Jak zasytit miminko?

25
3.4.25 09:06

Jak zasytit miminko?

Ahoj holky,

Jdu si (snad) pro radu od těch zkušenějších. :andel: Mám skoro 10ti měsíční holčičku, kterou od narození plně kojím, ale asi od jejich 5ti měsíců se v noci každou hodinu vzbudí a chce kojit.

Momentálně je to s jejím jídelníčkem tak, že ráno ji udělám kaši, později oběd v podobě zeleninových či masových příkrmů, pak dostane svačinku jako třeba ovocné pyré, dětský bezlaktozový jogurt, večer zase kaši, tentokrát hustější do které zamíchám zase ovocné pyré. Mezitím samozřejmě kojím. Mám strach, že je třeba hladová, tak už pár dnů dávám na noc umělé mléko, které vypije ale stejně se stále co hodinu budí. Dělám něco špatně, nebo už se to prostě nedá změnit a musím počkat, až bude starší? :lol:

Budu moc ráda za rady, jestli se s tím dá něco dělat, nebo jestli mám třeba něco přidat do jejího jídelníčku. Zuby venku ještě nemá.

Děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
3.4.25 09:10

Mam stejne stare dite, kojene na 99%. V noci je na prsu ne z potreby hladu, ale chce citit mamu, lasku, bezpečí, nemuze samo usnout.. Prostě te potrebuje. Hladove nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
3.4.25 09:29

On to nemusí být nutně hlad, může mít žízeň, může jen vyžadovat tvůj aktivní zájem, tvoji blízkost. Asi to budeš muset vydržet, hladová očividně dle množství jídla nebude.

• Citovat
  • Upravit
6648
3.4.25 09:41

Na to je nejlepší mít to dítě vedle sebe, naučit se natočit a zase spát. By mi hráblo třeba co dvě hodiny vstávat. Navíc ta přísoska je jak automat, jak hledá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7336
3.4.25 10:07

Já bych nedávala na večer ty kaše s ovocem. Jsou to sacharidy a spíše to může nabudit, hůře se to může trávit. Já dávala na večeři husté zeleninové polévky.. na desítky způsobu.. mixované, nemixované jen zelenina, nebo s rýži, pohankou… jednodruhové, vícedruhové.. Může to pomoci ale taky to samozřejmě může být úplně stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.25 10:11

Vyměnila bych kaši za polívku. vyzkoušela bych láhev s vodou, někde kde na ni dosáhne. Nám to ušetřilo vystávání. Třeba to zabere :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8477
3.4.25 10:23

Já bych teda do večerní kaše nedavala ovocné pyré… polévku jsi nezkoušela? Jinak nemusí jit o hlad, třeba potřebuje jen kontakt s tebou nebo může mít žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.25 11:15

Holky, moc vám děkuji za rady. Zkusím tedy nedávat do kaši na noc to ovoce a místo toho zkusím polévku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.25 11:29

Miminko té potřebuje, nepotřebuje zaplácnout nebo strčit dudlík :-(

• Citovat
  • Upravit
25
3.4.25 11:31

A já potřebuji ji. :* Chtěla jsem se jen zeptat zkušenějších maminek, zda jí nechybí i něco jiného. Rozhodně mi nevadí, že mě chce u sebe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
4.4.25 10:06

Nebudí se na hlad, ale ze zvyku.. mam stejně starého syna a nedávno jsem ho na noc odstavovala. Od té doby spí celou noc :) Byl proste zvyklý, že si v noci cucal treba po hodině. Na mašli :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.25 20:22

@Brbra můžu se zeptat, jak to odstavování probíhalo, prosím? Zanedlouho se na to taky chystám, a nevím, jak to nejlépe vyřešit. :D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
4.4.25 20:45

@arielkaa Jasný, zkoušela jsem nejdřív postupně vytěsnit - dala jsem si limit, kdy nedám (např. 22:00). Do té doby uspím jinak, pokud se probudí až po limitu, hned nakojím a další den přidám k limitu 30 minut. Tj. 1. den se probudil 21:00, uspala jsem ho v náručí. Pak se probudil až 23:00, takže jsem kojila a zbytek noci kojila jak chtěl, a 2. den jsem měla limit 23:30. Takhle jsem to vytěsnila až do 3:00, to jedno kojení nám zůstalo a po pár dnech jsem ho nekompromisně utnula taky, prostě ve 3 nedostal, uspala jsem ho, a vstával až v 6. Jenže :mrgreen: to bysme nebyli my, abysme nemeli nějaký problem, takhle krásně spal celou noc asi 3 noci, a pak přišla spánková regrese a všechno špatně prostě, Mordor.

Tak jsem nějak přežívala a když mu bylo 10,5 měsíce, tak jsem ho nakojila v 7 večer a do 6 ráno prostě nedala nekompromisně vůbec. První noc byla hrozná, uspávala jsem hodně na rukách, budil se třeba po 2 h, ale vydržela jsem. Už druhá noc byla podstatně lepší, vzbudil se třeba 3×, stačilo hladit v postýlce, nemusela jsem ho brát na ruce. Od nějaké 4.-5. noci spí celou noc :) Teď se teda zas trochu budí, ale začal se stavět, tak si myslim že to má souvislost. Nekojím, hladím a dělám ššš a chrápe :pankac:

Záleží, jaké dítko je, no. Ten postupný odstav je takový lepší, i když únavný. Odstav ze dne na den je drsný, ale na našeho fungoval.

Jo a přes den kojím normálně dál. :) bez problému. Ten postupný odstav není z mé hlavy, prošla jsem spánkovým poradenstvím, užili jsme si se spánkem celkem horor.. držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí