Jak vybíráte potraviny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
2.7.12 18:13

@Ali88 :mrgreen: no párečky no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.7.12 18:17

@kvaček
Na Activii je napsáno „kysaný mléčný výrobek“.
Ty bakterie jsou tam dodané uměle. To, co jsi zmínila, jogurty nejsou, to máš pravdu.
Jogurt ovšem vzniká na základě mléčného kvašení a podle rozborů VŠCHT Activia takhle nevzniká.
Ale neber to ve zlém ode mě!!

• Citovat
  • Upravit
14335
2.7.12 18:19

Neberu já se na rozbory VŠCHT nedívám :) takže takto nemám prostudované, který jogurt jak kvasí a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
2.7.12 18:20

Sleduju složení potravin, i když ne 100% (spíš třeba něco koupím, doma to v klidu prostuduju - protože nakupuji většinou s dětmi, takže studovat v obhcodě kdejakou etiketu nemám čas - když se mi to nelíbí, příště nekoupím) Pokud to jde, preferuju české výrobky, hlavně maso od zavedených firem… párky apod. často nekupuju, ale když, tak s co nejvyšším podílem masa. U ovoce sleduju hlavně kvalitu, jak píše Gladys. A kupuju co nejmíň polotovarů. Dokonalá nejsem, miluju Oetker mraženou pizzu, tak si ji občas dám, chutná mi krabí salát z Billy, i když to bude složením pěkný hnus, děti teď snědly grilované klobásy (95% vepř. masa), ale snažím se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.7.12 18:20
@ncc1701 píše:
@kvaček
Na Activii je napsáno „kysaný mléčný výrobek“.
Ty bakterie jsou tam dodané uměle. To, co jsi zmínila, jogurty nejsou, to máš pravdu.
Jogurt ovšem vzniká na základě mléčného kvašení a podle rozborů VŠCHT Activia takhle nevzniká.
Ale neber to ve zlém ode mě!!

Activii nekupuju, to je pro mě novinka. Hned jdu okouknout do ledničky svůj Choceňský smetanový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.7.12 18:22

@ncc1701 A vzniká tak bílý jogurt Klasik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.12 18:32

A pro všechny, které si myslíte, že košenila, potažmo karmín (to červené barvivo z brouků) vůbec není škodlivé, tak si tady počtěte, co dáváte dětičkám v Activii :poblion: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Ta kyselina fosforečná kupodivu škodí méně http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.7.12 18:35

Tak barevnou aktivii malý nejí, jí jen bílou a kdyžtak mu dám do toho domácí džem a já teda broučkovou..
Ale i před zjištěním to tak bylo.. to my řekla známá, že si dám broučky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.12 18:40

Jo a activii nám taky doporučovala dětská mudr, když jsem jako měla zavádět příkrmy. Jenže já jí na to prděla a dávala valašský nebo hollandii. Tak nevím, jestli i ta bílá activia je srajda nebo ne :nevim:, mě nasraly ty jejich reklamy, tudíž nekupuju od nich nic. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.7.12 18:48
@Kallkapa píše:
Tak poznatek.. Cajthamlová třeba radí, nekupovat nic, na čem je ve složení více než pět věcí. Další pravidlo, rozumět všemu co tam je - takže když je zkratka, či éčko - vědět přesně co to je - takže si můžeš nastudovat všechny éčka, které existují a máš to :mrgreen:

Ale tohle bylo o uzeninách, ne obecně. Však když si dáš 100% multivitamin (teď mluvím obecně) složený ze 6 druhů ovoce, tak je to špatně? Podstatné je vědět, co která složka znamená a jejich počet pak už tak důležitý není ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
2.7.12 18:50

@Gina108 reklamy na activii jsou děsný, to je pravda :D
jinak k červeným barvivům - já preferuji barvivo z červené řepy :nevim:
ono taky určitě záleží na množství, které člověk zkonzumuje.. my se k těmhle humusům moc nedostaneme. čaje zavařujeme, salámy - celkově uzeniny děláme hodně domácí a když ne, kupujeme u řezníka, který vyrábí sám a nebarví, jogurty jíme z houby s domácí marmeládou.. :nevim: nejen že víme, co jíme, ale taky když to spočítám, je všechno vlastně i levnější :palec:
takže E120 jíme max. v gumových bonbonech :think: a kyselinu si do vody fakt nelijeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
2.7.12 18:54

Ahoj holky ja tež vybiram odkud pochazi atd…sama pracovala na vyrobe uzenin tak docela znam co a jak..na mlečny produkty tež koukam i znam z čeho se vyrabi tak s tim nemam problemi..a jinak zeleninu kupuju jen farmarskych trhach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.7.12 19:01
@silvija píše:
Ahoj holky ja tež vybiram odkud pochazi atd…sama pracovala na vyrobe uzenin tak docela znam co a jak..na mlečny produkty tež koukam i znam z čeho se vyrabi tak s tim nemam problemi..a jinak zeleninu kupuju jen farmarskych trhach…

Tak nám popiš, co třeba z těch uzenin je dobrý, a co humáč, když to znáš z výroby.
Já třeba slyšela, že Gothaj se nedá na složení ošidit, že je to hned znát - to říkal nějakej řezník, ale já stejně salámy nejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
2.7.12 19:15

Ahoj, na složení se dívám hlavně od té doby, co máme prcka a taky jsem zpozorněla po různých testech potravin. Někdy se opravdu nestačím divit, z čeho jsou některé potraviny (pokud to tak někdy lze nazvat!) vyrobeny. 8o :cert: Ráda bych kupovala české potraviny, ale třeba na český česnek natrefím opravdu málokdy. :( Jinak bydlím na vesnici, máme tady řeznictví a místní konzum a když tady koupím maso, uzeniny nebo sýr, má to rozhodně jinou a lepší chuť než to, co kolikrát koupím v supermarketu. Nedávno jsme koupila v jednom supermarketu sýr-eidam a byl to hnus, slaný to bylo, fuj. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
2.7.12 19:24

@Janik123 jj, řeznictví nebo lokální zelenina vs. supermarket, to je nebe a dudy. včera mi hclap nevěřil, že blbý mražený kuře je od sousedního řezníka 100× lepší než v supermarketu. ale koupil ho. a jak pak mlaskal - to bylo něco. prostě KUŘE, ne vysušený cosi. a pekli jsme ho jako obvykle. a bylo o 1/5 levnější… čerstvý kuře by teda bylo ještě lepší, ale i tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák