Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám to podobně jako @Gladys. Máme (neboť často nakupuje chlap při cestě z práce) vychytané potraviny, kde jsme složení prozkoumali, víme, že je OK, tak už podruhý nečteme a bezmyšlenkovitě házíme do košíku.
Třeba šunku z Lidlu, jogurty cottage to jejich Pilos nebo Hollandie, šťáva Viko, máslo tatra farmářské, to jsou tipy, který nezklamaly - zatím. No ale běda, jak se změní třeba výrobce nebo složení, to mě trkne třeba podle chuti.
Dál na druhém místě taky řeším cenu, potom řeším obchod, kde to kupuju, např. kdysi v Praze v Hypernově pobíhaly myši
tak tam fakt ne
a pak až řeším zemi původu. Maso z Číny a Vietnamu bych klidně i koupila, asi teda jen zamražené
, kdyby vypadalo dobře. Mmch odkud tak bývají krevety?
Já nakupovala vždy vietnamský
Akorát med, když neseženu od včelaře, tak koukám, aby tam bylo napsáno, že je český a ne žádná „směs ze zemí EU“ ![]()
A zakladatelko, já tě chválím za to, že čteš etikety. Čím víc lidí to bude dělat, tak tím dřív obchodníci přijdou na to, že si ty předražený sra. čky maj vozit jinam.
My v ČR skoro vůbec nenakupujeme, jen mi to nedá a musím reagovat na barvivo z krovek brouků.. mě totiž zaráží, jak někomu toto vadí (přitom to není nic špatného) ale v klídku si pije limonádu s kyselinou fosforečnou a aspartanem ![]()
Tak mě spíš vadí ty brouci no… Si říkám, že sloška v jogurtu, že to zkazí to chuť když to člověk ví…
A o limonádách to snad ví každý to neni tajemství, o těch broukách moc lidi neví
@kvaček píše:
A to maso Vietnam China.. koupily byste
Žádné potraviny z vietnamu nekupuji. Proč bych měla kupovat „králíka“ z vietnamu? Neřeknu žraloka z autrálie - ale králika?
Já se přiznám, že na zemi původu koukám. Minulý týden jsem koupila česnek ze Španělska a když jsem doma odtrhla tu cedulku, tak tam byla země původu ČR!!
Takže se jedná jen o umělé navyšování ceny zboží. Stejně se to dělá i s další zeleninou a ovocem (setkala jsem se s tím hlavně u jablek)
.
@kvaček píše:
Tak mě spíš vadí ty brouci no… Si říkám, že sloška v jogurtu, že to zkazí to chuť když to člověk ví…
A o limonádách to snad ví každý to neni tajemství, o těch broukách moc lidi neví
Já naopak myslím, že většina lidí ví, že se barvivo vyrábí z brouků - a hnusné mi to nepřijde.. Spíš bych řekla, že většina lidí neví, že popíjí „kyseliny“ které je „rozleptají“
- brát s nadsázkou ![]()
Tak u nás je výhoda, že limonády nepijem takže dobré, nic nás neleptá ![]()
@Ali88 píše:
My v ČR skoro vůbec nenakupujeme, jen mi to nedá a musím reagovat na barvivo z krovek brouků.. mě totiž zaráží, jak někomu toto vadí (přitom to není nic špatného) ale v klídku si pije limonádu s kyselinou fosforečnou a aspartanem
Mě ještě víc zaráží, když to dávaj dětem. Už kvůli samotnému kofeinu. ![]()
Původ karmínu mě také překvapil, i když je fakt, že na zkoušku z organiky jsem se musela naučit, z čeho všeho se získávají barviva, díky kterým je syntetický svět kolem nás barevný. A do parfémů se dávají kdejaké žluče lecčehos, příkladem je Madonna a její oblíbený parfém, na jehož výrobu se spotřebuje kamion cvrčků ![]()
Ještě jinak - myslím, že spousta lidí neřeší ani jedno - ani brouky, ani limonády. Když se dívám někdy v obchodě jaké regály jsou poloprázdné (tedy jaké zboží lidi vykoupili) tak mě to až děsí.. Většina se spíš dívá na cenu než na kvalitu..
Jako já tu aktivii koupím i s těma broukama, ale opravdu jsem to netušila a docela mě to zarazilo a říkám, si co kde může být.. tak jsem to pak myslela, že jestli opravdu lsedujete co koupíte, popřípadě napsat nějaký poznatek na co si dát pozor a tak.. ne se hádat co je horší ![]()
@A-lexa hm, tak to u nás bylo naopak - prodávali v albertu česnek s obrcedulí (i obcenou) ČESKÝ!!, na nálepce bylo změ původu:česko a pod nálepkou byl na plastu natištený text:pěstováno španělsko, baleno:česká republika
takže vytváření „českého“ česneku s parádní cenovou přirážkou tím, že ho zabalíš do obalu po třech kusech
a jinej samozřejmě nebyl
Tak jestli toot neni jogurt tak nevím.. protože všechno ostaní neni jogurt, Dobrá máma, táta, levné za 4 kč Lipánky, bobíky a aktivii doporučuje dětská nej jogurt pro děti
@kvaček píše:
Jako já tu aktivii koupím i s těma broukama, ale opravdu jsem to netušila a docela mě to zarazilo a říkám, si co kde může být.. tak jsem to pak myslela, že jestli opravdu lsedujete co koupíte, popřípadě napsat nějaký poznatek na co si dát pozor a tak.. ne se hádat co je horší
Tak poznatek.. Cajthamlová třeba radí, nekupovat nic, na čem je ve složení více než pět věcí. Další pravidlo, rozumět všemu co tam je - takže když je zkratka, či éčko - vědět přesně co to je - takže si můžeš nastudovat všechny éčka, které existují a máš to ![]()
@Kallkapa píše:
Ještě jinak - myslím, že spousta lidí neřeší ani jedno - ani brouky, ani limonády. Když se dívám někdy v obchodě jaké regály jsou poloprázdné (tedy jaké zboží lidi vykoupili) tak mě to až děsí.. Většina se spíš dívá na cenu než na kvalitu..
to je přesné.. naposledy, když jsme byli nakoupit v ČR, pronesl přítel na adresu jednoho nakupujícího pána (myslel si, že to neuslyší),,jojo, párečky, 30% kuřecího separátu, jen si dej" pán to slyšel, párky chvíli studoval a pak je pohoršeně vrátil ![]()
nicméně některým lidem se není co divit..