Jak u vás zvoní Ježíšek ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24214
13.11.17 17:39

@vejilka Když jsme byli s bráchou malí, tak máma zavolala ke štědovečerní večeři a táta tam rychle dal dárky a přišel jako poslední k večeři. Po večeři jen zazvonil.

Nyní s dětma to děláme tak, že povečeři jdeme (jeden rodič a děti) vyhlížet Ježíska a druhý rodič dá dárky a zazvoní. Dárky shromáždíme do pracovny, aby se lépe nosily. Pak zazvoní.

Jednou, to jsme ještě s bráchou slavili Vánoce s mamkou, ale už jsme byli velcí, tak jsem stáhla mamce cinkání zvonečku do mobilu jako zvonění, a zavolala jsem ji, abych ji měla jako poslední volání. Po večeři jsem jí znovu zavolala a byl Ježíšek. Mamka byla velmi překvapená, že všichni sedíme u stolu a zvoní Ježíšek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
13.11.17 17:40

Jdeme na procházku a za flašku to tam naskládá svobodný kamarád :D

• Citovat
  • Upravit
24214
13.11.17 17:46
@vejilka píše:
My máme třeba problém, že v obýváku nemáme dveře, kdyby se dali dárky připravit dopředu a pak zamknout místnost, bylo by to jednodušší. V pokojíku je blbý mít stromeček. Těch dárků se vždycky nahromadí a pak mám co dělat :lol:

My právě taky ne. Proto chodíme na druhou stranu bytu vyhlížet Ježíška a druhý natahá dárky.

Ale třeba s tím zvonkem v mobilu je to dobrý nápad, oba rodiče vyhlíží a jeden druhého prozvoní. Škoda že mě to nenapadlo dříve, když jsme to v podstatě s bráchou aplikovali na mamku :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.11.17 17:48

My jdeme po štědrovečerní večeři venčit pejska, protože pejsek se přeci musí vyčůrat a Ježíšek musí mít klid na to, aby nám dal dárky pod stromeček. Pak se jde domů a jsme zvědaví, jestli už u nás ten Ježíšek byl a pak se moc divíme, jak to rychle stihnul a přítelkyně zazvoní zvonečkem a jdeme ke stromečku. Malý už se moc těší a pořád o něco prosí Ježíška a slibuje, že už bude hodný :mrgreen: Obvykle mu to hodný vydrží tak 2 minuty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
13.11.17 18:03

Letos uz syn dost Vanoce proziva, takze jsem to vymyslela, ze pujde s chlapem nahoru vyhlizet Jeziska, ja nanosim rychle darky a zvoneni udelame mobilem. Dole mame spojeny obyvak s kuchyni, takze to nejde udelat, ze sedime u vecere. To slo, kdyz jsem byla mala (jeden z rodicu se vytratil, nanosil darky a zazvonil)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.17 18:07

Normalne zvonecek mame. My jdeme vzdy do podkrovi, do pokoju. Ze budeme sledovat stresnim oknem, jestli neco uvidime a tatka zatim dava nadobi po veceri do mycky, ze nemuze byt binec v kuchyniobyvaku jinak by nas obesel a darky nedonese. Dela to muz, ze on rychleji, ticho donese vse z garaze do obyvaku. A my stale zavreni potichu v, nekterem pokoji hore. Jsme zavreni, decka pomalu ani nedychaji, ze jsem jim rekla, kdyz nebude klid, tak se bude bat prijit a mame vsichni smulu, takze septaji nebo prstem delaji pss tocho, ticho neni klid. Ale stejne :) my mame smulu velky barak, moc stresnich oken, protoze vzdy zvolime blbou stranu baraku, ono se urcite neco deje v opacne strane podkrovi nez jsme. Kazdy rok to trefime spatne.
A loni to muj muz stihl, ze zazvonil az vse bylo a stihl se zavrit na wc dole. Takze decka po zvoneni leteli dolu a on pak vylezl a ptali se ho, pak rikali, ze tatka ma smulu hroznou. Nevidel ho, protoze byl zrovna na wc a kocour ho videl urcite, ale nic nam nerekne :lol:. Zatim vsemu veri a to je holka uz tretacka a dva skolkari. Porad je to tajemno bavi. Jeste jim nikdo nerekl pravdu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
13.11.17 18:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.11.17 18:14

Mobilem od stolu. Když dojíme, tak chvilku ještě posedíme a pak zavolám na mobil. Apku nečasuju, protože ten čas bych stejně netrefila :lol: A dárky už nachystám pod stromek odpoledne, pak je tam ještě přihodí chlap, a obyvák se zavře, aby tam mohl Ježíšek jít a my ho nevylekali.

• Citovat
  • Upravit
9504
13.11.17 18:24

Vloni jsme s kolegyní vymýšleli, jak „přečůrat“ jejího syna, který přišel ze školy (třeťák), že Ježíšek neexistuje a dárky dávají pod stromeček jeden z rodičů. Dárky nakjonec nechali v obrovském koši na balkóně ještě před večeří a do stromečku schovali obálku s dopisem psaný na PC. Po večeři jim mlaďoch oznámil, „no a teď mamka odejde a bude dávat dárky pod stromeček, to znám.“ Jaké bylo jeho překvapení, když kolegyně stále seděla u stolu, její manžel taky. Najednou zazvonil zvoneček (nastavený v mobilu) a všichni šli ke stromečku. Syn byl trošku překvapen že nejsou po stromečkem dárky, ale všiml si dopisu, kde Ježíšek psal, že strašně letos spěchal, takže musel nechat dárky na balkoně. Mlaďoch hned letěl ke koši na balkon a křičel na celé kolo: „No vidíš mami, a stejně Ježíšek existuje, kluci mě pěkně kecali.“ Kolegyně nám v práci poté říkala, že to pro ní byly nejkrásnější vánoce a musela hodně potlačovat jak slzy, tak smích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.11.17 18:47
@Tichošlápek píše:
Jdou si s tatínkem po večeři chvilku hrát, koukat z okna, vyhlížet Ježíška, umýt ruce - cokoli. Ja nataham dárky a zvonim ;) pikantní je to na chatě, kde jsou staré schody a dárky se musí skladovat nahoře, aby je děti nenašly. A ja pak v lodickach ovesena taškami a krabicemi kmitam sem a tam. Čekám jen, kdy si zlámu nohy a budu tam bídně ležet než se přijdou podívat, kde se ten Ježíšek courá. Pokaždé si říkám, ze se prezuju a každy rok si vzpomenu az nahoře a uz jsem lina jít dolu na prázdno

Teď si mě pobavila.. :lol:

Jinak u nás je to tak že vždy mamka s taťkou jdou pro dárky a já ze sestrami jdu nahoru k babičce vloni to bylo ještě i k dedovi :( první Vánoce budou bez dědečka. A pak tedy zvoní :)

Jinak na Vánoce jsem u rodičů druhým rokem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
13.11.17 18:55

V pokojíčku zpivame koledy a tatínek vyhlíží Ježíška a potom se jdeme podívat, jestli už tam byl…
Jeden rok se Ježíšek naštval a nic nepřinesl, protože děti zlobili :oops: tak teda se šlo zpátky… A potom Ježíšek teda uvěřil, že se děti polepší a dárky nakonec donesl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
13.11.17 19:04

Po večeři na sebe hodíme bundy a jdeme vyhlížet Ježíška a pálit prskavky před dům.. a já jeste musím na WC, nebo poklidit nádobí na hromadu..nánosim dárky a jdu za nima. A pak jdeme ještě do pokojíčku koukat z okna. A já po cestě tam pustím tohle
http://www.zoot.cz/…s-tichem.mp3
Je to cca minuta ticha, pak se otevře okno a jde slyšet koleda, kroky a šustění balícího papíru apod. A pak jak se zabouchne okno :mrgreen: Doporučuju, syn je vždycky úplně vykulený, že jsme slyšeli Ježíška nadělovat dárky za zavřenýma dveřma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.11.17 19:12

Nejstarší dcera začala v 8 letech pochybovat. Tak jsme známému řekli at nám na záznam namluví proslov od ježíka namluví řeč pro holky. A před večeří jsme od stolu natáhli šňurku na zvoneček u stromečku. No a pak jsme jen dálkově spustili záznam a šňurkama zazvonili na zvoneček. Výsledek byl že holka byla štastná, že opravdu ježíšek existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
13.11.17 22:03
@Jedna babička píše:
Vloni jsme s kolegyní vymýšleli, jak „přečůrat“ jejího syna, který přišel ze školy (třeťák), že Ježíšek neexistuje a dárky dávají pod stromeček jeden z rodičů. Dárky nakjonec nechali v obrovském koši na balkóně ještě před večeří a do stromečku schovali obálku s dopisem psaný na PC. Po večeři jim mlaďoch oznámil, „no a teď mamka odejde a bude dávat dárky pod stromeček, to znám.“ Jaké bylo jeho překvapení, když kolegyně stále seděla u stolu, její manžel taky. Najednou zazvonil zvoneček (nastavený v mobilu) a všichni šli ke stromečku. Syn byl trošku překvapen že nejsou po stromečkem dárky, ale všiml si dopisu, kde Ježíšek psal, že strašně letos spěchal, takže musel nechat dárky na balkoně. Mlaďoch hned letěl ke koši na balkon a křičel na celé kolo: „No vidíš mami, a stejně Ježíšek existuje, kluci mě pěkně kecali.“ Kolegyně nám v práci poté říkala, že to pro ní byly nejkrásnější vánoce a musela hodně potlačovat jak slzy, tak smích.

to je hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.11.17 22:41
@vejilka píše:
My máme třeba problém, že v obýváku nemáme dveře, kdyby se dali dárky připravit dopředu a pak zamknout místnost, bylo by to jednodušší. V pokojíku je blbý mít stromeček. Těch dárků se vždycky nahromadí a pak mám co dělat :lol:

máme kuchyň, jídelnu, obývák, chodbu — všecko v jednom, jenom dveře do koupelny s WC a do malé předsíně :D Takže si to ani nemáme kam předchystat!

Výsledek je ten, že chodíme po večeři ven, a pálíme prskavky a máváme :D Manžel je teda zapomětlivej, takže si zapomene čepici (chudák lítá s dárkama z ložnice dolů do obýváku, vloni tam byl těžký pytel mořské soli), pak spolu máváme prskavkama a většinou zrovinka jak se vracíme a jsme na schodech, tak v obýváku zvoní zvoneček! (manžel nechá telefon v obýváku, já ho prozvoním a má tam nějaké zvonění jako zvoneček)

Jsme na polosamotě, poslední dům na konci vesnice u lesa, takže je jasné, že Ježíškovi cestu musíme ukázat, aby nezapomněl že tady na konci ještě je jeden dům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová