Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Charlieep s Lucinkou a všichni, děkuju za dopísky a přání. Taky si Vánoce krásně užijte. Když já jsem hrozná nedočkavka a často na to myslím, jetsli to bude chlapeček nebo holčička. Už bych nejradši říkala miminku jménem, ale prostě je to pro mě úkol naučit se být trpělivější. Zas je fakt, že před porodem nebudu mít nervy, že jsem klukovi říkala celou dobu holčičkovským jménem a nebo holčičce klukovským, jako se tomu stává v případě ultrazvukových omylů.
S tou netrpělivostí je to nejhorší vydržet během UZV, protože pak už nemáš jak zjistit, jestli tam camprlik je nebo není…
Já jsem kupodivu nebyla ani tak zvědavá na to, co to bude, jako na to, jak „to“ bude vypadat:)) Nějak jsem si nedovedla představit, co ze mě a z manžela vznikne;) no a samozřejmě jsem pak měla nejkrásnější mimi v celé porodnici, tak jako každá mamina.
už přihlášená Ch.
pupíka jsem oslovovala neutrálně, jen manžela jsem občas zlobila Toničkou, protože jméno pro kluka jsme vybrali lehce, ale Lucinka se manželovi nezamlouvala hned, říkal, že vybere „lepší“, a tak jsem říkala, že budeme mít Toničku:)
Ahojky,
já mám dvě kamarádky, u nichž se lékaři spletli s pohlavím. Jedné od 20tt lékař tvrdil, že bude mít chlapečka. Nakoupili vše v modrém… den před porodem jí lékařka v nemocnici řekla, že to bude holčička… a byla. Kamarádka byla docela zaskočená, chvíli trvalo, než si zvykla, že je to opravdu holčička.
Druhé kamarádce tvrdili, že budou mít holčičku. Nakonec se narodil chlapeček.
To jsou zkušenosti mých kamarádek.
Proto mi chceme být překvapení a nakupujeme neutrální barvy.
![]()
V
Ahojki,
u nas se to nedalo prehlednout!
No jo bude to kluk jako buk!!!
Potvrzeno od tri lekaru nezavisle na sobe.
Posledne jsem byla na ultrazvuku a ten nas klucina nam ho tak rad ukazuje, az se musim smat - cely po tatinkovi.
Pokud mi na porodnim sale reknou, ze mame holku asi smichy umru! Mne je to jedno, ale manzel je uz nateseny na kluka.
Takze dobry ultrazvuk a mimco co se rado ukazuje!
Ale i tak si budeme 100% jisti az to nase mimco budeme drzet v naruci, coz bude uz za par!
Jarka
Obnovuji téma - jaké máte zkušenosti se záměnou pohlaví? Co se častěji zaměňuje - z holek můžou být kluci, nebo naopak?
Ahoj Goody, v první řadě Ti přeji zdravé miminko a v té druhé bych Ti chtěla říct, že my s manželem jsme si nenechali říct, co čekáme a jsme moc rádi. Říkala jsem si, že si to možná nechám prozradit u případných dalších potomků, ale teď vím, že pokud to nebude nutné ze zdravotních důvodů, budu se těšit na překvapení na porodním sále i kdybych měla tři holčičky a čtvrtý pupík:)) Takže držím pěsti, ať to vydržíš.
Samozřejmě i když víš, co to bude, je porod zázrak, ale s překvapením na sále je to ještě krásnější (dle mého názoru). Takže pohlaď za nás pupíka a užívej si svátky;)
Nepřihlášená Charlieep a 18m Lucinka
(jo, podle tvaru bříška mi všichni říkali, že budu mít chlapečka, takže všechny „proroky“ Lucka překvapila:)) Oblečky jsem většinou nakoupila neutrální, ale koupila jsem i jedny malinké šatičky (to jsem neodolala:) a taky piditričko s autíčkem:)