Jak uspáváte vaše mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
362
4.10.11 12:08

Já v roce pořád chovám a ráda. Poznám, kdy je už zralej na spaní, přitulím, zpívám, chovám tak 10, někdy 15 minut a usne. Pak položím do postýlky. Teď v roce už si i ukáže, že chce chovat.
Věčně to trvat nebude a tak si ten kontakt užívám, dokud to jde.
Vyřvat jsem zkusila nechat jednou a doteď z toho mám špatný pocit. Byla jsem unavená, malej dokázal řvát hodinu a půl a stejně neusnul. Zpocenej, zajíkal se, přetaženej, musela jsem ho ještě převlíct …no teď bych si za to nafackovala. Ale četla jsem v té době diskuze o Estivillu, tak nevím, co mě to napadlo. Teď bych si za to nafackovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 12:12

Malému je 21 měsíců a už dlouho usíná tak (ve dne i v noci), že ho položím do postýlky, dám mu ruku,on se k ní přitulí a během 5-10min spí ( a já občas taky - ve dne i v noci) :-).
S téměř 4 letou holčičkou chodíváme taky spát doteď :huban:

• Citovat
  • Upravit
cher
4.10.11 12:16
ivuss píše:
chtěla jsem se zeptat jaké metody uspávání používáte na svá mimča cca kolem 10 měsíců věku, ve dne a v noci děkuji

Položím a čáu :lol: U syna i u dcery :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11372
4.10.11 12:49

Nikdy jsem nechovala pred usnutim a tak od narozeni jsem polozila do postylky a bylo.Malej nebrecel skoro nikdy,kdyz uz,tak jsem tam tak po 3-5 minutkach chodila,pohladila a za chvili byl klid.Ono uzivat si tuleni a mazleni a chovani pred spanim je moc hezky,ale mimi si zvykne a pak chovat rocni dite treba pul hodiny,hodinu,nez usne je dost mazec,ne?Navic se to da s jednim,ale se dvema detma 2 roky po sobe to nejde…navic,kdyz tatka pracuje v cizine a doma treba mesic neni.To bych se musela naklonovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.10.11 12:54

nikdy jsem neuspávala (máme 18 měs.), jiný režim malá ani nezná tak ho nevyžaduje, naopak by jí naše přítomnost vadila takže položit do postele pusu a nazdar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.10.11 13:04

Taky neuspavam, polozim, reknu kouzelnou vetu, na kterou uz ceka, a odchazim (misto uspavani mame jiny nešvar - flasku, zatim to neresim, ale je mi jasny, ze mu ji budu muset sebrat, uz kvuli spani bez pliny).

Jenom chci ale rict, ze si myslim, ze nemuset uspavat neni jenom vysledkem „sikovnosti maminky“ - ve smyslu „ja to nikdy nedelala ani miminu, tak ejchuchu, neni na to zvyklej/zvykla a mame to vychytany“ - starsiho syna neslo jen tak polozit a odejit. Proste to nefungovalo, musela jsem si tam lehnout a delat, ze spim, a on se zklidnil a usnul taky, a ja se potichu vyplizila pryc. Zatimco mladsi v pohode, odejdu, a za 5 minut je v pokoji ticho.
Je to i o nature ditete.
Uspavat chovanim v roce, to by me kleplo, mazlit se muzeme pres den, vecer chci mit klid a byt hooodne dlouho sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.10.11 13:07
nakukovatelka píše:
Taky neuspavam, polozim, reknu kouzelnou vetu, na kterou uz ceka, a odchazim (misto uspavani mame jiny nešvar - flasku, zatim to neresim, ale je mi jasny, ze mu ji budu muset sebrat, uz kvuli spani bez pliny).Jenom chci ale rict, ze si myslim, ze nemuset uspavat neni jenom vysledkem „sikovnosti maminky“ - ve smyslu „ja to nikdy nedelala ani miminu, tak ejchuchu, neni na to zvyklej/zvykla a mame to vychytany“ - starsiho syna neslo jen tak polozit a odejit. Proste to nefungovalo, musela jsem si tam lehnout a delat, ze spim, a on se zklidnil a usnul taky, a ja se potichu vyplizila pryc. Zatimco mladsi v pohode, odejdu, a za 5 minut je v pokoji ticho.
Je to i o nature ditete.
Uspavat chovanim v roce, to by me kleplo, mazlit se muzeme pres den, vecer chci mit klid a byt hooodne dlouho sama :mrgreen:

ta poslední věta je skvělá :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen:
ale nesouhlasím s tím že je to o nátuře, no trošku asi jo ale já mám kamarádky které vč. mě jsme měly v tom jakým směrem budeme děti vést jasno už v těhu a všechny máme samouspávací děti což sakra nemůže být náhoda že máme všechny pohodové hodné děti prostě je to dle mě o tom co si ho naučíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.10.11 13:09

Jo holky je to o tom jak si to uděláme takový to máme.Hold my si vybraly dráhu uspávání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.10.11 13:13

Já myslím, že jsou děti uspávací a neuspávací. Pak zaleží, jak si je vychováme. Neuspávací jde určitě i zkazit a uspávací naučit usínat samo:-)

martulkasloník píše:
nakukovatelka píše:
Taky neuspavam, polozim, reknu kouzelnou vetu, na kterou uz ceka, a odchazim (misto uspavani mame jiny nešvar - flasku, zatim to neresim, ale je mi jasny, ze mu ji budu muset sebrat, uz kvuli spani bez pliny).Jenom chci ale rict, ze si myslim, ze nemuset uspavat neni jenom vysledkem „sikovnosti maminky“ - ve smyslu „ja to nikdy nedelala ani miminu, tak ejchuchu, neni na to zvyklej/zvykla a mame to vychytany“ - starsiho syna neslo jen tak polozit a odejit. Proste to nefungovalo, musela jsem si tam lehnout a delat, ze spim, a on se zklidnil a usnul taky, a ja se potichu vyplizila pryc. Zatimco mladsi v pohode, odejdu, a za 5 minut je v pokoji ticho.
Je to i o nature ditete.
Uspavat chovanim v roce, to by me kleplo, mazlit se muzeme pres den, vecer chci mit klid a byt hooodne dlouho sama :mrgreen:
ale nesouhlasím s tím že je to o nátuře, no trošku asi jo ale já mám kamarádky které vč. mě jsme měly v tom jakým směrem budeme děti vést jasno už v těhu a všechny máme samouspávací děti což sakra nemůže být náhoda že máme všechny pohodové hodné děti prostě je to dle mě o tom co si ho naučíte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.10.11 13:40

Naší malé je 10m. Uspáváme různě. Přes den v kočárku a večer zpíváme(dělám to proto, že mě to baví, ne že by to malá vyžadovala). A někdy mi usne i uprsa jako „za mlada“. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.10.11 14:52

Uvědomuju si, že teď budu přesně kavka co se chytla a potrefená husa co kejhá, ale nedá mi to: Je to o povaze. Syn prostě odjakživa sám neusne, pláče, řve, zajíká se.. takže jedinej způsob jak z něj udělat „pohodový hodný dítě“ jako máš ty a tvoje kamarádky je nechat ho vyřvat..což neudělám, takže uspávám. Někdy mi to vadí, když jsem unavená, někdy si to užívám, ale štvou mě moudra lidí, který maj dítě se samostatnější povahou a předkládaj to jako svůj výchovnej úspěch.

martulkasloník píše:
Jenom chci ale rict, ze si myslim, ze nemuset uspavat neni jenom vysledkem „sikovnosti maminky“ - ve smyslu „ja to nikdy nedelala ani miminu, tak ejchuchu, neni na to zvyklej/zvykla a mame to vychytany“ - starsiho syna neslo jen tak polozit a odejit. Proste to nefungovalo, musela jsem si tam lehnout a delat, ze spim, a on se zklidnil a usnul taky, a ja se potichu vyplizila pryc. Zatimco mladsi v pohode, odejdu, a za 5 minut je v pokoji ticho.
Je to i o nature ditete.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.10.11 17:27
Rona píše:
Uvědomuju si, že teď budu přesně kavka co se chytla a potrefená husa co kejhá, ale nedá mi to: Je to o povaze. Syn prostě odjakživa sám neusne, pláče, řve, zajíká se.. takže jedinej způsob jak z něj udělat „pohodový hodný dítě“ jako máš ty a tvoje kamarádky je nechat ho vyřvat..což neudělám, takže uspávám. Někdy mi to vadí, když jsem unavená, někdy si to užívám, ale štvou mě moudra lidí, který maj dítě se samostatnější povahou a předkládaj to jako svůj výchovnej úspěch.

No ja s Tebou souhlasim, u nas se spanim neni problem uz od mala, ale rozhodne to nepovazuju za svoji zasluhu :lol:
Po tom, co jsem zazila se starsim - a zachazim s obema stejne - kterej rval uz od porodnice a nevyspali jsme se poradne 2 roky, jsem ted porad cekala, kdy to vypukne. A druhy dite spalo a spalo, cely dny naprosto pohodovy mimino, krome nocniho kojeni jsem nepoznala „problem“. To uz musi bejt, kdyz se ted k ranu probere a zahlasi „mlicko“ :lol: . On teda umi zas delat jinou pakarnu, ale spani zrovna klaplo.
nakukovatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.10.11 21:18

Nakukovatelko děkuju :-). To víš, že s tím bojuju a občas si říkám jestli jsem někde neudělala chybu. Takže mě potěší, když vidim, že stejnej přístup u dvou dětí nefunguje stejně a tudíž je chyba jasně na straně dítěte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
4.10.11 21:32

Ahojky, od navratu domu z porodnice usnul v postylce hned, jakmile jsem ho zavinula, pak jsem proste hned odesla z pokoje a bylo to bez problemu, pak kolem devateho mesice uz zacal protestovat, nelibilo se mu, ze ho nechavame samotneho pred spanim v pokoji tak se ozval a ja nez abych ho nechala vyrvat ( nemam na to nervy ) tak si lehnu do postele ( delam, ze spim ), on je v postylce a po chvili usina, ja se pak potichu vytracim z pokoje. Tak je to doted …

A ve 14 mesicich mel anginu a vyzadoval spani s nama v posteli, tak jsem ho prece v horeckach nemohla nechat brecet v postylce :roll: tak se od te doby naucil spat s nama v posteli, ale aspon jsme ho naucila celkem bez problemu, ze do nasi postele se jde az kolem pulnoci , jinak denni spanek ma v postylce taktez vecer usina v postylce, musim se priznat, ze si lebedim, kdyz se ke me v noci nebo rano prituli, tady ty chvile se vychutnavam, nebudou trvat dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
4.10.11 21:55
Rona píše:
Nakukovatelko děkuju :-). To víš, že s tím bojuju a občas si říkám jestli jsem někde neudělala chybu. Takže mě potěší, když vidim, že stejnej přístup u dvou dětí nefunguje stejně a tudíž je chyba jasně na straně dítěte :mrgreen:

Ale jak ted psala Zuzie, to se musim priznat, ze to mi ted vubec nedoslo - s tim pevnym zavinutim. To mi poradila az ted pri druhym moje segra, at mu dam proste ruce podel tela, aby se neškubal, a zavazu ho jak vanocku :lol: , mozna, ze to je to, co tolik pomohlo. Protoze to jsem kdysi nevedela, nejak nebylo koho se ptat, dr se o nicem takovym nezminil, internet snad ani jeste neexistoval :lol: :oops: , tak v tom bych ted videla ten rozdil v mym pristupu. To je fakt, to mohlo sehrat vyznamnou roli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí