Nelíbí se mi, jak se dcera chová

289
3.2.16 19:15

Nelibi se mi jak se dcera chová

Možná období vzdoru, možná chyba ve výchově, nebo zkouší co může, ale nelíbí se mi jak se teď dcera chová. Má skoro 4.. Do nedávná to bylo relativné hodné dítě, tvrdohlavé to jo..

Jenže poslední asi 2 měsíce, dělá věci, které se mi nelíbí.. a někdy když jsem vytočené bych ji opravdu nařezala.. ale snažím se domlouvat, ale zřejmě to k ničemu nevede..

1. když není něco po jejím vrčí na mě.. říkám obleč si ponožky vrrr nebudu si oblékat ponožky.. a je to kvuli hodně věcem tak snažila jsem se ji ptat proč to dělá, že jsem pak smutná nic.. kamaradka to dneska viděla a říká mi, že jeji dcera něco podobného taky zkoušela a dala ji párkrát facku a už si to nedovolí.. :oops: fakt? je to proti mému přesvědčení dávát dítěti facky, ale kdyby to pomohlo…?
  2. absolutní ignorace.. mluvím s ní, a ona nic.. volám Karoli už pojď snídat.. Karoli.. jdu se podívat a říkám ja tě volám a ona nic.. nebo se sní vítám řeknu ji ahoj, a ona nic

Ono když se na to dívám zpětně není to až tak hrozné, ale v ten moment mě to vytáčí do běla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4682
3.2.16 19:19

@neellaa jo, to je tím věkem. Syn je to samé :zed: :pocitac: Vrčí, odmlouvá, dělá všechno do protivky, už na mě zkusil i plivnout (to má 100% ze školky od kamarádů. Ale dostal facana a už si to nedovolil). Prostě se chová jako úplný fracek na zabití. Přitom je to jinak hrozně hodný a poslušný kluk, ale když ho to popadne…
A v okolí opravdu není jediný. Všichni mě utěšují, že to s 5.narozeninami přejde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
3.2.16 19:19

Připadá mi to poměrně normální chování, nevidím důvod dítě fackovat (?! když už, tak plácnu přes zadek, ale facku?). Pokud si neobleče ponožky, tak nechám běhat bez, pokud opravdu chci, aby si je oblékl, tak mu je obléknu sama.

Pokud volám k snídani a ona nepřijde, tak bude snídaně ležet na stole. Pokud volám kvůli něčemu, co je nutné (koupání, úklid, odchod někam…), tak jdu a pro dítě si dojdu a přitáhnu ho.

Že nezdraví nijak neřeším, věřím, že se to naučí, navíc to většinou nedělá, protože se stydí a ještě víc se stydí, když se to probírá (měla jsem to taky tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
3.2.16 19:20

@neellaa doufám, že mě tu nikdo neukamenuje, ale pokud domluva nepomůže, tak je facka na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
3.2.16 19:27

Je to normální " školkové" chování. vrčení jsme teda neměli, ale takové to že volám a dítě nic je úplně běžné. Pokud dítě neposlouchá napodruhé, napotřetí, jdu pro něj a odvedu ho kam potřebuji- jinak to nejde a nefunguje. Pokud Vám to vadí a chcete zkusit nějakou výchovnou metodu, zkuste se poradit ve školce, tam Vám doporučí literaturu, či jak na dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13047
3.2.16 19:29

Já o řeknu takhle, jsme každý jiný, ale všichni jsme živí tvorové a máme i jiné možnosti řešení, než je domlouvání.
Jsou i děti, u kterých to stačí, ale troufám si říct, že takových je menšina.
Když to vezmu z té pozitivní stránky, tak je moc hezké říkat dítěti, že je mám ráda, ale stejně dobře a někdy i lépe funguje objetí, pohlazení. Je to účinnější.
Jsou prostě věci a situace, kdy je potřeba fyzické akce. Od toho, když zdržím dítěti ruku nebo mu nedovolím někam jít, až po to dát mu na zadek.
Je to prostě výraznější reakce než mluvení a někdy je to i dle mého na místě.

Příspěvek upraven 03.02.16 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.2.16 19:39

:roll: nechápu opravdu, vy se divíte, že vaše dítě neposlouchá? To jako že fakt 4letému dítěti oblíkáte ponožky, když chudáček nechce a má záchvat :mrgreen: každý má jiný způsob výchovy to ano, dítě nebiju, ale to že nedostane na zadek nebo pohlavek mu určitě nepomůže, co z těch dětí roste, když mu maminka všechno dovolí? To aby na mě dítě vrčelo a dělalo posunky a podobné věci, vy jste si to mohli dovolit k vašim rodičům? Nemiluji své děti o nic méně jako vy, ale chci je dobře vychovat, takže domluvy tedy vážně ve čtyřech letech bohužel nestačí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.2.16 19:55
@Kapřík90 píše: :roll: nechápu opravdu, vy se divíte, že vaše dítě neposlouchá? To jako že fakt 4letému dítěti oblíkáte ponožky, když chudáček nechce a má záchvat :mrgreen: každý má jiný způsob výchovy to ano, dítě nebiju, ale to že nedostane na zadek nebo pohlavek mu určitě nepomůže, co z těch dětí roste, když mu maminka všechno dovolí? To aby na mě dítě vrčelo a dělalo posunky a podobné věci, vy jste si to mohli dovolit k vašim rodičům? Nemiluji své děti o nic méně jako vy, ale chci je dobře vychovat, takže domluvy tedy vážně ve čtyřech letech bohužel nestačí :mavam:

Počkej to mě fakt pobavilo. Takže 4 leták si nechce obléct ponožky. Ty mu je oblékat nebudeš. Co teda uděláš. Řekneš mu to, jednou, dvakrát, zvedneš hlas, děcko nereaguje. Náš teda zkříží ruce na prsou udělá nasranej obličej a nehneš s ním. Takže co. Dám mu přes prdel? Ok, děcko nic. Co dál? Jako ono je hezké soudit, pokud na tvoje děcko platí zařvání, nebo výchovná přes prdel, tak super. Ale zajímalo by mě co bys dělala s dítětem, kterému je to OPRAVDU JEDNO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
3.2.16 20:01

@marmelada78 tak půjde bez ponožek a bez bot. Teď v únoru :palec:
Vzala bych mu je samozřejmě sebou do tašky, ale jinak bych dítě vypakovala ven a jde se. Je to jeho rozhodnutí na které má právo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.2.16 20:02

@marmelada78 :mrgreen: jsem ráda, že tě to pobavilo, tak to potom to dítě nemá žádnou autoritu toto si dovolit k někomu, moje děti opravdu nejsou poslušní andělé :mrgreen: jen to prostě nepochopím a jsem ráda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
3.2.16 20:05

Nařezat na zadek a pořádně :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.2.16 20:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
3.2.16 20:07

@tamata to by mému bylo taky asi jedno :lol:

@Kapřík90 taky mě to zajímá, co uděláš? Budeš ho tak dlouho třískat, dokud si je neoblékne? Super odchod do školky :think:. Prostě jdu a obléknu mu je a jdeme. Nemíním to dělat jako kamarádka, která půl hodiny u dítěte stojí, říká aby se obléklo a to se vesele věnuje něčemu jinému. Pak všude chodí o půl hodiny pozdě.

Pokud se třeba nechce převléknout z pyžama, když jsme doma a nikam nejdeme, tak prostě musí sedět na gauči přikrytý dekou a nemůže si jít hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.2.16 20:10

@AnastazieB stačí říct že je strčím na balkon, nebo ukážu vařechu :mrgreen: pokud vaše děti neposlechnou tak bude chyba někde jinde, tedy nemají žádnou autoritu, napsala jsem jen svůj názor nemíním se zde dohadovat stejně mě valná většina zválcuje, že je lepší americká výchova dětí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
3.2.16 20:14

@neellaa Ahojky, negace a ignorace je další obodbí, které nastává a je nutno vyzkoušet nové metody. Co platilo doteď, jako by nebylo. Doporučuji se zamyslet a být trošku vynalézavější než dcera. Příkazy v tomto období moc nefungují. Sic to zabere možná o pár minut déle, ale také pomáhá osamostatňování dítěte. Prostě je nutno trošku změnit strategii :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí