Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
U nás manžel vždycky pozná vývar do domáci slepice a nebo z kupovaného kuřete.. a prý neumím odhadnout koření, aby to chutnalo pořád stejně dobře
Tak kořením to asi nebude
@PjckjsANEBjája píše:
@Janik123 jj, řeznictví nebo lokální zelenina vs. supermarket, to je nebe a dudy. včera mi hclap nevěřil, že blbý mražený kuře je od sousedního řezníka 100× lepší než v supermarketu. ale koupil ho. a jak pak mlaskal - to bylo něco. prostě KUŘE, ne vysušený cosi. a pekli jsme ho jako obvykle. a bylo o 1/5 levnější… čerstvý kuře by teda bylo ještě lepší, ale i tak
Přesně! To, co vypadá v obalech v obchodě jako kuře nebo kuřecí prsní řízky, to je jsou takový zabalený chudinky, oproti tomu, jak vypadá kuře od soukromých chovatele. ![]()
Nedávno jsem se dívala ma složení jedné čokoládové tyčinky a čokoládu to vydělalo asi jen na obrázek na obalu. ![]()
Vybiram naprosto vse, sleduji slozeni, aby to bylo bez svinstva, puvod, pokud dovoz, tak pouze z EU, kde plati alespon nejaka omezeni, kure pouze bio
Většinu kupuju v Německu, něco i v rámci bedýnek a na farmářských trzích. Jinak etiketu čtu, polotovary, mražené, uzeniny a takový nekupujeme. Co nemá prověřený původ, to fakt nekoupím. A kvalitního sníme míň než nějakýho low cost kvality, takže každou kačku neřeším. I tak ušetříme.
Tak vybírám podle toho na co mám chuť, čtu složení - hlavně šunky apod,.Sleduji i ty nutriční hodnoty - spíš méně tučné, nedoslazované. A co se týká ceny - koupím i dražší potraviny, ale když vím, že se dá koupit něco jinde o dost levněji, tak to nekoupím z principu, že se mi to zdá předražené. A kupuju hodně v akcích - třeba kávu, čokoládu, prostě trvanlivé výrobky. Co se týká masa, tak také a dávám do mrazáku.