Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím mohly byste mi napsat, jak je spolehlivé určení pohlaví miminka z ultrazvuku?
Ahoj,
no jsou případy, kdy to absolutně nevyšlo… je to těžký.. Kamarádce tvrdili chlapečka a nakonec to byla holčička, jenže se jim na UTZ pořád pletla pupeční šňůra..
Mě řekli ve 20tt, že to bude asi holčička a ve 30tt mi to dr potvrdil, ale to bylo tak jasně vidět, že není pochyb a je to prostě stoprocentní…
Dr nám to zvětšil přes celou obrazovku, miminko mělo krásně roztažený nožičky, takže nebylo pochyb, viděla jsem to zcela jasně já i manžel ![]()
Teď jsem ve 33tt, takže ještě nemám Nikolku „venku“, ale že je to holčička není opravdu nejmenších pochyb
Máme to nahraný i na videu ![]()
Jarka a Nikolka 33tt
GOODY,
tak to ti budu moct rict treba uz za par hodin
![]()
Ve 20 tt na genetickem UTZ nam rekli, ze to bude holcicka, protoze dr. zadneho pindika ani nic jineho nevidi. Tak jsem zacali nakupovat saticky, ruzovoucky bodycka, decky… Pritel chtel koupit snad i rucniky v ruzovem, ale to by na me bylo moc…
No, ve 30 tt - po vsech tech nakupech - nam bylo receno, ze to vypada na chlapecka
Trochu jsem vykolejena z ruzovych veci se skriini, ale cert to vem..
Chtela jsem absolvovat jeste jeden geneticky UTZ, atz mame jistotu, ale nakonec jsem si to rozmyslela a nechame se prekvapit.
Takze tak
![]()
Uvidime, pevne doufam, ze co nejdrive…
Ono je to vlastne uplne fuk, hlavne kdyz je miminko zdrave.
N
Ahoj.
V procentech bych to odhadla tak na 75-80. V řadě případů ovšem mimi „nespolupracuje“. Na raných UTZ je špatně otočené a později už může být velké… Několik mých kamarádek takhle mělo překvapení - shodou okolností nespolupracovaly holčičky.
S manželem jsme pohlaví nechtěli vědět a tak ho znala jen paní doktorka. Nakonec se narodil kluk. U dalšího těhotenství se asi taky nechám překvapit.
Beruška
Ahoj, ja myslim ze je to na 99%. Taky zalezi od Dr, ten muj pokud si neni jist pohlavi netipuje, no kazdopadne obe tehu na UTZ vysla holka a je to tak. Sany.
Jé, děkuju za zkušenosti. Tak já to zase mám tak, že jsem „se prostě dosud cejtila“ na kluka (třeba se mi zdál sen, že se mi narodilo mimi a já na něj spustila jako na holčičku a on to byl kluk, jak jsem pak zjistila) a na ultrazvuku nám oznámili holčičku. Já tu obrazovku neviděla, akorát manžel, a ten tam nic nepoznal, jenom paní dr. říkala, že to je holčička, že tam vidí takový tři čárky. Tak proto se ptám, protože nevím, jestli se teda mám začít těšit na holčičku. Jsem netrpělivka ach jo ![]()
Ahoj,
ja mela u prvniho pocit na kluka (dokonce vsechny babske povidacky vychazely na chlapecka), ale pote co mi Dr. trikrat ohlasil holcicku a chlapecka ani jednou, jsem to vzdala. Mame doma holku, ktera svou energii vyda za 5 kluku.
U druheho mimi uz je taky celkem jasno. Od 16tt se schvalne predvadela, takze uz mi opet 3× nasli holcicku dva ruzni doktori.
Doktorum v tomhle verim na 95%, protoze konkretne ti moji vzdy reknou, jak dobre to tam je poznat.
Terik
Ahojky,
my jsme byli na genetického UTZ ve 20tt a na 100% řekli, že to bude chlapeček. Dokonce i nám laikům to pak bylo jasné po shlédnutí videokazety ![]()
Ale fakt je ten, že je podstatné, do jaké míry mimčo spolupracuje… Náš Pavlík vystrkoval prcku a obličej schovával. Takže pohlaví bylo sice jasné, ale musela jsem tam hodinu chodit, aby se pootočil a bylo mu vidět do obličejíku kvůli vyloučení vad. ![]()
Mám tu zkušenost, že jakmile si Dr. není moc jistý, tak ti svou pochybnost taky sdělí. My byli na genetickém UTZ ve 20tt (předtím jsme pohlaví ani nemohli zkoumat protože nebylo nic vidět), a přesně jak říkají holky, záleží na spolupráci miminka. Ten náš je exhibicionista co se týče pohlaví, takže ve 20tt nám podrobně ukázal kuličky i pindíka a nechal nás si ho prohlížet dostatečně dlouho, Dr. nám okamžitě a naprosto jistě řekl, že je to kluk, což jsme i viděli. Navíc jsem měla pocit na kluka už od začátku těhotenství-nejen proto, že mi to všechny předpovědi říkaly, nakupovat v modré jsem začala od 18tt, pak mi to Dr. jen potvrdil. Pak jsme byli ještě na 3D UTZ v Gennetu ve 24tt, tam se taky ukázal pindík a nakonec na 3DUTZ v Podolí v 28+0 kde zase toho pindíka hrdě ukazoval, obličejíček ale zato neustále schovával. Taky byl od začátku větší o týden, ačkoliv já vím přesně, že jsme počali přesně v půlce cyklu a tudíž to není možné…prostě od začátku to byl pořádně velký kluk a je doteď. Takže radím si to ověřit ještě min. na jednom UTZ pokud ti Dr. neřekl že si je jistý a tys to neviděla na vlastní oči-nebo se nechat překvapit. U holek je to pohlaví vždycky trochu těžší.
Ahoj, ja som vedela od zaciatku ze budem mat syna, vedela som to skor ako som otehotnela.
No na ultrazvuku nam to dr. potvrdil az v 28 tyzdni. (robil mi utrazvuk kazdu kontrolu, ale povedat mi to nechcel
)
No v tom 28 tyzdni mi este aj povedal, ze ma uz zostupene semenniky
Bolo tam krasne vsetko vidiet.
Podla mna je to z ultrazvuku dost iste, aj ked na diskusii podla veku, kam chodim sme ocakavali narodenie Vanesky a mimine sa narodil Sebastianko. Mali vsetko ruzove
Takze aj opacne je moze sa seknut ![]()
Prajem ti hlavne zdrave babetko, pametam sa aka som bola netrpezliva ja vediet koho nosim v brusku.
Ahoj,
můj pan doktor říkal, že čekáme holčičku, ale že už jich takových hodně viděl a byl to nakonec kluk. No u nás to holčička byla. Záleží hodně na kvalitě ultrazvuku a i spolupráci mimíska. Doktor mi říkal, že někdy může mít chlapeček pindíka hodně u nožičky a prostě se to nemusí poznat, proto on vždy říká, že to není stoprocentní. Moje sestra byla s dvojčaty na genetickém ultrazvuku a tam jí řekli, že jedna je stoproholka a druhá na padesát procent. No má dvě holčičky.
Můj názor je ten, že můžeš počítat s tím, co ti doktor řekne, ale vždy si nechat nějakou rezervu. Teda pokud to fakt není úplně jistý, což většinou bývá u kluka. Ale jinak je to dle mého názoru úplně jedno, hlavně, že je mimi zdravý a v pohodě. Ono kolikrát třeba holka vydá za pět kluků, jako ta moje.
Tak pá a hodně zdravíčka pro tebe i mimi.
Jana
No tohle tema me taky moc zajima, neb ve 31tt mi na UTZ rekli, ze to bude ? a ted mi podle frekvence tlukotu srdicka tvrdi kazdou navstevu pohlavi opacne. Verim UTZ, ale porad si rikam, kdo vi jak to dopadne.
Gabriela
No nám ve 20.tt řekl doktor spíš holčička,ale nezaručil to a ve 30.tt si byl jist klukem já měla skoro všechny příznaky na holku a narodil se nám hodný kluk.Takže ultzv spíše věřim a že se netrefí se většinou stává u holčiček jak tu někdo psal,že si to spletli s pupeční šnurou.Kámošce se to stalo naštěstí měla vše neutrální a bylo jim jedno,co to bude. Ted by se nám měla v dubnu vyměnit krev takže druhé bude snad roštanda.
Ahojky, mně doktor řekl, že určení pohlaví je 50 na 50 a na 100% se to dozvím až na porodním sále ![]()
Ale vždyť je to jedno - hlavně, že jsou miminka zdravá.
Jé holky, děkuju. No jak tak koukám, tak asi záleží na modernosti toho ultrazvuku, teda jeho podrobnosti. Jelikož jsem z toho našeho ultrazvuku u paní doktorky měla dojem, že jsou tam spíš jen šmouhy a nic kloudně vidět, tak ačkoliv se paní doktorka tvářila sebejistě, asi se na to spoléhat nebudu. Dokonce jsem zjistila, že je hezčí pohlaví miminka pro mě nevědět a nechat si to překvapení do porodnice. Věcičky si koupím, jaký se mi budou líbit, hi hi třeba mi to bude napovídat miminko z bříška. Ale musím říct, že se mi nelíběj ani nějaký vyloženě růžový romantický ani vyloženě sportovní modrý. Takže něco mezi tím ![]()