Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Laetitia Ahoj, od neděla jsem na vás myslela. My jsme na tom pořád stejně. Byli jsme týden u tchýně a tam spal mnohem líp, sice se taky budil, ale třeba jenom jednou a za chvilku zase usnul. První noc po návratu domů vstával 3×
dneska se vzbudil jenom jednou a usnul se mnou hned na gauči a spali jsme až do 8:30
uvidíme jak další noc.
Ani nevíš jak ti závidím celonoční spánek, držím palce ať vám to vydrží.
Snad se taky jednou dočkám
dudel už nemá čtvrt roku, ale mlíčko si v noci pořád žádá.
Zdravim vas vim je to stary prispevek ale zajimalo by me jak jste dopadly s tim nespanim v noci. Vyresilo se to nejak u lekaru nebo to preslo samo? Mame dva roky a kluk taky nechce v noci spat. Kolem druhe se mi vzbudi a neusne treba 3-4hod. Jen se prevaluje a nic. Odpoledne spi 1,5-2hod. Jednou jsem ho spat nedala a usnul mi 17 hod. V obyvaku. Jak zaboril hlavu do polstare tak byl tvrdy. Takze neni to tim ze by byl prespany. Trva to necely mesic. Drive to taky tak bylo neco malo po roce ale to byl vzhuru treba jen hodku ale ne ctyri hodiny. Nevim co s nim. Sideliu jsme daly ale zabrala prvni den pak ne po peti dnech jsem vysadila.ale to jsem davala jen vecer 5 ml. Strasne by me pomohlo doufam vase info. dekuji
Nečetla jsem předchozí komentáře, ale naše holka něco před 2 rokem taky v noci třeba 4 hodiny nespala, bylo to děsný a já znovu těhotná bych spala i ve stoje. Teď jí bude 2,5 roku a v pohodě, trvalo to tenkrát asi měsíc. Teď chrupká většinou od osmé večer do osmé ráno ![]()
No ja prave mam cerstve druhe dite tak kojim a vstavam i k druhemu tak jsem hotova. Ale spise me trapi to jeho nespani kvuli neho. Jak vidim ze se snazi usnout a nejde to no des
Jedno dítě spalo OK, druhé dítě „skoro“ do 3let nespalo v noci déle, než 2 hodiny v kuse…
Od 4 let v pohodě.
@karlamudysova My jsme to měli jen něco okolo toho měsíce, večer usnula a asi okolo 1 hodiny se probudila a ne a ne usnout, děs. A přitom bylo vidět, jak moc spinkat nechce, ale zabrat nešlo. U nás to teda přešlo a teď už většinou spí. Někdy se stane, že se probudí a nejde jí usnout, ale to jí většinou vzbudí náš šestiměsíční a trvá kratší dobu než zase usne, třeba do 30 minut.
U nas to trva necely mesic. Nevim jestli narozenim sestricky. Tedy ma 2 mesice ale jestli to neni opozdena reakce. Nebo ze by to bylo po ockovani. Ale nikde jsem neslysela ze by meli nekde problem se spanim po ockovani na tbc. a ani neplace jen se vzbudi pretaci sem tam knurne ale zaden rev ze spani, zadne desy, spatne sny.
Dcera - necelé 2 roky - ještě nikdy nespala žádnou noc nonstop. Běžný standard je buzení 3× za noc. Obvykle usne do půl hodiny od probuzení díky kojení, hlazení, mazlení se mnou. Ale např. dneska byla noc, že se probudila krátce po půlnoci a usla až po 2. hodině.
A to spí s náma v posteli. Když spala v postýlce, bylo to ještě mnohem mnohem horší.
Jestli to opravdu nemaji nejake obdobi. Ale zvlastni ze ne vsechny deti.
Strample obecba. Maly taky nespal nikdy celou noc. Ale nelibi se mi ze se to tak zhorsuje. Vy mate tedy prvni noc kdy nemohla tak dlouho zabrat?
@karlamudysova Naše malá nemůže zabrat docela často. Nejdřív je strašně akční, vůbec se jí nechce spát, řádí v posteli, háže plyšákama. Pak přijde zlom, kdy začne být ospalá, ale spát nechce. Čtení a vyprávění pohádek ji absolutně nezajímá. Když je protivná, mazlíme se, tulíme, kojím, nosím, povídám, koukáme z okna a tak pořád dokola až usne. Když ji nechám rozbrečet naplno, chytne hysterák, kdy se dusí, zvrací, na nic nereaguje a trvá to hodiny. Takže prostě takto (ke zděšení širokého příbuzenstva) zatím uspávám denně ![]()
@Štrample obecná tak to az tak neuspavame. Lezime v posteli hladim mazlim diky bohu ze nemusim nosit a chodit s malym ma 14 kilo a to bych nedala. Gor jak mi jeste mala se budi na kojeni.