Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Trochu si to možná představuje jak hurvínek válku. Děláš přesně to co oni, zdrhas.
Co umite za jazyky, už jsi někdy v zahraničí žila? Jestli si myslis, že to jako jinde bude lepší a ani Nevis kam chceš, asi budeš hodně překvapena.
@jenny.fields To právě potřebujeme zjistit jako první, kde na nás vůbec budou zvědaví. Jen nevím jak to zjistit
A že není nikde bezpečno, o tom nepochybuju. Všude něco hrozí, to vím. Ale bohužel je dost pravděpodobné, že až budou mé holky dospělé, bude celá Evropa islámská. A jaký by je čekal život? A naše vnoučata, hlavně vnučky. Když si představím třeba tříletou holčičku, která si bere dospělýho chlapa, je mi zle. A když si představím, že je to moje dcera nebo vnučka, otevírá se mi kudla v kapse ![]()
Pořád doufám, že to vážně nebude třeba, je to fakt jen únikový plán, ale je potřeba se připravit i na nejhorší. Nechce se mi odtud, tady je sice většina lidí zvyklá nadávat jak se tady máme špatně, ale není to pravda. Naopak se tady máme velice dobře, ale bojím se že to brzo skončí
![]()
@Anonymní píše:
Můj muž rika a ja s tím souhlasím. Ze mame kliku ze jsme v male ČR která je az na prahu nějakým radikalum ukradena.. Vic bych se bála v Americe atd.. Kdejaky blbec tam postrili skolacky.. Snad jedine ta Austrálie je od všeho daleko a bezpečná.. Jinak to v dnešní době neni nikde uplne ok..
Taky se mi líbí naše malá Česká Republika
Má své mouchy, ale lidi budou nadávat navšechno a všude. Já jsem byla půl roku ve Španělsku a není to žádný med. Eta tam měla každý měsíc demonstrace. Takhle od internetu se to kváká, ale stejně si myslím, že to nijak nedopadne. Mě osobně se líbí Švýcarsko.
Ahoj, taky máme takovou podobnou představu, ale zúženejší výběr a jiný motivy než bezpečnost - tu podle mě těžko někde obhájíš, hlavně doposavadní bezpečnost stejně neznamená v současnym světě nic. Jak tu někdo výše psal, jako malá zemička, celosvětově/evropsky nevýznamná, která nemá moc co nabídnout a hájit si, jsme opravdu v bezpečí. Jinde na tebe nemusí padnout bomba (ale tady taky ne), ale za setmění tě někde odchytnou třeba jen proto, že jsi cizinec a kradeš tamnim žadatelům o práci pracovní místo, toho může bejt mraky všude, různých pohledů, hledisek a potenciálních rizik.
Určitě ale je třeba, než se někam vydáte, zvážit, jakým jazykem jste schopný mluvit, abyste mohli v pohodě žít - pracovat tam, tu práci si tam najít, vykomunikovat, bydlet, sžít se… necítit se úplně šíleně. Tim se vám zúží výběr. Dál taky myslim, že je rozumný, nejdřív na vytyčený místo dojet a několik měsíců tam pobít, v pronájmu, zakusit pokud možno ten opravdovej život tam se všim všudy, jen ještě bez práce.
V tu dobu tam tu práci/bydlení sehnat, protože představa, že někam dojedu a tam se mi to povede rychle (třeba dřív než půl roku), je nešťastná. Takže za mě jednoznačně se stěhovat už do sehnanýho, no a nebo mít hodně peněz na případnej rok bez práce…
Vám je zcela jedno, kam by to bylo? nemáte představu? Rozvinutá země, nebo klidně zaostalejší… západ, východ…? Jak jste na tom pracovně? Neptám se konkrétně, ale určitě dle toho se taky mění možnosti, kde se dá jak uchytit.
@celipipka54 myslíš, že mimo evropu je to jiné? Tady je v úvahu tak max kanada, kam se při přípravě dostaneš nejdřív za pár let.. pak možná USA, kde to neni o nic lepší
jako kámoš třeba žije v číně, jeden v Austrálii, ale šli tam hned po škole a získání víz a pobytovek byl boj na hezkých pár let.
Já si myslím, že čr je jedna z nejbezpečnějších zemí, a nikdy bych neodešla, začínat z ničeho, jen pro nějakou psedo bezpečnost? NIKDY. V americe je to samý bombový ůtok, samý pošahaný střelec, bezpečné to vidím jen někde vysoko v Himalájích, zavrtaná hluboko v amazonském pralese. Naše babi říkala: Přežili jsme Hitlera, Stalina tož přežijem všechno. A že to neměla jednoduché. Otce jí popravili nacisty, manžela komunisti, ona sama s šesti dětmi…
@brulinka píše:![]()
To by mě zajímalo kam chcete odjet? To chcete jet jen tak na pas blind jako ti imigranti??
Ano, přesně takhle to plánujeme a proto tady zakládám diskusi a hledám informace na internetu. Bože to le logika zase
![]()
@jenny.fields Děkuju, jdu si to pročíst ![]()
@celipipka54 mmchdm, přijde mi to zbytečně hysterické takhle uvažovat. Ve Francii žije víc jak milion a půl muslimů, např v paříži jsou čtvrti, kam nikdo normální ani nevkročí, proto jsou tam takové věci i celkem časté /nemluví se o tom/. My, jako ČR, jsme pro přistěhovalce stejná banánová republika, jako oni pro nás. Tu se nezdrží, potáhnou dál.
@brulinka píše:![]()
To by mě zajímalo kam chcete odjet? To chcete jet jen tak na pas blind jako ti imigranti??
To by se tu asi neptala a už jela, nemyslíš?
![]()
Tak bych si teda nejdříve položila otázku, kde je větší pravděpodobnost nějakého útoku? Tady v ČR nebo např. v Americe?
Za další, přijde mi, že to tedy řešíš nějak prazvláštně, když vlastně ani nevíte, kam chcete jít..
to teda fakt nechápu.. další, to půjdeš jen ty, manžel a děti? Tvoji/jeho rodiče rodina nejsou? Kdyby jste se měli stěhovat a už domluvenou práci aspoň, ale takhle začínat s holým zadkem, bez zázemí, jistoty.. souhlasím s názorem, že je to úplně jako ti imigranti. Všude něco je, ale opravdu si nemyslím, že zrovna tady je to tak horké, abych musela pryč z celé Evropy.. ![]()
@bony58 píše:
Já si myslím, že čr je jedna z nejbezpečnějších zemí, a nikdy bych neodešla, začínat z ničeho, jen pro nějakou psedo bezpečnost? NIKDY. V americe je to samý bombový ůtok, samý pošahaný střelec, bezpečné to vidím jen někde vysoko v Himalájích, zavrtaná hluboko v amazonském pralese. Naše babi říkala: Přežili jsme Hitlera, Stalina tož přežijem všechno. A že to neměla jednoduché. Otce jí popravili nacisty, manžela komunisti, ona sama s šesti dětmi…
Jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě, tak bezpečná, že to ani není v celosvětovém měřítku možné
. To si lidé neuvědomují. Myslím, že se podléhá současné panice, to je vše.
@Menora píše:
Jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě, tak bezpečná, že to ani není v celosvětovém měřítku možné. To si lidé neuvědomují. Myslím, že se podléhá současné panice, to je vše.
Trochu mi přijde tenhle strach vycucany z výživných videí co kolují po fb
jako že se její vnučky budou vdávat ve 3 letech..
@celipipka54 píše:
Ano, přesně takhle to plánujeme a proto tady zakládám diskusi a hledám informace na internetu. Bože to le logika zase![]()
![]()
@jenny.fields Děkuju, jdu si to pročíst
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ano, to je určitě pravda. To je jenom takové prázdné tlachání.