Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prave ze ne kolem tebe..na to ma ty nozky moc maly..ma je tam mit pod sebou skrcene ![]()
Mám holčičku sedm týdnů a je zlatá dá se do postýlky nebo košíku a bud čumákuje okolo
nebvo spí. Uspávání neznám. První a druhý syn řvali jak tuři asi do roka. Taky jsem neuspávala jen jsem třeba seděla u postýlky hladila zádíčka nebo držela za ruku a prodlužovala intervaly mezi sebou když jsem odešla. Po čase si zvykli a stačilo už jen pár minut a spali.Chce to vydržet jako všecko to chce svůj čas .To uspávání na ruce je kravina co budeš dělat až bude mít 7kg to budeš úplně vyflusaná. Je to tvoje věc jen vím o čem mluvim. Prostřední měl 8kg ve 3 mšcích a neumim si představit že bych ho houpala na rukou.Jak si mimčo naučíš tak je pak těžké ho odnaučovat.
Když byla takhle malá, uspala se sama, vlastně se budila jenom na jídlo
boj začal kolem 4 měs. a to bylo jak popisuješ, jen v náručí..tak to jsem šoupla do kočáru a vozila cca 3 min a vytuhla ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
buď v pohodě, na pětitýdenní mimčo je na nějaký režim fakt brzo…jediné co můžeš zkusit, je okoukat jeho rytmy, pokud jsou nějak pravidelné a podřídit režim jim
díky za uklidnění, já si pořád říkala, jestli už není pozdě, aby si pak zvykl… no snad jo.
@Sariel píše:
Já to s vložkou zkoušela.Ona tam nemá mít ty nožky roztažené okolo mého těla?
Ne to opravdu nemá. Pokud nemáš návod, tak si to stáhni na netu. Takhle malé mimi má mít nožičky do žabičky, nevím jak lépe to nazvat, jakoby do písmena M.
@KriJona píše:
Prave ze ne kolem tebe..na to ma ty nozky moc maly..ma je tam mit pod sebou skrcene
@terkamo píše:
Ne to opravdu nemá. Pokud nemáš návod, tak si to stáhni na netu. Takhle malé mimi má mít nožičky do žabičky, nevím jak lépe to nazvat, jakoby do písmena M.
Ještě, že jsem to nelámala přes koleno. Mohla jsem jí pěkně ublížit.
Návod mám, ale jen na to zapínání. Musím to ještě jednou projít.
Děkuju za upozornění. ![]()
@Sariel píše:
Ještě, že jsem to nelámala přes koleno. Mohla jsem jí pěkně ublížit.Návod mám, ale jen na to zapínání. Musím to ještě jednou projít.
Děkuju za upozornění.
Já mám taky návod na zapínání a u toho je i obrázek jak tam to dítě poskládat.
Tak nic se nestalo, očividně se jí to nelíbilo, tak si řekla sama, že takhle neee ![]()
Já jsem také uspávala v náruči a to jsem musela chodit po bytě. Protože nevím jak je to možné, ale když jsem si sedla na gauč, tak to ta malá mrška vycítila a hned se začala vztekat
. Byla jsem z toho hotová. Zkoušela jsem i nechávat vyřvat na rady blízkých, ale na to jsem jaksi neměla nervy, takže zase skončila v náruči a pak se to najednou zlomilo okolo toho 2.ho měsíce a už se tak uspávat nemusí. Šoupnu jí do lehátka a houpu nohou a během chvilky je tuhá.
Ale je pravda, že dát ji do postýlky a aby usnula sama, to se mi ještě nepodařilo, ikdyž to občas zkusím, že jsem tam s ní, hladím jí atd. Tak si chvilku hraje s mojí rukou a pak se začne vztekat, takže dám do lehátka. Ale chce to asi prostě zkoušet zkoušet a zkoušet. ![]()
Vcera jsem uspala v kocarku co mame v obyvaku..taky jsem houpala nohou a usnul..sice se vztekal ale vzdy jen par vterin, pak se zamuchlal do pliny, ja musela vracet dokola dudlik..ale rozhodne lepsi nez na rukach..aspon to caro jsem si mohla v klidu vypit:-)tak uvidim..diky za prispevky
Nečetla jsem diskuzi, ale malá taky vyžaduje uspání v náruči. Tak to tak prostě děláme. Vždy hodku od začátku kojení, začne naříkat, tak ji vezmu´, pohoupu a za 5 min chrní, psk si s ní na chvilku sednu, než usne tvrději a pak položím do postýlky.
Tak náš malý má 3 měsíce a od počátku usíná sám v postýlce. Když hulákal, dali jsme dudlíka, pohladili a nechali. Teď už máme večerní rituál, kdy v 22 hod. nakrmím, dám do postýlky - někdy spinká hned, někdy si tam chvilku brouká a pak spí tak do 7.
@blanula19 On je 9 hodin bez jídla? Co mu dáváš před spaním? Omáčku s deseti? ![]()
Muj sen, spat 5 hodin v kuse aspon
u nas se vstava co 3 hodiny a od 5ti se nespi, pac mladej tlaci prdy ![]()
@KriJona píše:
Muj sen, spat 5 hodin v kuse asponu nas se vstava co 3 hodiny a od 5ti se nespi, pac mladej tlaci prdy
Neboj, toho časem přejde.
Elis spí 4 - 6,5 hod a pak tři hodiny.
@Sariel píše:
Neboj, toho časem přejde.Elis spí 4 - 6,5 hod a pak tři hodiny.