Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě taky nepřijde, že by bylo až tak na výběr z té antikoncepce…Buď to nesedí mě, nebo chlapovi. Já otěhotněla neplánovaně 2×. Jednou špatně spočtené neplodné dny (20.DC), jednou selhala přerušovaná soulož…Jsou z toho krásné holčičky ![]()
Já otěhotněla při chronickém zánětu moč. cest a endometrioze. Jedno po druhém se mělo začít rešit(operativně) po menstruaci, kdy jsem vysadila HA. Menstruaci jsem ani nestihla dostat ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem taky neplánovaně otehotnela a dnes je z toho 10měsíční holčička. Spoléhali jsme na plodné/neplodné dny s tím, že pokud otehotním, tak nevadí, jelikož příteli bylo v tu dobu 37roku a stejne jsme chteli naše první společné dítko počít nejpozdeji do jeho 40tky…
Bylo to neplánované, ale potom ihned chtené.
Jak se to stalo vám, že jste neplánovaně otehotnely? V době, kdy je možnost volby antikoncepce široká? Podcenili jste ochranu nebo vám selhala-popř. jaká selhala? Mel v tom roli treba alkohol?
my se nesnažili, selhala |HA - při poctivém braní. Jsme tak trochu exoti
teď mám píchnutou depoproveru a chlap má za pár dní konzultaci na vasektomii. Ristkovat už fakt nehodláme ![]()
@Barca12345 Prosím tě, co si brala za HA?
– jen tak pro jistotu ![]()
U nás za to může jednoznačně CELER
Najela jsem na zdravou stravu a jako hlavní chod bylo celerový pyré s krůtou - jenomže toho pyré bylo tolik, že jsme ho jedli asi 3 dny no a aby nás to zdraví zase nezabilo tak jsme se na jedný párty trochu opili a stalo se.. Asi se neuhlídal nebo já nevím, každopádně máme z toho 2 měsíční Adinu.
Sledovala jsem plodné a neplodné dny, zapisovala ovulaci a 6 dní před ovu mi to přišlo ještě „naposled bezpečné“. No, nebylo.
A ovulace posunutá nebyla, holt nějaká dobrá kombinace výkonných spermií a dobrého ph, jinak nechápu.
![]()
Taky nějak nechápu tu anonymitu…jinak u nás to bylo tak, že jsme druhé dítko chtěli resp. chtěli sme, aby kluci měli mezi sebou tak cca 5 let, ale to se nedařilo a povedlo se, když jsme odjeli na dovču a já následně nastoupila do novýho zaměstnání (otěhotněla jsem v tříměsíčce) tak plánovaně/neplánovaně, když sme se vpodstatě smířili s tim, že starší kluk bude jedináček…kluci maj od sebe 7 let ![]()
Tak holky já jsem otehotnela při jedné divoké noci posilnene alkoholem a to jsme nakonec použili kondom, no ono asi stačila nějaká kapka štěstí ![]()
Nám se povedlo (ne)plánovaně otěhotnět tak, řekli jsme si že přestanu brát prášky a budem si dávat pozor a když otěhotním tak super a když ne tak se nic neděje
bylo mi 23 a přítel o 6 let starší, takže jsme nikam nespěchali
.
Prášky jsem vysadila v září a v prosinci pozitivní test
. Jednoho krásného listopadového dne nám to,,ujelo" a jelikož to bylo na začátku menstruace(první dva dny jsem vždy jen špinila) tak jsem si říkala že to je v poho že by to měli být neplodné dny při ms
noo a v prosinci nastalo také jen špinění ale jen jeden den a nic, pak bolest břicha a to už mi bylo jasné
… Právě mi vedle spinká 15ti měsíční raubíř a je to nejkrásnější co mě mohlo v životě potkat ![]()
@Kry5t0fek jo tak podobně sme to měli u prvního
já to slovo „snažení“ tak nesnáším - to mi přijde, jak soulož na povel
my sme se nesnažili resp. neplánovali ani u jednoho ![]()
@brumdinka Přesně nedokážu si to představit a doufám, že to tak bude i u druhého
mám tělísko, takže po vyndání si dám chvíli pauzu zase a uvidíme buď se zadaří a nebo ne
…
Ahoj holky dnes jsem 8+5tt. mám ale jeden určitý problém, poslední MS byla 12.9.2014.potom už nic. jen jsem měla styk s přítelem, ale pak 4.10.2014 s někým jiným. potřebuju poradit, zda je možno z toho 4.10.2014 být těhotná v tom 8+5tt – nebo ne? já si to prostě sama neumím dopočítat. dle doktora dnes na kontrole mi podle kolečka vycházela MS 28.9 – ale měla jsem ji dříve.. tak co vy na to? a prosím, vím, že někdo rád rýpe a čekám to, jen bych byla ráda, kdyby si to někdo odpostil..i tak je to těžké
Já jsem brala dlouho antikoncepci, jenže mi přestala dělat dobře, měla jsem časté problémy s mykozami a občas jsem. špinila i mimo MS. Prášky jsem vysadila, když jsem byla na jaře nemocná a brala antibiotika (snižovaly ochranu), navíc jsem měla opravdu opět silnou mykozu, asi i díky těm antibiotikům. No bez prášků jsem se cítila mnohem lépe. Začali jsme se s přítelem chránit jinak, především kondomem, také jsem měla spočítané plodné, neplodné dny. Jenže kondom nebyl vždy po ruce, navíc mi některé trochu vadily a po styku mě to pálilo. Sem tam jsme to riskli bez kondomu, je pravda, že jsme i asi dvakrát přišli domů z párty trochu veselí, takže jsme se tak nehlídali
ale oba jsme věděli, že kdyby náhodou, tak by nám to nevadilo. Sice jsme mladí, je nám 23 j, ale máme kde bydlet, pracujeme, žijeme si celkem slušně a oba jsme si to svoje už„odpařili“
Nevím tedy, který den k tomu došlo, ale poslední MS jsem měla 5.9. no
je fakt, že prvotně to byl trochu šok, jelikož jsem viděla jak se všichni snaží takovou dobu, říkala jsem si, že i kdybysme se trefili do plodného dne, že to vůbec vyjít nemusí..holt jsem se spletla, jsem asi ten typ co se „otře o trenky“ a je zaděláno
zezačátku jsem měla chvíli pochybnosti, jestli to já vůbec zvládnu, ale to asi každá těhulka. Každopádně na mimčo se samozřejmě moc těšíme
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky dnes jsem 8+5tt. mám ale jeden určitý problém, poslední MS byla 12.9.2014.potom už nic. jen jsem měla styk s přítelem, ale pak 4.10.2014 s někým jiným. potřebuju poradit, zda je možno z toho 4.10.2014 být těhotná v tom 8+5tt – nebo ne? já si to prostě sama neumím dopočítat. dle doktora dnes na kontrole mi podle kolečka vycházela MS 28.9 – ale měla jsem ji dříve.. tak co vy na to? a prosím, vím, že někdo rád rýpe a čekám to, jen bych byla ráda, kdyby si to někdo odpostil..i tak je to těžké
To ti takhle přesně neřeknu, to asi nikdo
Každý cyklus je jiný a která z nás ho má na den přesný, každý měsíc, že?… Jestli máš opravdu pravidelný cyklus, tak dítě mohlo být počato někdy mezi 25. září a 2.říjnem? Ovulace se může, ale posunout, ne každý jí má „tabulkovou“ takže se to mohlo stát a nemuselo, doba mezi údajnými plodnými a neplodnými dny je krátká. Takže pravděpodobnost, že jsi počala 4,10 tam být může
![]()