Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jo a špatná máma jsem v tom, že nám celý den hraje TV, je tu b.rdel a na dítě jsem protivná, protože prostě je mi zle a. treti záchvat vzteku v hodině kvůli tomu, že jsem mu otevřela Pribinak, který si chtěl otevřít sám (I když to neumi), nezvládám…
S prvním ditem asi celý první rok byl masakr. Plakala kvůli každé hovadine, v noci se budila furt.
Byla sem nevyspana, vyčerpaná, naštvaná na všechno.
S druhým ditem beru hořčík 500 každý den a mne to strasne uklidňuje. Škoda že driv jsem na to nepřišla.
Ahojte prosím o radu… Malá má 2 roky a tři měsíce.. Snažíme se už nenosit pleny ale moc nám to nejde. Malou nechávám často bez pleny a ptám se jí jestli potřebuje čůrat a ona že nechce což je pravda 😅no pak třeba čůrá ale neřekne nic a chodí pocurana 😅 😂.Ale vždy když kaká mi řekne, ale nechce si sednout na nočník občas ji vemu a zkusím ji tam dát sednout ale ona se vzpírá a nechce tam sedět
a kaká ve stoje. Ráno zas jde semnou na záchod sedne si na nočník a dělá že kaká
Takže bych se chtěla zeptat jestli jsme trošku blízko už k tomu nenosit pleny
nebo na to jdeme špatně…typy, rady, zkušenosti uvítáme ![]()
Jako špatná máma se cítím skoro nonstop od narození 2. dítěte, skoro 3 měsíce. Mám hlídací babičky, ochotného muže a relativně hodné děti a stejně to vůbec nedávám. U nás stále někdo řve, buď starší, já nebo mimino. Když mimino řve, starší potřebuje neustále něco brebentit. Nezvládám jí vnímat, když mimino řve (to je často), takže se zmůžu jen na reakce hm, jo a vážně atp..starší nechodila skoro vůbec do školky (pořád nějaká viroza), takže se s námi doma nudí a já se jí nestíhám věnovat. Doma bordel jak v tanku, nevytírala jsem snad 3.týdny, koupelnu nemyla.. nezvládám vařit, mladší je neodložitelný, když nespí tak většinou řve, pokud není na ruce. V šátku být nechce. A jednou rukou toho moc neudělám. Starší si teď docela „užívá“, s narozením brachy se jí rozjelo období vzdoru a jsem na ní protivna, pak mě to mrzí a omlouvám se jí, pusinkuju, ale bojím se, že jí to do budoucna poškodí. Někdy jsem na ní tak vzteklá, že mám pocit, že se mě až bojí.. jo, mít druhý dítě je zatím fakt mazec.. nedávám to vůbec.. ![]()
@MariaDMM píše: Více
Přesně, tzv. batolecí puberta, nebo jak se tomu říká, mi dávala zabrat, připadala jsem si nervní, tak jdu do lékárny a říkám: koupila bych si magnezium, jelikož mě dcera v poslední době jaksi točí. Lékárnice se jen usmála a že prý přesně na tohle to je.
![]()
Teď máme blby týden, já nemocná (jen tedy rýma, bolest v krku, ale bůhví co mi je, protože jsem neskutecne unavená), do toho dítě se zánětem spojivek, takže nemůžeme ven = on je protivný jak…a já bych di toho porad spala
strašná kombinace, o tom že má období vzdoru ( velmi výživné) nemluvím