Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@tereza.red
Můj muž taky samotné bramb. placky nezasyti a tím spíš, že je dělám s celozrnné mouky, tak k tomu udělám kuřecí směs se zeleninou a žampiony k tomu nebo sýr na to, to je hned a je spokojený, že už je to dost syté.
On dělá manuál. práci a studená večeře je pro něj prostě malo sytá.
Mu nevadí jídlo od oběda nebo ze včera, ale aspoň teplou polévku na večeři před tou studenou večeři.
Tak já vařím podle toho, co máme v mrazáku. Takže pokud vytáhnu kilo kýty, tak z kusu udělám oběd na dnešek, další kus naložím na řízky a jíme jak to vyjde.
Priorita je, aby se najedlo dítě, pokud to nevyjde pro manžela (snažím se aby vyšlo, ale může se stát), tak si manžel řekne co by si dal až přijde z práce, nebo si něco uvaří sám. My se najíme s ním jakoby na večeři. Ale to jsou jídla jako špagety na rychlovku, pizzu atd.
Pokud mu jídlo nechutná, jako třeba včera sekaná, tak nejí, ale já nevymýšlím nic jiného
Pokud má hlad, tak si něco udělá sám.
Jinak má v práci oběd, ale po něm ještě nějakou dobu pracuje, takže se snažím aby měl denně jídlo, ale když nemá, nezblázní se ![]()
Já na to vaření totiž nějak nemám vlohy, uvařím asi všechno, ale to vymýšlení a tak mě nebaví, o víkendu a ve volném čase nám vaří manžel, kterého to vyloženě baví ![]()
@tereza.red polévky vařím většinou na 2 dny a druhé jsem také vařila takhle na 2 dny, ale od té doby, co si nosí manžel obědy z domu do práce, tak to už vychází většinou jen na 1 den + manžel do práce sebou
manžel vaří, jen když jsem nemocná a nejsem schopna, nebo když je doma sám, jen taková ta jednodušší jídla
když se nestihne uvařit, svět se nehroutí, párečky a vajíčka to jistí ![]()
Nevarila jsem. Na obed ma pauzu v praci, takze pokud ma chut na teply obed, ma moznost. O vikendech se stridame. Mit k teplemu obedu i teplou veceri - opet nevidim duvod.
PS - vareni nesnasim.
Pro partnera vařím skoro každý večer teplá jídla, občas uvaří i on. Je to ale tak, že když nestíhám a naservíruji mu míchaná vajíčka, namazaný chleba nebo ho nechám, aby si něco připravil sám - rozhodně se nezlobí. Naopak každé dobré jídlo náležitě ocení
myslím, že ho doma dobře vychovali.
U nás vaří většinou manžel, tak že, co si navaří, to si i sní. Když vařím já, sní všechno, není vybíravý.
@tereza.red píše:
Já jako raky vařim vcelku ráda, ale co jsem doma s dětma a stala se z toho „povinnost“, tak už mě to tolik neba. A hlavně, co pořád vymýšlet
Já vařím denně teplé obědy i večeře a celkem v pohodě.. ale to co říkáš je svatá pravda, za ty leta jsem přišla na dvě zásadní věci a to že to je všechno o chlapovi, a) jestli si toho váží a b) jak je vychovaný od maminky.
a) Když chlap pochválí s prominutím i topinky nebo vejde do dveří a začuchá a prohlásí něco jako „co to tady tak voní, miláčku co to děláš dobrého“ tak rutina nerutina ženská ráda proleze masny, navymýšlí co a jak, prostojí půldne u plotny a ještě si zvládne pohrát s mrňousama a ještě u toho zahraje na fujaru.. když je to poleno které sežvýká co má na talíři bez jediného komentáře ať jsou to ty topinky nebo svíčková s domácím knedlikem, tak přichází povinnost, rutina a co pořád vymýšlet, že?
b) Ač se v rodině mísí kuchařské zvyky z původní rodiny ženy i muže, víc záleží na tom jestli je chlap zvyklý z domova i na ty palačinky, krupičné kaše, topinky, žemlovky, pomazánky.. anebo jestli byl vychován jen a pouze na svíčkových, guláších a vepřových řízcích a výše jmenované pro něj nejsou jídlo.
Takže já vařím denně teplé obědy i večeře a mám kamarádku co dělá totéž, ale každá máme jiného chlapa a ač děláme obě totéž, není to totéž..
Tak u nás většinou vařím na dva dny… v týdnu buď polévku nebo hlavní jídlo(většinou něco co se dá ohřát protože manžel jezdí domů v noci někdy se nají někdy nemá hlad)a víkend je vždy polévka i hlavní chod v neděli vždy něco V. I. P.
jinak večeře teplé nedělám
Příspěvek upraven 18.02.15 v 13:34
Vařím denně.. chlap je dvoumetrovej a když má odpolední a noční tak si bere i jídlo do práce, takže má dvě stejná teplá jídla denně.
Někdy se mi povede uvařit na dva dny, to se týká spíš víkendu, ale většinou všechno navařené mizí rychlostí světla..
Občas mám vařící krizi, kdy objednám meníčko z restaurace, nebo koupím mraženou pizzu.. Min. jednou za měsíc se to stane.
Jinak když mu nezbyde do práce, tak dostane namazaný chleby, nebo udělám rychlo palačinky a je to, ale to je spíš vyjímka. Ale rozhodně ho to nenaštve, spíš si pak víc váží toho jak vyvařuju. Hlavně mu občas kolegové v práci závidí ![]()
Já vařím denně teplé večeře a často ještě ve formě polévka + druhé jídlo. A vařím denně, protože ať toho uvařím, kolik chci, tak se všechno sežere ![]()
Vařím každý den pro nas s prckem oběd, manžel to ma jako večeři, plus si to často vezme ještě do práce, málokdy ma možnost jít tam na oběd, plus tak 2× až 3× týdně pecu, aby měl něco s sebou…
Jídlo dělám poradne, aby se najedl, hlavně maso, protože pracuje hodne fyzicky…
Jinak i on je schopny si v nejhorším případě uvařit, ale je věcně v praci, tak nemá kdy
Vysloveně pro chlapa nevařím. Vařím hlavně pro sebe. Když dojíme zbytky „ze včera“, tak si chlap dá chleba, nebo mu nechám moji porci a chleba si dám já. Samotnýmu chlapovi na víkend nevařím(z povinnosti, leda když mám čas a náladu).
@tereza.red vařím teple snídaně zhruba 4-5 teplých snídani za týden zbytek studena snídaně, svačiny dělám ovoce v krabičkách + domácí pečivo s domácími pomazankami, oběd vždy teplý, kolikrát ja mam jiný doma, než chlap nosí do práce, odpoledne zeleninový salát a večeře I. vždy tepla a večeře II. zelenina a tvaroh treba
Když je pochvala, hned se vaří líp
Manžel často před návštěvama vychvaluje, jak dobře vařím, jenže pak všechny návštěvy chtějí přijít na jídlo. ![]()
@Eny.x Na teplý snídaně se chystám už dlouho (mám nějaké zajímavé recepty), ale nějak po ránu nestíhám. Snad časem.
Jediná nevýhoda, chlap se mi trochu zakulacuje.