Jak se žije v Litvě?

4
18.1.17 11:39

Jak se žije v Litvě?

Zdravím, chtěla bych se co nejvíce dozvědět, jak se žije v Litvě. Jací jsou tam lidé, ceny potravin, bydlení, energií, jak je to tam se školou… Děkuji za jakoukoliv informaci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
704
18.1.17 12:07

Ahoj, Litva je krásná země s překrásnou přírodou a historii. Litevka je má nevlastní matka - otcova druhá žena. Do Litvi jezdíme celá rodina každý rok.
Ceny v Litvě jsou malinko vyšší než v Čechách. Co je dost na štíru je zdravotnictví. Ceny jsou v eurách. Litevci jsou velmi přátelští lidé. Je tam velmi málo cizinců. Turisté skoro žádní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.1.17 12:08

Ceny potravin zhruba jako tady, benzín je stejně jako tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
18.1.17 12:13

Dobry den, v Litve jsem sice nebyla od roku 1998, ale tenkrat jsem tam jezdila hrozne rada. Fajn lidi, slusne hotely, ceny potravin levnejsi nez u nas. Ale hlavne mela jsem tam obchodni partnery, kteri byli hrozne fajn, mili, pratelsti.
Mam jednu historku: byla jsem ve Vilniusu pres vikend a sla si koupit neco k jidlu do bezneho obchodu (mimochodem maji dobre syry). S prodavackou jsem mluvila rusky a ona se na mne podivala a zeptala se „odkud jste?“ Kdyz jsem rekla ze z Ceske republiky, tak ona na to " tak to jste byli stejna kolonie jako my"…byla moc mila, ochotna. Kdo nezazil totalitu, asi nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.1.17 12:15

No v Litvě rozhodně není levněji než dnes tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
18.1.17 12:18
@Fassatka píše:
No v Litvě rozhodně není levněji než dnes tady…

no taky jsem tam nebyla skoro 20 let. Ale chci se tam vydat, na stara znama mista, jestli je jeste poznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.1.17 12:18

Třeba značkové oblečení, příklad: Dámská zimní bunda adidas: u nás 4500,.Kč.
V Litvě: 220,–EUR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
18.1.17 12:24

Zimy jsou tam dost depresivni, vim od kamaradky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
18.1.17 16:17

Jak depresivní??? Zima jako zima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
18.1.17 17:33

Nejde o teplotu ale o delku dne. Diky tomu je - podle jedne teorie - take Litva prvni v tomhle seznamu:

Litva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
30.1.17 09:52

Do Litvy jezdím pracovně každý půlrok. Úroveň života je určitě horší než u nás, ceny zhruba stejné. Nátura typicky ruská i když se od Ruska snaží distancovat co to jde. A občas tam řádí mafie (četné historky spolupracovníků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.1.17 16:33

No to teda není pravda. Litevci Rusy nenávidí a naprosto se od nich distancují!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný