Jak zachránit vlasy zničené od moře a slunce

72725
13.6.18 08:41

Jak zachranit vlasy zničené od moře a slunce

Ahoj děvčata, uvítal řadu. Mám aktuálně červené vlasy, zatím 4 dny u moře, vlasy téměř blond a přijdou mi strašně zničené. Myju cca 3× denně samponem, používám masku na slunce atd a stejně katastrofa. Jak dát vlasy do pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.6.18 08:45

Jsou zničené především od toho neustálého mytí šamponem. Od soli stačí propláchnout vodou, čím víc je odmašťujete, tím jsou v horší kvalitě.

Do konečků začněte dávat nějaký pečující olej - ona je vysušuje i ta slaná voda. Klasický je olivový- ženy ve středomoří ho na vlasy používají od nepaměti.

Po návratu domů si zajděte ke kvalitnímu kadeřníkovi a nebo pokud chcete hennu, tak si udělejte silnou hennovou masku, ve které bude henna z větší části rozmíchána v oleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.18 08:47

@Ou Oki, já si i doma kolikrát můžu vlasy takhle často a v klidu. Šampión mám hodně kvalitní na barvené vlasy… ten olej je dobrý nápad :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
13.6.18 09:01

Tak i prádlo se dřív bělilo tak, že se namáčelo a nechávalo na slunci. Takže jestli je máš celý den vlhké a na sluníčku, tak dostanou vlasy záhul. Určitě bych je nemyla šamponem třikrát denně, to bys dorazila vlasy i v čechách ;)
Těžko říct, jaký máš možnosti někde u moře, ale dala bych vlasům spíš olejovou masku (oliváč, majonéza třeba) a pořídila si nějaký třeba slaměný klobouk (nebo jinou pokrývku hlavy dle destinace) a vlasy před sluncem chránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
13.6.18 09:17

Já kazdy rok před mořem nebarvim, jedu s odrosty. Vlasy pak musím nechat víc zastřihnout. Jezdíme na 11 dní. A v létě znova na týden. Teď jsme u moře 8 den. Vlasy myju obden. Čím víc myju, tím horší vlasy. Mám sebou aragonovy olej na vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
13.6.18 09:18

Jestli máš ty vlasy odbarvený, tak si je leda nenamáčej. Moc nechápu, proč si je myješ tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.6.18 09:20

Kdysi jsem přijela od moře a měla jsem vlasy úplně krepaté (jinak mám vlnité). Kadeřnice mi doporučila majonézu (zábal alespoň na půl hodiny až hodinu pod igelit). Ten rozdíl byl markantní. Takže doporučuju dál. Celé návody jak na to jsou na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.6.18 09:41

Na vlasy olej - kokosák, olivový… a snažit se je co nejmíň máčet a nevystavovat slunci- mít je pod šátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
13.6.18 09:52

Nemyj je tak často, ono se i častým mytím dost ničí, do toho ta sůl a slunce, to je vražedná kombinace, červená barva se vymyva hodně ryhhle, červené odstíny drží nejhůř že všech barev takže s tím se musí počítat, kup si ten vlasový olej a šampon pouzivej tak ob den, po příjezdu bych vyrazila ke kadeřnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
13.6.18 10:06

Jezis proc je myjes 3× denne? Ja i u more normalne obden, ten druhy den jen oplachnu vodou… to bude tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
13.6.18 20:21
@martina.se píše:
Ahoj děvčata, uvítal řadu. Mám aktuálně červené vlasy, zatím 4 dny u moře, vlasy téměř blond a přijdou mi strašně zničené. Myju cca 3× denně samponem, používám masku na slunce atd a stejně katastrofa. Jak dát vlasy do pořádku?

Mořem a sluncem to nebude, moře naopak navíc většinu vlasů posiluje a léčí. Červené znamená barvené předpokládám. 3× denně šampon je katastrofa, pokud potřebuješ tak často umývat, tak určitě bez šamponu. Maska se dává jednou za čas, na to taky pozor. A spíš než masku je lepší dávat sprej s UV ochranou.

A jinak jak je dát do kupy… co používáš za šampon? Jakou masku? Po umytí vlasy naroztřepávat, ale opatrně jemně vyždímat, rozčesávat TangleTeezerem nebo jiným kartáčem, který je nebude trhat, podle potřeby používat olejíček. Výrazně zredukovat šampon a víc bude jasné spíš když popíšeš čím si je meješ a ošetřuješ no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
13.6.18 20:25
@Mar__tanka1983 píše:
Tak i prádlo se dřív bělilo tak, že se namáčelo a nechávalo na slunci. Takže jestli je máš celý den vlhké a na sluníčku, tak dostanou vlasy záhul. Určitě bych je nemyla šamponem třikrát denně, to bys dorazila vlasy i v čechách ;)
Těžko říct, jaký máš možnosti někde u moře, ale dala bych vlasům spíš olejovou masku (oliváč, majonéza třeba) a pořídila si nějaký třeba slaměný klobouk (nebo jinou pokrývku hlavy dle destinace) a vlasy před sluncem chránila.
:palec:

@martina.se navíc jestli jsi tam 4 dny a už je to vidět, tak je to znak toho, že ta péče fakt není nic moc, protože by musely být opravdu hodně oslabené, aby se to tak rychle projevilo. Zvlášť šampon na barvené vlasy obsahuje hromadu bordelu a aktuálně u moře máš vlasy v zátěži. Mytí 3× denně je koneckonců špatně i pro pokožku, i jenom vodou, natož šamponem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15010
14.6.18 09:08
@mall1976 píše:
Kdysi jsem přijela od moře a měla jsem vlasy úplně krepaté (jinak mám vlnité). Kadeřnice mi doporučila majonézu (zábal alespoň na půl hodiny až hodinu pod igelit). Ten rozdíl byl markantní. Takže doporučuju dál. Celé návody jak na to jsou na netu.

Jenom majonézu nebo s něčím? Zajímá mě to, taky mi vlasy krepatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
14.6.18 09:20
@Kfětoslava píše:

Majoneza je vlasne olej a vejce…to by mohlo fungovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.6.18 09:22
@Kfětoslava píše:

S ničím, jsou to vlastně žloutky s olejem. Na vlhké vlasy nandat jako masku a nechat např. pod koupací čepicí (tou tenkou) nebo mikrotenovým sáčkem. Klidně hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková