Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co zkusit hacku? Když malej nechce spát přes den v postýlce, tak v ní vytuhne hned ![]()
@MishaSAD píše:
jj, je nás víc … a myslím, že je to přííííšerně nespravedlivé, že ti naši chlapi takhle slíznou smetanu.
To stejný, jako když někam jdu a manžel malou hlídá, sednou si na gauč, chvilku koukají na telku a pak tři hodiny chrápou nebo si manžel dělá něco na počítači a malá na něj hodiny kouká jak na svatý obrázek a ani nepípne.
A pak si ze mě dělá srandu, proč že jsem pořád unavená, když si s tím miminkem tak krásně odpočinuNo prostě na zabití
Tak to je fakt nespravedlnost!!!
![]()
jsem rada, ze nejsem sama, nas mladej . 10 mesicu pres den nespi,zkousela jsem vsechno mozny, dnes usnul jen na 5 minut treba, je strasne akcni a ja jsem vecer uplne grogy a manzel mi pak rika, co cely den doma delam…kamaradky rikaji jak jim deti spi pekne celou noc a jeste ve dne a ja jim jen zavidim..
Tak když nespí přes den, co noc? Jak už jsem psala, mě sice malá přes den usne, ale noci nic moc.
My noc v pohodě … od cca 19 do 6. Teď spurtuje, ta se budí v půl pátý, ale nic tragického.
Holky, potrebujem poradit. Ako mam uspat dieta cez den??? V kociku si hned sadne, v postielke sa stavia a vresti. Minule vrestal tristvrte hodiny, potom som to vzdala. Skusala som lahnut si vedla neho, ponosit ho, ale nic. V kociku som ho dva dni uspala tak, ze som ho naklonila, aby sa nemohol posadit, a vozila ho len na zadnych koleckach. Ale dnes sa uz posadi aj tak. Co mam robit??? Uz som vzdala to, ze spaval 2× za den, ale aspon raz by mal ![]()
Dakujem za vsetky rady.
@sonam já jsem malou naučila, že po obědě dostane do postýlky hračky a může si tam hrát, zpočátku třeba trochu pokňourávala, ale celkem rychle si na to zvykla a usíná krásně - a když ne, tak pak usne v kočárku (ale už je velká, takže ji do golfek přikšíruju, tudíž nemůže vystoupit
)… moje přítomnost a nějaké uspávání nezabírá ani v nejmenším ![]()
oproti tomu večer řve už jen při pohledu na postýlku a k usínání vyžaduje mou přítomnost ![]()
@sonam píše:
Holky, potrebujem poradit. Ako mam uspat dieta cez den??? V kociku si hned sadne, v postielke sa stavia a vresti. Minule vrestal tristvrte hodiny, potom som to vzdala. Skusala som lahnut si vedla neho, ponosit ho, ale nic. V kociku som ho dva dni uspala tak, ze som ho naklonila, aby sa nemohol posadit, a vozila ho len na zadnych koleckach. Ale dnes sa uz posadi aj tak. Co mam robit??? Uz som vzdala to, ze spaval 2× za den, ale aspon raz by mal
Dakujem za vsetky rady.
Jak je starý? Mě tohle malá dělala jakmile si začala stoupat. Vzala jsem jí k sobě do ložnice do postele, držela dokud neusnula, pak jakmile tvrdě zabrala jsem jí přenesla zpět do jejího pokojíčku. Po čase jsem to oz ase zkusila a už usnula bezproblémů, teď jí tam dám např. knížku a ona si chvíli hraje a pak usne, i večer usíná bezproblémů…
Ja mam skoro trimesicni holcicku a musim rict ze uz je to zazrak kdyz pres den spinka. Jinak vetsi usne jen na5- 10 minut :-/ ale zato pres noc spi nadherne. jenze kdyz pres den musim byt furt u ni tak ani nestiham delat poradne domaci prace
a pritel rika jak se vymlouvam ze urcite pres den spi:-/ kdyz ji hlida on tak to vetsinou je jen na par hodin a to s ni hraje a kdyz zacne plakat a nevi co s ni tak ji soupne do kocarku at se vyplace. jenze me totrha srdce kdyz moje detatko place a to on asi nepochopi
proste chlapi ![]()
Maly ma tiez 13 mesiacov a zacina ss stavat na nozicky. V noci spi pekne. Cez den nechce postielku ani vidiet, takze by sa mi tam nehral. Skusala som si lahnut vedla neho, ale to funguje len ak je problem zaspat vecer. Nie je rad ani v nasej velkej posteli, takze zobrat si ho tam nepomoze. ![]()
Mě vždycky hrozně strašilo, jak kamrádky uspávaly svoje děti - hodinu u nich seděly a držely je za ruku, jezdily do vyčerpání s kočárem přes práh apod…tak jsem to malýho chtěla učit od začátku. ted (5 měsíců) s tím nemáme problém. večer usne sám v postýlce a většinou i bez pláče, přes den když vidím, že je unavený, položím do postýlky, on chvilku kviká, ale pak usne. pak s ním jdu ven, když je čilej, aby si tu procházku taky užil ![]()
ALE: je asi možný, že až si začne sedat atd. to už tak lehký nebude
ted se jen převaluje a popolízá, ale až si v postýlce sedne, bude to asi jiný kafčo, že?
a ty začátky byly fakt krušný, třeba hodina řevu večer…chce to pevné nervy, vydržet a nechovat ho…ale výsledek za to stojí zase…ted už jen kdyby se nebudil 4× za noc ![]()
No me stve malá ted, má kolem 15 měsícu a dřiv to šlo ji uspat pres den chovanim, ale ted nak ne. Vetsinou ji moc neuspim jak usne dam do postýlky a nic, uz me pekne bolej ruce a záda protože ona se z náruče snaží za každou cenu dostat, aspon na zacatku chovani, driv byla do 10min v poho a spinkala aspon hodinku ted je to na nic. NO me stve ze pak nemam hodinu pro sebe, ani na to se v klidu bez ni najist.
Ono to tak pomuze chvilku na to mimco nemyslet a zahrat si treba blbou hru na počitaci jenze kdyz neusne tak je to na nic.
Pritom je lepsi aby spala pres den nez aby usla driv vecer a pak se vzbouzela celou noc.
To nam jednou udělala a fakt des. Jenze v postylce nevydrzi nebo ja na to nemam nervy ji tam hodinu uspavat, nebo dil. Ona je prostě trošku hyperaktivka a spani ji fakt nebavi. Už ani jako mladsi nespala, a spala trbas jen 18 - 2 rano nakou dobu, nez se zacla prevalovat a lezt.
NO fakt neivm pres den co s ni delat.
Barča taky nemůže usnout přes den, pomohla mi rada kamarádky, maximálně jsem otevřela okno a pustila zimu do ložnice, zabalila ji do kombinézy, dala čepici a položila do postýlky, do deseti minut byla tuhá (jako ne že by zmrzla tou zimou)a vydržela spát tři hodiny v kuse. Nemusíte se opravdu bát, že by miminku byla zima, v místnosti nikdy nebylo -, max 10 stupňů + a jí v té kombinéze bylo krásně teploučko..navíc se za ní dá docela dobře usadit dudel, takže jí nevypadával při usínání a když už spala, tak jsem jí ho vytáhla
. Praktikovala jsem od jednoho měsíce…i když ted jak bude jaro, tak nevim nevim ;o)
Ahoj holky, tak se poslušně hlásím skoro po půl roce, ted je malýmu 10 měsíců, večer usíná krásně sám a spí celou noc. kvůli tomu, aby to tak ale bylo, jsem musela uděat pár ústupků přes den…potřebuju, aby spal od-do, a v postýlce na povel fakt neusne. jak jsem se obávala dřív, teď, když už chodí, se nedá položit do postýlky a nechat usnout
takže s ním 2× denně vyjedu se sporťákem, nechám usnout a pak zaparkuju na chodbě a tam spí, dokud ho nevzbudím (na oběd nebo na kaši). sice je to vopruz, muset vždycky ven, ale na druhou stranu vím přesně, od kdy do kdy bude spát-jak ve dne, tak i v noci. a sí celou noc od 8 do 6-7. tak si myslím, že to za to stojí ![]()
Hele nekdy je lepsi to asi moc nehrotit, a delat co diteti vyhovuje, jinak by se z toho clovek zblaznil. Jako me nekdy usne v náruči nekdy ne v postylce sama vubec, to si chce jen hrát. Venku usne nekdy, nekdy kdyz neusne pres den tak usne drive a spi na etapy vecer v pet pakv sedm budicek dostane najist vykoupa se a kolem devaty spi do rana, tak nekdy usne v kocarku nekdy ani to ne nekdy usne sama na gauci v obejvaku, oni si ty deti zase asi porádi ze kdyz sou fakt moc unaveny usnou kdekoliv, a jinak trebas potrebujou vic aktivit jinak ani unaveny tak moc nejsou a staci jim trebas malej odpocinek jen se pres den malinko natahnout a spis myslim ze je treba je nak vyblbnout a pak spi lip. No jo vse nejde asi u tech mensich deti podle rozvrhu.
U tech vetsich ma asi poledni klid cenu ale u batolat asi moc ne no.