Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to jen na Tobe, ale studovat muzes kdykoli, proste kdykoli…Jo a tikani zastavit podle me nejde, taky o tom neco vim. Deti maji pred studiem prednost, to je muj nazor. Sama jsem studium ukoncila a vubec toho nelituju. Nechci sedet na dvou zidlich, ony ty deti moc rychle vyrostou…a odkladat na neurcito, to taky neni idealni. Clovek nikdy nevi co mu osud pripravi do cesty.
Hodne stesti preji ![]()
Pokud tě manžel podporuje, tak si pořiďte miminko, a školu dodělej za pár let, až všechny tři děti trochu odrostou ![]()
S těžkým srdcem a velikým strachem, že navždy, jsem taky VŠ po prvním ročníku utnula. A to jsem navíc v situaci, že při návratu do práce ji budu potřebovat. Jde o priority a ty si musíš srovnat sama, kde jsou tvé. Držím palce, to rozhodování je těžké ![]()
umlčet biologické hodiny lze jedině tím, že si seženeš kšeft a budeš dostatečně dlouho hlídat jako babysitting dostatečně nevychovaný spratky.
na 99,9% tě přejde chuť něco takovýho vlastnit 24 hodin denně.. ![]()
Rézinka píše:
Pokud tě manžel podporuje, tak si pořiďte miminko, a školu dodělej za pár let, až všechny tři děti trochu odrostou
Souhlas. ![]()
já budu ta, která ti řekne - máš malé dítě, užij si ho a studuj. A teprve pak si pořiď další mimino
NiKina píše:
umlčet biologické hodiny lze jedině tím, že si seženeš kšeft a budeš dostatečně dlouho hlídat jako babysitting dostatečně nevychovaný spratky.
na 99,9% tě přejde chuť něco takovýho vlastnit 24 hodin denně..
Noooo,to teda nevim
Já dělám chůvu 16 let a ještě mě to od vlastních dětí neodradilo
A pár nevychovaných a rozmazlených dětí jsem taky hlídala,ale tikot biologických hodin mi to teda nezastavilo
Spíš si říkám,jestli pak jednou u vlastního dítěte nebudu v 17-18 hod.šilhat po hodinách,kdy si ho kdo přijde vyzvednout a každý měs.očekávat výplatu za hlídání ![]()
A co pockat, dodelat si ted tu skolu a pak si poridit zase dve? To by neslo? ![]()
mahdalka píše:NiKina píše:Noooo,to teda nevim
na 99,9% tě přejde chuť něco takovýho vlastnit 24 hodin denně..Já dělám chůvu 16 let a ještě mě to od vlastních dětí neodradilo
A pár nevychovaných a rozmazlených dětí jsem taky hlídala,ale tikot biologických hodin mi to teda nezastavilo
Spíš si říkám,jestli pak jednou u vlastního dítěte nebudu v 17-18 hod.šilhat po hodinách,kdy si ho kdo přijde vyzvednout a každý měs.očekávat výplatu za hlídání
ty jsi exot
![]()
neberte jí vážně dámy, jó????????????,
![]()
hanucha píše:
A co pockat, dodelat si ted tu skolu a pak si poridit zase dve? To by neslo?
jo tak přesně to je plán číslo dvě
jen je to už dost šílený.. ale taky by se dalo a zřejmě to tak dopadne.. nevim.. těžko říct jak to nakonec osud zařídí…
Anonymní píše:
vždy jsem chtěla tři dítka, dvě přišli ani nevím jak a teď zbývá mít to poslední, mé přání bylo aby byli co ejblíže věkově od sebe aby třetí nevyrůstalo jako jedináček.. jenže teď, když je druhému dítku 2,5 roku tak je vše špatně… změna bydlení, studim, bojím se, že s dalším dítkem bych se k titulu už nedohrabala a tak vůbec.. logicky vím, že není vhodná doba, srdcem vím, že třetí moc chci, že jsem vždy toužila po spoustě dětí, aby jich bylo všude plno a ten hluk a ty starosti okolo nich mě naplňují… aby poslední vyrůstalo jako jedináček nějakých 6-8 let po těchto ale nechci a tak vůbec se to ve mě pere, můj manžel říká, že je to na mě, že mě podpoří v jakémkoli rozhodnutí ale, že je to má touha po studiu, mé tělo, které dítě bude nosit, prostě že se to víceméně týká mě, že se budu starat a tak .. tak, že si toto prostě mám rozhodnout já.. ale jak… :/ pomoc ženský
Já se snažím umlče bio hodiny už 2 roky a pořád marný boj.. a to podle všech prognóz další dítko mít nemůžu a přítel navíc nechce.. taky bych potřebovala radu, jak na to.. ![]()
Ale pocitej ze 9 mes budes tehotna, a mladsimu je 2,5?takze pujde do skolky a ty budes mit doma zas ‚jen‘ miminko. Studes asi dalkove ne? a skola se da na rok prerusit a az mimi poporoste tak zas hura na studium. Ja mam deti dve a studuju, a treti uz by me asi neprislo zas takovy rozdil. Ja se spis bojim ze bubu dostudovavat pri praci. Za me teda jo, ja bych do tretiho sla
kor kdyz se na nej tesis
zolina píše:
Ale pocitej ze 9 mes budes tehotna, a mladsimu je 2,5?takze pujde do skolky a ty budes mit doma zas ‚jen‘ miminko. Studes asi dalkove ne? a skola se da na rok prerusit a az mimi poporoste tak zas hura na studium. Ja mam deti dve a studuju, a treti uz by me asi neprislo zas takovy rozdil. Ja se spis bojim ze bubu dostudovavat pri praci. Za me teda jo, ja bych do tretiho slakor kdyz se na nej tesis
právě, že je to tak, že už za rok budou obě ve školce.. kdyby přišlo miminko tak je doma zase miminko, 24 hodid denně závislý jen na mě.. ono se to nezdá ale 2,5 roku je strašně dlouho na zapomenutí starání se o novorozeně.. ale asi jo… studuji dálkově, jde o prd asi nechám rozhodnout přírodu
A ceho se vlastne nejvic bojis? Ze bude kolem mimca hodne prace a nezbyde te cas na studium, nebo financi, nebo toho ze vlastne nevis jestli vubec chces treti ditko?
vždy jsem chtěla tři dítka, dvě přišli ani nevím jak a teď zbývá mít to poslední, mé přání bylo aby byli co ejblíže věkově od sebe aby třetí nevyrůstalo jako jedináček.. jenže teď, když je druhému dítku 2,5 roku tak je vše špatně… změna bydlení, studim, bojím se, že s dalším dítkem bych se k titulu už nedohrabala a tak vůbec.. logicky vím, že není vhodná doba, srdcem vím, že třetí moc chci, že jsem vždy toužila po spoustě dětí, aby jich bylo všude plno a ten hluk a ty starosti okolo nich mě naplňují… aby poslední vyrůstalo jako jedináček nějakých 6-8 let po těchto ale nechci a tak vůbec se to ve mě pere, můj manžel říká, že je to na mě, že mě podpoří v jakémkoli rozhodnutí ale, že je to má touha po studiu, mé tělo, které dítě bude nosit, prostě že se to víceméně týká mě, že se budu starat a tak .. tak, že si toto prostě mám rozhodnout já.. ale jak… :/ pomoc ženský