Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý má rok a dělá to taky, spíš tak mručí, vrčí
Mračí se u toho…mně je to tak nějak jedno. Jak mě dokáže kdeco vytočit, tak u něj skoro nic. Nevadí mi to, ať si mručí. Dám mu vařečky - nechceš? No, tak nechtěj, jdu vařit
U našich zabírá, že ho dají do jídelní židličky a pustí mu na hifi CD s dětskýma písničkaa. Vydrží sedět u toho i hodinu, mačkat čudlíky na tom a „tancovat“. My nemáme ani rádio ani věž a u PC má jiný zájmy, budeme muset něco pořídit, ať může poslouchat i doma…hlavně, když ho to zabaví ![]()
Malej mi to při těchhle činnostech taky někdy dělá, a to je mu 15 měsíců… může mít i separační úzkost. Tak nějak jí zabavit - zpívat, něco vyprávět, u nás zabírají zvukové hračky, nebo pustím hudbu z mobilu a je chvíli klid, trsá ![]()
@Anonymní píše:
tak u nás to je asi od půl roku.. takže období to fakt není.. je to skoro pořád.. většinou když musím vařit. nebo když jdeme jíst posadím ji do židličky a ona knučí..
@RyBANA píše:
Souhlasím, co já bych teď dala za kňučeníJak se mu něco nelíbí, tak nadává, řve, mlátí nás, sakruje a doprčicuje. Moje nervy…ale většinou pomáhá to fakt přetrpět to a nijak zvlášť nereagovat
Zakladatelko OT…@K.Black krásná profilovka
.
Zakladatelko podle věku svých dětí reaguju následovně…v tom roce nejdřív pozjišťuju co jim chybí, a to i když to vypadalo, že „zrovna ta náruč byl to pravé“,když mrčí dál nabízím jídlo, pití, odpočinek, přebalení, hračku…Pokud nemíní přestat buď ukládám do postele „a tam si řvi“ nebo je odnesu někam kde na mě vidí, ale já je nemusím poslouchat. U starších dělám totéž ale už se i ptám „co je?“ a čekám co se dozvím.
Náš benjamínek teď má taky období „mrčení“ a řvaní kvůli všemu, zatím mu stačí, když si ho vezmu k sobě
(je mu skoro 17m).
A ten nápad s tím prozpěvováním ten je dobrej, ten mi zabíral na dcerku(teď 30m).
To znám, malému už je 19 měsíců, na to knourani už jsem si i zvykla, spíš mě vytáčí s tím, že nechce chodit i když to umí, pořád se mi motá pod nohama a mlaska na jídlo a pití a když mu člověk něco dá k jídlu, tak kolikrát nakonec ani nechce
Musíme vydržet nic jiného nám nezbývá ![]()
Mě to taky vadí a i když jsem povahově flegmatik, tak tohle mi prostě hrozně vadí a taky mě to vytáčí, i když si člověk zdůvodní, že to patří k dětem, že se takhle projevují a vyjadřují, holt jenom vydržet, až budou mluvit, tak zas nezavřou pusu
Ale mě to nejvíc vadí v noci, kňučí skoro každou noc, někdy zoubky, někdy hlad, někdy nic a já se na to vždy vzbudím, takže někdy i každou hodinu, už má teda rok a půl.
Mám doma taky chlapečka, který už minimálně rok fnuká, knourá, a to jak holky popisují
nejdřív chce pití, nasledne nechce, fnuká že po nem chci at se jde vyčurat před spaním
fnuká když řeknu jde se spát, jdem se obléct, vysléct, naobedvat, jdeme ven nebo domů
dosadit lze téměř cokoliv.
Navíc má šílené období vzteku, v obchode se naštěstí neválí, na ulici také ne. Ale jakmile mu neco nejde, nebo neco není hned tak mrsk něčím o zem.
Nebo když dostane na zadek tak třeba bouchne „dveře“ asi aby v tom nebyl sám.
Bohužel nemluví a to má za tři měsíce 3 roky.
Momentálně slyším od rána do večera slovo „NEJDE“.. na všechno.
Dokonale zvládá slovní spojení „mamí nejde“
Jinak říká možná tak 30slov víc ne.
A aby toho nebylo málo tak už minimáně rok nesnesitelně ječí, píská, má šíleně pronikavý hlas. Na hřišti mamky které ani neznám se otáčejí a bud s lítostí nebo hrůzou v očích co to je za zvuky. A když jim řeknu že to poslouchám téměř rok tak mají oči navrch hlavy.
Je to příšerná kombinace uknouraného a ještě uječeného decka.
JInak je šikovný. Fyzicky zdatný, vypadá starší než je, takže si spousta lidí asi myslí, že je zaostalý.
Jen je sílene netrpělivý.
Za 14dnů má jít do školky tak trošku spoléhám že tam se rozmluví. Jinak už nevím.
Pohádky čtu atd.. ale to odbíhám od tématu.
Myslím že to je povahou dítěte. On je svéhlavý, tvrdohlavý a strašnej paličák.
Přitom cíťa jak hrom.Pak si z toho mám neco vybrat.
Přesně vím jak to leze na nervy! Dcera teda mluví perfektně ale asi 2 měsíce komolí naschvál všechny slova, taky ječí, kňourá, nejlepší je když si zacpe uši a začne ječet a já to mam poslouchat
Beru to tak, že je to prostě období, které přejde jak přišlo, ale někdy se neovládnu…zase si říkám, že je hlavní, že je zdravá, ať si zaječí, ale když zaječí u kočáru po tom, co jsem akorát upsala mladšího, tak vidim rudě ![]()
Můžeme založit klub.
Mám něco obdobného doma. Rada jednoduchá. Vydrž 14 dní. Jak půjde do školky, odpočineš si od něj (a on od Tebe) a hned bude veseleji. ![]()