Jak si splnit sen? :) Vlastní obchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ja si taky myslim ze je lepsi vymazlenej obchudek, maminky chteji hezky strojit za malo penizku, nez bistro.ano lidi zerou porad, ale drzi se jednak retezcu(kfc, mekac, panda atd) a zacinaji se priklanet ke zdravejsimu stylu zivota. podle me je to vic o hubu a pak ta hygiena, normy…nevim nevim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, kolik a jake mas zkusenosti, ale rozhodne je daleko snadnejsi prodej obleceni. Ber to tak, ze pokud budes delat s jidlem, tak budes mit kontroly z hygieny apod. Jidlo se musi predem nakoupit a hlavne dost rychle spotrebovat. Zatimco obleceni nakoupis a prodavas, dokud se proste neproda. Obecne je realnejsi urcite to obleceni, hlavne pokud v okoli nic takoveho neni. Ve vetsich mestech je techto obchudku docela dost a casto krachuji, nicmene bistra krachuji jeste casteji, pokud nejsou na vhodnem a dobrem miste.
Jinak do toho jdi, pokud se na to citis. Kdyz se navic nijak nebo nijak zasadne nezadluzis, tak prastit se s tim da kdykoliv, kdyby to neklapalo.
- Citovat
- Upravit
NO tak ja asi budu jedina, ale ja bych do toho teda nesla. Rozhodne ne do detskeho bazarku. Mozna ten bufac, ale rozhodne bych nepocitala s velkymobratem ani v hadrach ani v bufaci. A ty starosti
Za me, radsi se zamestnat ![]()
- Citovat
- Upravit
Teď jsem se dočetla, že na udělení živnosťáku na občerstvení musím být z oboru - gastro?
![]()
Mám maturu na dopravní škole
Tenhle „bufáč“ co bych měla v pronájmu stojí v centru města a je známej.. ten člověk ho pronajímá z vážných rodinných důvodů.
- Citovat
- Upravit
@blorchi píše:
NO tak ja asi budu jedina, ale ja bych do toho teda nesla. Rozhodne ne do detskeho bazarku. Mozna ten bufac, ale rozhodne bych nepocitala s velkymobratem ani v hadrach ani v bufaci. A ty starostiZa me, radsi se zamestnat
No, když by byl dobrej plat, tak jo, souhlas. Jinak k zakladatelce - radši hadry než bufáč - už jen kvůli normám a hygieně na žrádlo. Víš, že bys musela mít např. zdravotní průkaz? Sice to není nic děsnýho ho získat, ale takovýhle ojebávek je okolo jídla milion ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky souhlasim, že je jednodušší prodávat oblečení než jídlo, hygiena tě sežere zaživa, jsou tam velké prvotní investice, musíš mít „odborného zástupce“ atd.
Jinak pokud nebudeš mít natažené ceny (aspoň ze začátku je dobrý být opravdu jen kousek nad nákupkou, líp tak přilákáš zákazníky) a bude to příjemný NESMRADLAVÝ prostor s rozdělením aspoň podle velikostí, případně i podle druhu oblečení, tak si myslím, že neproděláš.
Jak už sem tu v jedné diskusi psala, já sem z místních bazárků konsternovaná, neskutečně natažený ceny (obyčejný tepláky na kterých už je vidět opotřebení za 150,–???), přeplněný prostory, no prostě naprd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potravinářskej průkaz mám, jen bych si musela udělat živnosťák. Právě ta teta měla jen langoše a alko a nealko a měla fakt kolem 500-700Kč denně, proto jsem ta nadšená z toho. ![]()
Jakýho odborného zástupce?? jako někoho, kdo je z oboru?? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Potravinářskej průkaz mám, jen bych si musela udělat živnosťák. Právě ta teta měla jen langoše a alko a nealko a měla fakt kolem 500-700Kč denně, proto jsem ta nadšená z toho.
Jakýho odborného zástupce?? jako někoho, kdo je z oboru??
500 - 700 čistý výdělek anebo obrat?
- Citovat
- Upravit
@Renčí2 píše:
500 - 700 čistý výdělek anebo obrat?
Denní výdělek, čistý.
- Citovat
- Upravit
Podle mě je mnohem příjemnější dělat v obchůdku s oblečením než v zasmrádlé budce s přesmaženým olejem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elfans píše:
Podle mě je mnohem příjemnější dělat v obchůdku s oblečením než v zasmrádlé budce s přesmaženým olejem.
Hmmmm, hmmmm… Holky, vy mi těma radama a názorama dáváte
stále váhám, ale mám hodně přátel z oboru gastronomie.
- Citovat
- Upravit
Příprava a prodej pokrmů a nápojů určených k bezprostřední spotřebě přímo v provozovně, kde se prodávají, již vyžaduje živnostenské oprávnění na hostinskou činnost, která je ohlašovací živností řemeslnou. Řemeslná živnost již vyžaduje, aby podnikatel k získání živnostenského oprávnění předložil doklad o odborné způsobilosti, respektive doložil v zákoně definovanou relevantní praxi. Doklady vyjmenovává paragraf 21 an. živnostenského zákona.
Na výrobu a prodej občerstvení v provozovně, které však není bezprostředně určené ke spotřebě v této provozovně, se vztahuje některá ze živností týkajících se výroby. Tou je například řemeslná živnost Pekařství, cukrářství. Na tu se ovšem vztahuje obdobné pravidlo na doložení dokladu o odborné způsobilosti a respektive nebo příslušné praxe. Pokud tyto požadavky nemůže splnit sám podnikatel, může ustanovit odpovědného zástupce, který příslušné požadavky splňuje. Čtěte více: Odpovědný zástupce - tohle je můj případ no… takže splašit odpovědného zástupce ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych šla do obchůdku s oblečením
, jestli je to tvůj sen tak není co řešit, jak už tady někdo psal, žijeme jen jednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V budějicích je takových hladových oken hafec..za mě sekáč. Projdi si jen centrum..nedlej co dělají druzí..musíš najít tu díru na trhu..
- Citovat
- Upravit
@Věrka9 píše:
Já bych šla do obchůdku s oblečením, jestli je to tvůj sen tak není co řešit, jak už tady někdo psal, žijeme jen jednou
Děkuji… začala jsem diskuzi s obchodem s oblečením a dopadlo to tak, že myslím vážněji to občerstvení.
![]()
- Citovat
- Upravit