Jak trávíte odpoledne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1133
7.6.17 21:43

Odpoledne po práci s čtyřletou

Ahoj. Jak si organizujete odpoledne se školkovými dětmi? Naše situace: Dojíždím za prací do krajského města, domů dorazím obyvkle mezi pátou a půl šestou a malá se na mě samozřejmě vrhne. Hned. Chce si hrát, pozornost maminky za všech okolností… I když si vymíním čtvrhodinku na umytí rukou, převlečení.. chodí se ptát, zda už jsem hotová a co budem dělat, často jdeme ven. A já si ani neodfouknu a rovnou na hřiště. Do toho vše stojí - nádobí z rána, večeře, prádlo, příprava oblečení na zítřek atd. Takže začínám v podstatě něco málo dělat pro domácnost až v devět, kdy usne. Takže teď tu vysypávám písek z bot, přede mnou kopec nádobí a žehlení aspoň pár triček na zítra. Prostě kalup od rána do večera. Tátu máme, ale chodí na odpolední, takže s pomocí přes týden nemohu počítat.

Ráda bych okoukla, jak to máte jinde. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
7.6.17 21:49

Jsem doma s mladší, starší vyzvedávám po obědě, jdeme na procházku, hrajeme si, kolem páté večeříme. Od září jde do školky i mladší, nechala jsem si ještě rok neplaceného volna abych je mohla vyzvedávat po obědě a trávit s nimi čas, vůbec si nedovedu představit, jak to budeme praktikovat, až půjdu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
7.6.17 21:56

S jedním dítětem jsem to měla podobné, nic jsem nestíhala. ted mám dvě a druhé půjde do MŠ a já do práce. nechci vidět ten kalup okolo dvou dětí. uz teď se toho hrozim.ale už teď to dělám někdy tak, že když je potřeba něco v domácnosti udělat, tak jsou holt děti se mnou doma a ven se nejde. abych se strhla a litala s nima po venku a dělala po nocích, tak to ne.holt se musí děti přizpůsobit. a to jsem z matek, které jsou s dětma venku hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
7.6.17 22:02

@krrrenka tohle ti nezavidim. Proto mi vyhovuji 12h smeny. Kdy mam dopoledne a cast odpoledne pro sebe. Je to narocnejsi na zkloubeni s hlidanim;ziji s ditetem „sama“. Ale pro mou psychiku lazne. :lol:
Kdyz vyzvedavam ditko ze skolky a nejdu na nocni tak hriste, zmrzlina,…prace delam bud dopo nebo kdyz jsme doma spolu. Ale zehlim vyjimecne, mam mycku… ;)
A spani? Usinam pomalu driv jak on. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
7.6.17 22:03

Děkuji za reakci. Právě tak jsem zoufalá. Ten čas chci s ní trávit, vždyť jsou to proboha jen pouhé tři hodiny denně, ale nemám prostě čas na to ostatní.. já vím, že se dají děti zapojovat do domácnosti. Ale okno ani kouplenu s nimi neumyjete. Prostě nemám čas ani na každodennost. Místo desetiminutovky ranního cvičení - které bych tak potřebovala na páteř atd. - zalívám kytky, myju podlahu nebo hlavu. Prostě pořád v poklusu a to vstávám v šest a chodím spát před půlnocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.6.17 22:08

Na nadobi mam mycku, na pradlo pracku a susicku. Za praci dojizdim-jezdim brzy, z baraku odchazim v 6, musim z prace vyjizdet ve 3. Vyzvedavam kolem ctvrte (skolky u nas maji do 4), jdeme ze skolky rovnou na krouzky nebo na to hriste a prochazkou domu. Nakupuju maximalne skrz tyden nekde po ceste rohliky, jinak nakupuju pres iTesco a jednou za 2 tydny do lidlu, sama v sobotu hned rano (moje hodinka). Co se veceri tyce, do stredy jime, co si navarim do foroty o vikendu, pripadne rychlovky typu testoviny, maso z trouby, ryze-co neni pracny a je hotove do 20 minut. Uklid moc neresim-kazdy den neco, jeden den zachod, druhy den koupelnu, treti den prach, ctvrty den kuchyne, paty den luxovani a vytirani…atd. Jednou za 3 mesice si zvu firmu na velky uklid, kdy to vezmou z gruntu, jako i linku, uplne navrchu, dlazdicky v koupelne a v kuchyni se sparama do lesku, jednou za pul roku okna… :lol: Deti musi byt vsechny 3 v 8 hodin v posteli, ctu pohadku cca 10-15 minut a hotovo. Pak obcas pecu treba buchtu, neco malo z uklidu, nekdy musim delat do prace, nekdy jdu na tah, nekdy se venuju manzelovi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
7.6.17 22:08

Holka zlatá, tak uber povinnosti, zmíněná myčka a trika přes léto také žehlit nemusíš… každý den jiné, však je to fuk. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
7.6.17 22:10

Do školky chodím 15:10 nebo 15:30 když jdu cestou do obchodu. Pak domů, pojíst, kafe, děti něco zobnou a 16:30 ven. 18 h domů, večeře, chystání, koupání, po 20 h jdou spát. Já ve 22. Peru, uklízím, žehlím většinou v sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.6.17 22:20

Nedavno se tady v diskuzich resilo ze nektere mamky prehnane resi jidlo pro sve deti. to by mne zajimalo kdyz ctu jak je narocne zvladat soubezne domacnost a praci jak to ty biomamky stihaji… asi maji doma bordel? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
7.6.17 22:23

Zapojit dítě do praci :D já tedy s deckem i tu koupelnu umyju, dostane přidělen napr bidet a nějak to osudla. Pak mi věci podává, utira atd, za 20 min máme hotovo. Pomáhá dávat prádlo do pračky, zapínat a vyndavat mycku. Podává prádlo při veseni. Když utirame prach, zas dostane přidělen napr stolek který umyje. Naštěstí ji to celkem baví a proste od mala vidí ze nelze si pořad jen hrát. Když pomáhat nechce, nenutim ale musí si hrát sama. Říkám ji - když na to budeme dvě, budeme to mít rychleji a můžeme si potom déle hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.6.17 22:27

@krrrenka

A co dela chlap rano a dopoledne, kdyz chodi na odpodni? Odpoledni smeny jsou od 14 do 22 hod, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.6.17 22:29

@veria tento pristup se mi hodne libi. synek ma jen rok a pul a uz si vesi sam svoje miniponozky, a vyndava pracku :) je to mile, a doufam, ze to tem detem co nejdyl vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
7.6.17 22:37
@AliaAtreid píše:
@veria tento pristup se mi hodne libi. synek ma jen rok a pul a uz si vesi sam svoje miniponozky, a vyndava pracku :) je to mile, a doufam, ze to tem detem co nejdyl vydrzi

No, obavám se, ze tak nejpozději v 10 letech je to pomáhání bavit přestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
7.6.17 22:40
@Ter85 píše:
@krrrenkaA co dela chlap rano a dopoledne, kdyz chodi na odpodni? Odpoledni smeny jsou od 14 do 22 hod, ne?

Není to klasická odpolední. Chodí od šesti do půlnoci. Zbytek nadělává o víkendu, zaměstnavatel mu vyšel vystříc… Žijme na venkově, má na starosti dům, zahradu, nakupuje, občas uvaří. Má toho taky dost. Není žádný flákač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.6.17 22:50

Zatím chodím do práce jen občas brigádně, většinou na 5 hodin, ale i tak v ty dny stihnu sotva umýt nádobí. Z domu odcházíme ráno o půl 8, staršího dám do školky, mladšího odvedu ex, z práce přijedu o půl 4, rychle zase do školky (mladší většinou u ex zůstává přes noc), domů, rychle do sebe hodit oběd/svačinu (rohlík s něčím), jdeme ven, po návratu udělám večeři, umyju dítě, přečtu pohádku. Minimálně do 22:30 ho posílám zpátky do postele, chodím se tulit, nosím pití, pak konečně usíná. Mezitím uklidím v kuchyni. Pak konečně umyju sebe a můžu jít taky spát. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí