím pokračování sama pro sebe no :mrgreen: ale ber to pozitivně, něco skončilo a něco nového začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
22.9.22 08:28

Co jsi to četla? Mívám to taky a pak hledám další knihu nebo něco z čeho mít radost 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.9.22 08:33

Já jsem těšící typ, takže smutek z toho, že něco končí (dovolená, víkend, děti ve školce, práce…) přebíjím tím, že se soustředím na něco dalšího, co mě čeká a na co se dá těšit :P Děti to mají stejně. Dva měsíce mluví o Ježíškovi a sotva rozbalí dárky, zakoncentrují se na něco jiného a zase o tom začnou mlít :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9802
22.9.22 08:35
@janapodhorska píše:
@Jahru no já nemyslela tu knížku, spíš jsem to myslela obecně, že se s koncem různých událostí nemůžu vyrovnat, ta knížka byla jen příklad…ale s těmi nedokončenými a rozečtenými sériemi to moc dobře znám :)

Mně dělá problém se smířit jen s tím, co opravdu skončilo a je nenahraditelné - třeba když někdo umře. U ostatních událostí se spíš snažím těšit na další - další knížku (fronta těch, které si chci přečíst je nekonečná :mrgreen: ), na další dovolenou atd. Ale je pravda, ze některé knížky doznívají déle, než jsem schopná sáhnout po další a vrhnout se do nového příběhu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6669
22.9.22 09:10

To je myslím, normální, do jisté míry prožívat různé konce… u knížek jsem to měla spíš jako malá, úplně si pamatuju, jak mi bylo teskno, když jsem dočetla do konce Děti z Bullerbynu. :lol:
Teď to mívám spíš když dělám nějaký velký „projekt“, do kterého dávám spoustu energie, myšlenek, věnuju se mu dlouhou dobu - třeba když jsem organizovala letní tábory - a pak je po něm, člověk se vrátí domů a najednou cítí takové prázdno místo té ustavičné aktivity do té doby. Co pomáhá? No asi prostě se pustit do něčeho dalšího. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.9.22 09:21

Co jsi četla? Mám pár knih, který jsou srdcovky a občas (po delší době) se k nim ráda vracím. Ale jinak mám svůj život a knižní svět si nechávám jen večer do postele nebo ke kočárku do sluchátek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 09:26

@K. Rocánková celou serii skleneny trun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 09:29

@Salorka těch sedm dílu skleněného trůnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.9.22 09:42

@janapodhorska a co na Tebe tak zapůsobilo, že se s tím nemůžeš srovnat? Tenhle žánr nečtu, tak vůbec nemám představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
22.9.22 09:55

Něco končí, něco jiného zase začne a může to být třeba o moc lepší než to předchozí, nikdy nevíme, co nás čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová