Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nějaké šrámy na duši a řekněme na ženskem egu to bohužel nechává, někde vzadu v mysli je pořád ten červíček o osobním selhání nebo vycitce. Vím od sebe i ze svého okolí.
Myslím, že se to časem zlepšuje, když vidíš, že potomek je úplně ok i na um, spokojený, zdravý jako ostatní, nechová se jako mimozemšťan atd…
Taky okolí s věkem dítěte zacne řešit jiné otázky: jestli už leze, chodí, mluví, jak jí příkrmy, co zuby, jestli spí. Tim se ti taky uleví.
Bohužel je to začarovaný kruh. Stresovat se tím, že to nejde, způsobuje to, že to nejde ještě o to víc. Lepší na to moc nemyslet, vyhledat pomoc atd., abys měla čistě svědomí, ale taky nehrotit. Spokojená matka, spokojene dítě.
![]()
Každé dítě (i mamina) jsou jiní, není nutné se s ostatními srovnávat, a pokud to dělá okolí, musíme se s tím naučit žít…
A velmi souhlasím s hláškou - spokojená matka, spokojené dítě ![]()
Můj malý kojen nebyl nikdy, bohužel chyba v porodnici, kterou bych tu nechtěla rozebírat. Ihned mi zastavili mliko a malý byl od narození na UM.. Na silvestra bude mít 7 a je to živé a zdravé dítko, nebývá nemocný a nemá ani jiné problémy. Hlavně klid, když to nepůjde, tak se nic neděje.
![]()
Proč bych se s něčím takovým měla vyrovnávat? Nevidím jediný důvod k negativnímu pocitu.
@Aktak14 Já kojila prostředního jen 6 týdnů.
Když není, tak není…
Vyrostl na Sunaru a je z něj zdravý, pěkný třicátník ![]()
Klid.