Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když se nějaké firmě daří, tak zaměstnanci ječí, že chtějí zvýšit platy, protože je to přece jejich zásluha (a je to pravda). Ale když se nedaří, ve firmě je dusno, tak ne aby spolu ti lidi začali komunikovat a problém řešit, ale zaměstnanec (většinou ten nejníž) začne akorát hulákat, jak všechno stojí za ho(v)no, on má právo a nárok a ještě se bude mstít? Jako jasně, za práci má na mzdu nárok, to je bez debat. Ale oni tu mzdu dostávají - Premek Orac nastínil, proč by to mohlo být takhle rozkouskovaný. Ale dostanou ji celou do konce měsíce, ne snad? To snad s hypotékou nemá co dělat, když ta má odejít třeba desátýho, tak jestli se někdo třese s prázdným účtem na výplatu, aby jí záhy 3/4 poslal na splátku hypotéku, tak ten člověk není normální, to ať se na mě nikdo nezlobí.
Nepříjemná je spíš ta atmosféra a mezilidský chování na tom pracovišti, mi ta přijde, nuž tak co, svolejte poradu a zkuste spolu mluvit a řešit, ne? A uvidíte, co bude.
Je zde furt dost neznámých. Až kdyby dobrá vůle selhala a majitel by se ukázal jako opravdu marnej, tak pak bych si našla jinou práci a dala výpověď v téhle. Ale tohleto je jako co? To je jak děcka ve školce, něco nefunguje, někdo se nepohodl, tak jdeme žalovat a přizveme si někoho, kdo nám pomůže „nepřítele“ zničit? Jsem zvědavá, kde si pak budou hledat tu jinou práci a kdo jim bude platit ty hypotéky.
Se mi to nějak nezdá, fakt.
@Anonymní píše:
Mají roční obrat cca 54 mil.Zaměstnanci mají pár fotek, které by se dali použít jako důkaz. A většina souhlasí, aby to šlo do háje. Podle názoru většiny to vypadá, že to majitel dělá schválně, aby odešli dobrovolně a nemuseli dostat odstupné. Protože to vypadá, že se to snaží systematicky zlikvidovat, protože jim dochází zakázky.
obrat neni zisk a naklady na zamestnance jsou asi 2× vic, nez jeho plat. to nebude moc bohata firma.