Jak vybíráte potraviny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14335
2.7.12 17:22

Jak vybíráte potraviny??

Ahojte holky, jednoduchá otázka, jak u vás v domácnosti vybíráte potraviny.. Když jdete do obchodu sledujete každý výborek co obsahuje a nebo to tak bezmyšlenkovitě nahážete??
I když nejsem fanatik do zdravé výživy a sledování kde čeho, tak poslední dobou si říkám, že ty některé potraviny nejsou ideální a zajímalo mě, jestli nejsem jediná co začíná číst a zdržuje ostatní :mrgreen:
Včera jsem šla do obchodu a maso pěkně zabalené - králik made in China.. jdu dál Rybí filé made in Vietnam. Kupujete spíš věci naše a nebo toto by vás nějak nerozhodilo..
Poslední dobou jsou i ty aféry s tou solí, různými chemikáliemi ve zmzlině - Polsko a nejvíc mě dostaly ty krovky z brouka jako babrivo v jogurtech i Aktivii..
Zajímáte se v obchodě co kupujete, odkud to je?? Teď opravdu nemyslím ečka ale spíš původ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
252
2.7.12 17:24

Po aférách s potravinami z Polska kontroluji odkud jídlo pochází, pro dceru kontroluji i složení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
2.7.12 17:27

Ctu vsechny etikety, vetsinou ale nakupuju ve zdrave vyzive, maso od reznika a zeleninu a ovoce z trhu. Tem super, hyper apod. vubec neverim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Sleduju spíš složení než zemi původu, i když ta mě taky zajímá, pokud mám na vybranou stejně kvalitní produkt odsud, dám mu přednost. Ale už moc nezdržuju, většinu potravin už mám pročtenou. :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.07.12 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566

Odkud jídlo je, jsem se dívala vždy. Do koše háže u nás co mu přijde pod ruku jen chlap..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Bez vyhovujícího složení a země původu ČR nic nekupuju, na to nás mam moc ráda. Nejsem ochotná do rodiny cpát škroby, éčka, různá vylepšovadla, šunku pod 96%masa a podobný svinčík. Na to nás mam moc ráda. A taky nejsem ochotná platit za to, že výrobci chrání náhražkama své zisky, ale ne zdraví spotřebitelů.

Příspěvek upraven 02.07.12 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.7.12 17:28

A to maso Vietnam China.. koupily byste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Ahoj, u nás nakupujeme tak, že nekupujeme nic hotového. Žádný salát, pomazánku nebo tak. Na vše si koupíme suroviny. Také nekupujeme mražené. Vše si zpracováváme sami.
Ryby kupujeme v sádkách, sice pro ně jezdíme čtyřicet kilometrů, ale vybereme si je ještě živé. Pro maso jezdíme na jatka. Bylinky a koření pěstujeme za oknem. Hodně využíváme úrody rodičů :-)

• Citovat
  • Upravit
1214

My musíme sledovat u všeho složení kvůli potravinové intoleranci, takže když už čteme tohle, koukáme i na původ. Obecně dáváme přednost českým potravinám před zahraničními a co jde, nakupujeme na farmářském trhu. Kdybych měla zahrádku, pěstovala bych si vlastní ovoce a zeleninu, ale v paneláku to zas tak moc nejde. Mých 6 keříčků rajčat naši spotřebu úplně nevytrhne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 17:30

Pro mě je prvotně důležitý stav potraviny. Je hezký, že jsou v obchodě třeba český brambory, ale když to smrdí plísní, tak si český nekoupím ani za milion. A tak je to se vším, očumuju balené maso, zkoumám pohmatem nanuky, zda nejsou rozteklé a znovu zmrzlé. Teprve pak mě zajímá, odkud to přišlo. Z vědomí existence polských výrobků na našem trhu je mi poněkud na nic, obzvlášť, když to tam nemusí být napsané a stačí, že je to vyrobené v EU :cert: Jinak bych polské výrobky bojkotovala a myslím, že bych nebyla sama…
Momentálně řeším i dost cenu potraviny, holt se nedá nic dělat, ale je to tak. Takže ten původ potraviny je až za aktuálním stavem, složením a cenou.
Složením neřeším každý prd, když kupuju lízátko, tak nezkoumám, spíš koukám na složení u šunk a jiných pravidelně kupovaných potravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
2.7.12 17:31

Začala jsem číst etikety, zajímá mě jak složení tak i země původu. I když ono je to jedno, na etiketu napíšou cokoliv a pak inspekce zjistí, že složení je úplně jiné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.7.12 17:31

Když už jsme u toho, včera jsme překvapili třicetiletého kamaráda, jak může být koření výrazné. Stačilo dát do salátu čerstvý libeček, o jehož existenci neměl ani páru :-)

• Citovat
  • Upravit
14335
2.7.12 17:32

No já jsem začala teda číst i jogurty, neříkám, že čtu uplně všechno, ale už se dívám a přijde mi, že vzbuzuju docela rozruch, že stojím a čtu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.7.12 17:32

Ahoj. Zemi původu řeším jen u některých potravin (třeba u masa), složení čtu vždycky, pokud kupuju něco nového. Mám vytipované potraviny, které kupuju, a ty pak už hážu do košíku bez čtení, akorát sleduju datum spotřeby.

Snažím se kupovat potraviny bez „éček“ (těch zlých), modifikovaného škrobu atp. Nedávno jsem byla nemile překvapená, jaký problém je sehnat kysanou smetanu bez MODIFIKOVANÉHO škrobu 8o. A poslední dobou taky sleduju obsah soli, protože mi přijde, že je všechno nějak moc slané. Asi jak tam chybí éčka, tak mají výrobci pocit, že je to bez chuti :zed:. Pak ještě sleduju obsah bílkovin (poměr s cukry a tuky), ale to je na jinou diskuzi ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.7.12 17:38

Koukám na složení u všeho a když se mi nelíbí třeba jen jedna složka tak to vrátím hezky zpět do regálu. Původ? Chtěla jsem to sledovat ale nejde to. Například konzerva Rio Mare - nikde nebylo napsáno kde to bylo vyrobeno - výrobnu mají i v Polsku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák