Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč by on teď měl něco měnit, chtěl vztah na sex a má ho. A ty se tváříš že ti to vyhovuje. Když chceš vážný vztah, tak příště nepřistupuj na kompromisy.
@Anonymní píše:Ahoj..
zajimali by me vase nazory. Zhruba 2 mesice se stykam s muzem, je nam spolu hezky. Oba jsme svobodny. Jsme spolu v kontaktu pres den i vecer, piseme si, volame. Uzivame si spolu sex a celkove je mi s nim hezky a myslim, ze jemu semnou take. Problem ovsem je, ze on je hodne pracovne vytizeny a tak se vidime 1-2× tydne. Nevim, jaky vlastne mame mezi sebou vztah. On rika, ze vztah ted nechce, kvuli praci kterou bude jeste nakou dobu mit casove narocnou. Ja se na vazny vztah take necitim. Ale rada bych vedela, jestli je nejaka sance vazneho vztahu do budoucna, nebo se mam naladit na “pouze sex”(driv nez se do nej zabouchnu).On mi na tuto otazku proste doposud neodpovedel. Nezda se mi, ze by mu slo pouze o sex, zajima se o me, chce semnou travit cas i kdyby k sexu nedoslo. Ale stale se vyhyba odpovedi, jestli je do budoucna naka nadaje vztahu, nebo neni
zajimali by me vase zkusenosti. Osobne jsem doposud nemela s zadnym muzem vztah zalozeny pouze na sexu a tak nevim, jak se v takovem vztahu k sobe dva chovaji. Jeho chovani se mi ale nejevi tak, ze by mu slo pouze o sex.
Diky za nazory
Pokud jste si už na začátku vyjasnili, že budete mít vztah jen o sexu. Tak to tak chce. Neodpovídá vám, protože se bojí vaší reakce. A chlapi moc nejsou stavěný na nějaké silnější emoce. Takto mu to vyhovuje, a záměrně se vyhýbá odpovědi.
zajimali by me vase nazory. Zhruba 2 mesice se stykam s muzem, je nam spolu hezky. Oba jsme svobodny. Jsme spolu v kontaktu pres den i vecer, piseme si, volame. Uzivame si spolu sex a celkove je mi s nim hezky a myslim, ze jemu semnou take. Problem ovsem je, ze on je hodne pracovne vytizeny a tak se vidime 1-2× tydne. Nevim, jaky vlastne mame mezi sebou vztah. On rika, ze vztah ted nechce, kvuli praci kterou bude jeste nakou dobu mit casove narocnou. Ja se na vazny vztah take necitim. Ale rada bych vedela, jestli je nejaka sance vazneho vztahu do budoucna, nebo se mam naladit na “pouze sex”(driv nez se do nej zabouchnu).On mi na tuto otazku proste doposud neodpovedel. Nezda se mi, ze by mu slo pouze o sex, zajima se o me, chce semnou travit cas i kdyby k sexu nedoslo. Ale stale se vyhyba odpovedi, jestli je do budoucna naka nadaje vztahu, nebo neni
zajimali by me vase zkusenosti. Osobne jsem doposud nemela s zadnym muzem vztah zalozeny pouze na sexu a tak nevim, jak se v takovem vztahu k sobe dva chovaji. Jeho chovani se mi ale nejevi tak, ze by mu slo pouze o sex.
Diky za nazory
Řekl, že vztah nechce, což znamená, že ho nechce s tebou, rozhodně ne kvůli práci.
Máte spolu sex tak, jak jste se pravděpodobně dohodli. Na co ti měl odpovědět?
Neodpoví, protože ví, že sex s tebou mít bude tak jako tak.
Jo a Ty už do něj zabouchlá jseš ![]()
A abych reagovala na položenou otázku, řekla bych že to vidí zhruba takto :
Fáze 1: super, konečně jsem si našel kočku, která je skvělá v posteli a bezproblémová, nedělá si naděje na něco víc.
Fáze 2: Hmm, co ty otázky a náznaky? Přece jen je to typická ženská. Musím to balancovat tak abych si užil co nejdéle ten sex a nepřislibil ji něco, co nechci. A hlídat si ochranu.
Fáze 3: Tak to vypadá, že si budu muset najít zase jinou. Těch řeči o vztahu má čím dál víc a už to smrdí pruserem. Co takhle tentokrát zadanou? U těch je větší šance, že jim budou stačit jen ty recicky a sex.
zajimali by me vase zkusenosti. Osobne jsem doposud nemela s zadnym muzem vztah zalozeny pouze na sexu atak nevim, jak se v takovem vztahu k sobe dva chovaji. Jeho chovani se mi ale nejevi tak, ze by mu slo pouze o sex.
Diky za nazory
Rozhodně se jeden druhého nevyptávají, jestli z toho bude něco víc do budocnosti. Žijí a užívají si tady a teď a neřeší, co bude za rok, dva tři.
Tvůj chlap Ti řekl zcela jednoznačně, že teď nechce vztah. Ty si nalháváš sama sobě, že teda taky nechceš vztah. Proč tedy zjišťuješ, jak to bude později? Tomu nerozumím.
Ale tady bych budoucnost moc nehledala. Kdyby totiž on chtěl (ale fakt nechce), tak už byste ten vážný vztah měli. Takže buď to nech tak, jak to je nebo si najdi někoho jiného. Abys jen nečekala a nenechala sis ujít možnost poznat parťáka na celý život jenom proto, že jsi uvázla u jiného muže v očekávání, že se něco změní. ![]()
Jak neodpovedel? Rekl ti to vic nez jasne. Tys pristoupila na kamaradstvi s vyhodami, ted uz je pozde neco resit. Coz pro tebe neni, jinak bys po dvou mesicich nespekulovala, jestli mas doufat, nez se zamilujes (na to uz je taky pozde). Je mi to lito, tyhle „kompromisy“ vetsinou nedopadavaji dobre, ja sama jsem se takto placala 2 roky, nez jsem to dokazala utnout. Mysli na to, ze cas, ktery do tohoto typka investujes, uz ti nikdo nevrati.