Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky, jak se zije se skolkovymi detmi v Prerove?
Jaka je uroven skolek, jsou plne, berou triletaky? Co hriste, pediatri, skoly, sidliste, bezpecnost, cistota mesta?
Jak vysoko se pohybuje cena bytu? Jak vypada trh s realitami…?
Jak to vypada s praci? Co dopravni obsluznost…?
Diky za vsechny pripominky…
Vše ok, až na tu práci a zaměstnanost. Kdybych byla mladší a bez dětí, jdu odsud.
Nebydlím tam, ale mám tam příbuzné, jezdíme tam, teda do vesnice u Přerova…no já bych tam žít nechtěla. je to dost průmyslové město, vzduch nic moc, já tam mám alergie. jinak určitě nebrat nic v blízkosti nádraží, tam moc bezpečno není..
A k zaměstnanosti, myslím že nic moc. strýc s tetou dělali celý život v Meoptě, ale už jsou v důchodu..další příbuzná(43let), tam shání práci marně už asi 2 roky.
@VitaminC Přerov je cikánov, za mě tedy Přerov nebrat. Kromě toho je to nehezké, smradlavé město /chemička a pro mě byl tedy vždycky příšernej puch i pivovar
/ Ale nebydlela jsem tam, trávívala jsem tam prázdniny, třebe se tam za tu dobu něco změnilo ![]()
No, reference nic moc… ¨
Muj pritel ma v Prerove velmi dobrou praci, ale spoustu penez vevali do nafty, uvazujeme o prestehovani… Z toho, co projede bychom zaplatili klidne celou hypo…
Takze kam k Prerovu?
@krtek7489 píše:
@VitaminC Přerov je cikánov, za mě tedy Přerov nebrat. Kromě toho je to nehezké, smradlavé město /chemička a pro mě byl tedy vždycky příšernej puch i pivovar/ Ale nebydlela jsem tam, trávívala jsem tam prázdniny, třebe se tam za tu dobu něco změnilo
No, tak to je kravina dnes už. Dýchat se tu bohužel nedá kvůli dopravě, není obchvat a město je přeplněno dopravou. Pivovar či Precheza je už dávno minulostí, díky evr. normám a filtracím
Manžel je z Přerova, já to tam taky moc nemusím, město plné romů, i když se snaží to tam vylepšovat a pár pěkných míst se tam najde. Ale bydlet bych tam určitě nechtěla. Vesniček okolo Přerova hodně, já jsem třeba z menšího města poblíž…no poblíž asi ne, ale autem tak půl hoďka, a prožila jsem krásné dětství. Bohužel ty vesnice okolo moc neznám…
V Prerove bydli cela moje rodina, a sou tam spokojeni, prace tam sice neni ale mamka pracuje v okolni vesnici, tata je duchodu, jedna segra je osvc a druha maka v Gambru.na smrad si nikdo nestezuje a nikdo z nich by se uz z prerova neodstehoval. kazdy ma jine zkusenosti.byva tam i dost akci a je tam spousta mista kam jit. kazdy ma ale jiny nazor..zalezi na Vas ![]()
Jestli k Prerovu, tak Trsice, ziji tam tchanovci a je tam opravdu pekne, pul hodky busem do Prerova nebo Olomouce, a nebo ta Olomouc, ta je krasna! Do Prerova bych se dobrovolne nestehovala. Jinak zamestnanost nic moc a to dalsi taky neporadim, bohuzel. Ale synovec chodil v Olomouci do skolky uz od tri let.
@VitaminC bydleli jsme tam dva roky, teď jsme zpět v Lipníku nad Bečvou-cca 15 minut autem. Vzduch nic moc, na víkendy jsme jezdili pryč, hodně Romů v určitých částech. Školky… No, taky nic moc-do dobré je problém se dostat. Cena bytu, kde jsme bydleli 3+1 74metrů před rekonstrukcí 1,5mil. dá se říct v něj lokalitě pro rodiny s dětmi (u Tenisu)… Z okolí můžeš mrknout na Lipník nad Bečvou, Osek nad Bečvou, Kozlovice, Dřevohostice, Horní Moštěnice… Z těch bych vybírala já vzhledem k vybavenosti. Jinak pediatra máme v Přerově-www.zdravicko.org, troufám si říct, že je nej…;-)
Jo a ty Tršice jsou taky fajn
Ještě možná koukni na Veselíčko, Dolní Újezd…
@VitaminC Hodne dobre jsou vesnice mezi Olomouci a Prerovem - Majetin, Grygov, Brodek u Prerova, Trsice, Cechovice - konkretne v Majetine a Grygove se ted prodavaji pekne domy ![]()
Osek nad becvou je supr, skola skolka jidelna vlak autobus hriste prochazka na jadran bomba tam je krasne ![]()