Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kvaček
Na Activii je napsáno „kysaný mléčný výrobek“.
Ty bakterie jsou tam dodané uměle. To, co jsi zmínila, jogurty nejsou, to máš pravdu.
Jogurt ovšem vzniká na základě mléčného kvašení a podle rozborů VŠCHT Activia takhle nevzniká.
Ale neber to ve zlém ode mě!!
Neberu já se na rozbory VŠCHT nedívám
takže takto nemám prostudované, který jogurt jak kvasí a tak..
Sleduju složení potravin, i když ne 100% (spíš třeba něco koupím, doma to v klidu prostuduju - protože nakupuji většinou s dětmi, takže studovat v obhcodě kdejakou etiketu nemám čas - když se mi to nelíbí, příště nekoupím) Pokud to jde, preferuju české výrobky, hlavně maso od zavedených firem… párky apod. často nekupuju, ale když, tak s co nejvyšším podílem masa. U ovoce sleduju hlavně kvalitu, jak píše Gladys. A kupuju co nejmíň polotovarů. Dokonalá nejsem, miluju Oetker mraženou pizzu, tak si ji občas dám, chutná mi krabí salát z Billy, i když to bude složením pěkný hnus, děti teď snědly grilované klobásy (95% vepř. masa), ale snažím se ![]()
@ncc1701 píše:
@kvaček
Na Activii je napsáno „kysaný mléčný výrobek“.
Ty bakterie jsou tam dodané uměle. To, co jsi zmínila, jogurty nejsou, to máš pravdu.
Jogurt ovšem vzniká na základě mléčného kvašení a podle rozborů VŠCHT Activia takhle nevzniká.
Ale neber to ve zlém ode mě!!
Activii nekupuju, to je pro mě novinka. Hned jdu okouknout do ledničky svůj Choceňský smetanový.
A pro všechny, které si myslíte, že košenila, potažmo karmín (to červené barvivo z brouků) vůbec není škodlivé, tak si tady počtěte, co dáváte dětičkám v Activii
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Ta kyselina fosforečná kupodivu škodí méně http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Tak barevnou aktivii malý nejí, jí jen bílou a kdyžtak mu dám do toho domácí džem a já teda broučkovou..
Ale i před zjištěním to tak bylo.. to my řekla známá, že si dám broučky ![]()
Jo a activii nám taky doporučovala dětská mudr, když jsem jako měla zavádět příkrmy. Jenže já jí na to prděla a dávala valašský nebo hollandii. Tak nevím, jestli i ta bílá activia je srajda nebo ne
, mě nasraly ty jejich reklamy, tudíž nekupuju od nich nic. ![]()
@Kallkapa píše:
Tak poznatek.. Cajthamlová třeba radí, nekupovat nic, na čem je ve složení více než pět věcí. Další pravidlo, rozumět všemu co tam je - takže když je zkratka, či éčko - vědět přesně co to je - takže si můžeš nastudovat všechny éčka, které existují a máš to
Ale tohle bylo o uzeninách, ne obecně. Však když si dáš 100% multivitamin (teď mluvím obecně) složený ze 6 druhů ovoce, tak je to špatně? Podstatné je vědět, co která složka znamená a jejich počet pak už tak důležitý není
.
@Gina108 reklamy na activii jsou děsný, to je pravda ![]()
jinak k červeným barvivům - já preferuji barvivo z červené řepy ![]()
ono taky určitě záleží na množství, které člověk zkonzumuje.. my se k těmhle humusům moc nedostaneme. čaje zavařujeme, salámy - celkově uzeniny děláme hodně domácí a když ne, kupujeme u řezníka, který vyrábí sám a nebarví, jogurty jíme z houby s domácí marmeládou..
nejen že víme, co jíme, ale taky když to spočítám, je všechno vlastně i levnější ![]()
takže E120 jíme max. v gumových bonbonech
a kyselinu si do vody fakt nelijeme ![]()
Ahoj holky ja tež vybiram odkud pochazi atd…sama pracovala na vyrobe uzenin tak docela znam co a jak..na mlečny produkty tež koukam i znam z čeho se vyrabi tak s tim nemam problemi..a jinak zeleninu kupuju jen farmarskych trhach…
@silvija píše:
Ahoj holky ja tež vybiram odkud pochazi atd…sama pracovala na vyrobe uzenin tak docela znam co a jak..na mlečny produkty tež koukam i znam z čeho se vyrabi tak s tim nemam problemi..a jinak zeleninu kupuju jen farmarskych trhach…
Tak nám popiš, co třeba z těch uzenin je dobrý, a co humáč, když to znáš z výroby.
Já třeba slyšela, že Gothaj se nedá na složení ošidit, že je to hned znát - to říkal nějakej řezník, ale já stejně salámy nejím.
Ahoj, na složení se dívám hlavně od té doby, co máme prcka a taky jsem zpozorněla po různých testech potravin. Někdy se opravdu nestačím divit, z čeho jsou některé potraviny (pokud to tak někdy lze nazvat!) vyrobeny.
Ráda bych kupovala české potraviny, ale třeba na český česnek natrefím opravdu málokdy.
Jinak bydlím na vesnici, máme tady řeznictví a místní konzum a když tady koupím maso, uzeniny nebo sýr, má to rozhodně jinou a lepší chuť než to, co kolikrát koupím v supermarketu. Nedávno jsme koupila v jednom supermarketu sýr-eidam a byl to hnus, slaný to bylo, fuj. ![]()
@Janik123 jj, řeznictví nebo lokální zelenina vs. supermarket, to je nebe a dudy. včera mi hclap nevěřil, že blbý mražený kuře je od sousedního řezníka 100× lepší než v supermarketu. ale koupil ho. a jak pak mlaskal - to bylo něco. prostě KUŘE, ne vysušený cosi. a pekli jsme ho jako obvykle. a bylo o 1/5 levnější… čerstvý kuře by teda bylo ještě lepší, ale i tak ![]()