Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem rodila zatecanda a patriot, tak me tvoje slova tesi. Mne i cele rodine se tu zije skvele. Vyziti s detmi super, chmelarska tradice zije. Na rodinny zivot super.
Negativa taky jsou to jo.
Stehujes se sem? Uz jsi byla v Mlsny koze?
@Ariadne píše:
Jsem rodila zatecanda a patriot, tak me tvoje slova tesi. Mne i cele rodine se tu zije skvele. Vyziti s detmi super, chmelarska tradice zije. Na rodinny zivot super.Negativa taky jsou to jo.
Stehujes se sem? Uz jsi byla v Mlsny koze?
Nene, nestěhuji, ale na jaře se tam zase chystám. Na Mlsnou kozu jsem viděla jen upoutávku před náměstím a chystám se tam zajít. Těším se.
To je skoda ![]()
Urcite si udelej cas a zajdi. Nebudes vedet co si driv dat ![]()
@Ariadne píše:
To je skodaUrcite si udelej cas a zajdi. Nebudes vedet co si driv dat
Jojo, moc se těším. I seriál Náměstíčko byl super.
A jakto ze jsi tak nadsena? Odkud jsi.
Ja mam podobne zamilovanou taky jednu obec, takze chapu
@Ariadne píše:
A jakto ze jsi tak nadsena? Odkud jsi.Ja mam podobne zamilovanou taky jednu obec, takze chapu
Já jsem z Moravy. Nevím, proč jsem tak nadšená, prostě se mi Žatec hned na první pohled zalíbil.
Tak to dobre zafungoval genius loci. Na jare doraz v kvetnu na chmelfest, tak jestli jsi pivar, bude veselo
@Ariadne píše:
Tak to dobre zafungoval genius loci. Na jare doraz v kvetnu na chmelfest, tak jestli jsi pivar, bude veselo
Na pivo právě vůbec nejsem, ale na ten chmelfest bych šla.
Ten byva zacatkem kvetna v sobotu a je to super, takze budeme radi za dalsiho nadsence. Pak je jeste na zacatku zari Docesna, ale to je vic davova vec. Ten chmelfest je lepsi ![]()
S manželem jsme rodilí zatecaci, akorát jsme hned po střední škole odešli za prací do Prahy. Letos jsme se po 17ti letech rozhodli do Zatce vrátit. Koupili jsme si dům a v létě se stěhovali. Zatím se tedy ještě zabydlujeme, ale už se moc těšíme až budeme mit čas užívat si všech výhod, které nám menší město nabízí. Všude se dá dojít pěšky, dcera to ma kousek do školy, do hudebky, v létě koupaliště, cyklostezka, bruslení, restaurace atd. Hodně se tady udělalo a změnilo k lepšímu, škoda jen, ze mám pocit, ze si toho místní moc neváží a neuvědomují si ty výhody. Nevýhody určitě také jsou, ale kde ne?
V Praze jsme byli unavení z věčného dojíždění, strašně moc času nám to sebralo. Ja jsem ted na mateřské a manžel ma home office, takže paráda! ![]()
Těší mě, ze se někomu nezaujatemu Zatec takhle líbí
Je tady opravdu hezky ![]()
@Maky80 to je super.ze jste se vratili
kupovali jste novy nebo jste rekonstruovali? My se totiz taky chystame kupovat dum, ale jsme narocni na lokalitu a nechce se nam moc opravovat, ptz jsem nemocna a mame dva prcky, tak netusim, jak bychom to stihali.
Jak dlouho jste zpet?
@Ariadne stěhovali jsme se teď v létě, koupili jsme zrekonstruovany dům, byl ihned k nastěhování, rekonstrukci bychom časově ani psychicky nedali, stačilo, ze jsme dělali kuchyn a koupelnu dle svých představ..trvalo to sest týdnů a myslela jsem, ze to nepreziju, všude prach, špína, bez vaření, no naštěstí to uz mame hotové. S lokalitou jsme moc spokojeni, kousek od Flóry.
Tam je to super, vyrostla jsem tam. S domem jste měli štěstí. Tak nějak by se mi to taky líbilo, ale takových moc není.
Obnovuji diskusi, protože mi to nedá a nechápu zdejší nadšení tímto městem. Pocházím od Brna, 15 let jsem žila v Brně, 10 let v Praze a teď jsem asi půl roku v Žatci (přítel odtud pochází a chtěli jsme to to zkusit, protože máme možnost tu stavět dům). Za mě teda je to tady dost příšerný. Rozmlácený město, všude vybydlený chátrající domy, který vám padají na hlavu, nepořádek, rozmlácený chodníky, po kterých se nedá chodit. Opěvovaná Mlsná koza je obyčejná kavárna, jakých jsou v Praze milióny a hezčích Lidi jsou tu dost nepřátelští, pořád má tu někdo potřebu mi vychovávat děti (třeba prodavačky v Lidlu). Je tu nedostupnost úplně všeho od lékařské péče (u doktora čekáte fakt dlouho) přes kadeřnici ( byla jsem tu objednána k jedné paní čvrt roku, prý je tak dlouho čekací doba, a pak v den, kdy jsem měla přijít měla zavřeno, ani mi nedala vědět. Klidně jí tu udělám reklamu - Alena Pidermannová na Dvořákové), přes nákup třeba dětských bot (dětem kupuju Superfit, tady v okolí ani Most nebo Chomutov je neseženete, musím s každou blbinou do Prahy). Začínají se tu kvůli továrnám Nexenu stahovat námezdní dělníci. Fakt nechápu, jak se tu může někomu líbit. Asi se tak tu utěšují místní, jak je to tu super, protože možná nemají jinou možnost jít někam jinam. ![]()
Miluji Žatec, byla jsem tam 3× a úplně jsem si jej oblíbila. Nádherné náměstíčko, sice trochu zanedbané, ale malebné, nádherné, skvělé restaurace, kavárny, no a o pekařství ani nemluvím, těch tam je několik a ty koláčky jsou jedna báseň. A pizza house, no super.
Líbí se vám v Žatci, jak se vám tam žije?