Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kaarcuulkaa píše:
@Laetitia @ramadaZ škoda, že nejsme z jednoho města - že bychom si ty děti vzájemně hlídaly a tak se aspoň vyspaly
To by bylo super
jinak pediakid zatim nezabira, do toho ma rymu, nemuze dychat nosem, tak dycha pusou, ale samozrejme vypadava dudak, tak rve kazdou pul hodinu
proc ty deti nespi fakt nechapu ![]()
@kaarcuulkaa @ramadaZ tak jsem byla dneska s dcerou u doktorky, protoze to je snad cim dal horsi. Pomalu kazdou noc nespí. Tak v lednu jdeme na neurologii. Bohuzel az 21.1. Jinak mi rekla, ze pediakid neni az tak ucinny, tak pry mame koupit Sedalii. Dneska uz ji poprve mela, tak uvidime.
@Laetitia a je pres den spava? Nam uz mesic nespi kazdickou noc. Dneska se vzbudil ve 23h, pak ve dve rano - ale to nestesti usnul po mliku. No a pak jeste v pet, to jsme byli vzhuru do sedmi
my jdem v lednu k psychologovi.
Jak se ta sedalia davkuje?
@kaarcuulkaa spava prez den neni. 5ml rano a 5ml vecer. Uvidime na dnesni noc jestli to nebyla jen nahoda.
@Laetitia pomohlo to? A co na to nespani rekla doktorka?
Me rekla, ze se tomu jednou zasmeju a musim to vydrzet.
@kaarcuulkaa zatim to nepomaha
doktorka to taky znehodnocovala, dokonce kdyz jsem zacala, rekla mi, ze doufa, ze s timhle za ni nejdu. Tak uz jsem startovala a kdyz jsem ji rekla, jak nespi, ze treba od 2h do 6h, tak rekla, ze to normalni neni aby nemohla takhle dlouho zabrat.
@Laetitia já jsem zvědavá jak vy pořídíte na neurologii. Nás odtama poslala k psychologovi, ale co ten vyřeší…ach jo!
@kaarcuulkaa tak momentalne jsme vzhuru od 1h a je 5h. Jsem uplne vyrizena, chce se mi brecet a nejradsi bych nekam utekla
vcera bylo to samy. Tohle neni preci normalni!
@kaarcuulkaa tak jsem volala na neurologii, jestli by nas mohli vzit driv nez 21.ledna. Tak se strasne „prijemna“ sestricka premohla a jdem uz tenhle ctvrtek. Jak probiha to vysetreni?
@Laetitia My jsme dneska byli jenom od 4 do 6:30. Ale včera se vzbudil o půlnoci, potom v jednu až do tří, potom ve čtyři do šesti a pak jsme spali do 10:30.
No není to normální, dneska mu chci dát večer čípek a v noci nurofen, jestli to nejsou zuby…ale pochybuju…
postýlku jsme přestěhovali, taky nic. S tou únavou s tebou soucítím. Já tady už kolikrát v noci bulím a přemlouvám ho, aby spal. Někdy bych taky nejraději utekla, třeba i do parku na lavičku a tam se vyspala ![]()
Nás nijak zvlášť nevyšetřovala, řekla jsem jí s čím máme problém, tak nám doporučila ten eye q a dala žádanku na psychologii. Jsem zvědavá jak dopadnete vy.
@kaarcuulkaa tak nic to neni, jen si sama dr vsimla, ze je mala hodne aktivni, tak to bude asi k tomu, ze ji staci malo spanku a musime vydrzet. Ted hyperaktivitu resit nebude, az se uvidi jak se bude soustredit ve skole. Mame ji vic zaprahnou, chodit plavat, cvicit aby se mela kde vybit. No uvidime…
@kaarcuulkaa Ahoj, tak jak se máte? Je to lepší? Já musím zaťukat, spí celou noc, maximálně si ze spaní pobrekne a spí dál. Už tak 14 dní nejsme v noci vzhůru a fakt spí krásně. Nevim jestli zabral ten sirup Sedali (ten už nedáváme) nebo to, že jsme ji sebrali dudlík. Myslela jsem, že bez něho to bude peklo a ono to je 100× lepší.
Zdravim, u nas teda nebyl problem v nespavosti, ale neustale buzeni a to uz po 2 hod od uspani.. A chodil k nam do postele a my se nevyspali. Tak jsem ho proste zacla po kazde odvadet do jeho postylky a sedela vedle a cekala az usne a vracela se k sobe.. Nekdy i 6 krat za noc. Zacla jsem davat ten sirup Sedalia a cca po 3 tydnech zacal slat celou noc bez pribuzeni
a taky kdyz vim ze zvladne bez spanku pres den, tak na smulu..
Kamaradky mala taky spala hrozne pres noc a hodne se to zlepsilo skolkou, tam se ty deti unavi.. ![]()