Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jdu za vámi pro radu, popřípadě jestli máte někdo zkušenost. V sobotu večer nám vypadl 1,5r starý kocourek z balkonu z 3. patra. Běžně na něm strávil celé dny, bohužel uklouznul na botě. Hned jsme ho hospitalizovali, sono, rentgeny a konečné ct míchy ok, jen malinká vychylka na jednom obratli, ale s tím už se mohl narodit a není to důvod ke komplikacím. Teď máme ale problém, že nám nechce chodit na zadní tlapky, když se ho snažíme trochu provokovat tak s nějakou pohne, zatne drápky, ale to je vše, sám od sebe s něma nehne a ani na ocas nereaguje. Stalo se vám někdy někomu? Popřípadě jak postupovat dále? Na veterině nám pouze řekli, že s tlapkama máme cvičit. ![]()
To je tak, kdyz ty balkony nejsou zabezpeceny, kolikrat skoci kocka dolu z balkonu, ikdyz tam chodila treba 5 let a nic, tak prosim, existuji ruzne site, pak to nema talhle dopadat. Je to varovani i pro ostatni.
Jinak to bude chtit cas a cvicte, kdyz jsem byla dite, tak auto srazilo babi kocku a cica dloubo nepouzivala zadni nozky a pak se rozchodila, preji kocourkovi rychle uzdraveni. ![]()
Mě vypadla z 6.patra, ale měla jen zlomený prst a pár odřenin. Je to pár dní. Já bych ho nechala být a nenutila k pohybu, ale jestli nehýbe zadníma nohama tak to asi nebude jen tak a dost to bolí.
Asi rehabilitovat, opatrně. Nebo může mít bolesti a chce to čas.
nám vypada kočička z 2.p a akorát jak si drcla tlamičkou o zem pří pádu, měla prasklé patro v pusince, nakonec se dožila skoro 15let ![]()
Přeji brzké uzdravení ![]()
Hlavně ho nenuťte chodit a neškádlete - musí ho to bolet. Naopak ho podporujte, buďte pro něj. Musí to být šok, a právě bolest - zkuste si představit že spadnete z nějaký velký výšky, taky vás to nepřestane bolet za den…
Vzivote tyhle pady nepochopim
. Zabezpecit balkon, okno, snad neni takovy problem. Nebo tam kocku nepoustet.
Je to chvilka, vždyť ho to musí bolet. Teď Teď dejte hlavně čas. Au později začněte se cvičením. Známí to řešili u psa po nemoci. Cvičili s ním denně několikrát, napřed jen v pelechu nějaké masáže, motivace, pak v bazénu, to bylo nejlepší prý. A nakonec až na suchu samotná chůze. Bylo to asi na půl roku, ale teď pes běhá, jakoby nic.
Zavolejte si na Aleza sítě, zasituji vam balkon nebo tam kočku nepouštějte. Jinak zkusit rehabilitovat a chce to čas.
Já bych asi nerehabilitovala tři dny po pádu, to musí děsně bolet ![]()
Má v sobě kortikoidy, čili by bolesti mít neměl a měli by podle toho co nám bylo řečeno působit 14dní. Balkón je tak řešený, že ikdyby tam byla síť může skočit jinudy. Nikdy žádný problém nebyl, vždy tam jen ležel a když neměl přístup, dělal hrozný kravál a ničil žaluzie… teď už jsme ponaučeni.. bohužel ani nereaguje, když na něj zavoláme jménem
snad i to bude vpořadku.. děkuji za komentáře
@Nikol1934 píše:
Má v sobě kortikoidy, čili by bolesti mít neměl a měli by podle toho co nám bylo řečeno působit 14dní. Balkón je tak řešený, že ikdyby tam byla síť může skočit jinudy. Nikdy žádný problém nebyl, vždy tam jen ležel a když neměl přístup, dělal hrozný kravál a ničil žaluzie… teď už jsme ponaučeni.. bohužel ani nereaguje, když na něj zavoláme jménemsnad i to bude vpořadku.. děkuji za komentáře
bože - to je tak smutné - on neskočil, není parašutista, on SPADL, protože jste to umožnili, jak ani nereaguje - nijak ho netýrejte ještě nějakým cvičením, nechte ho v klidu, 3. patro to je hrozná výška, možná má krvácení do mozku
@stinga pani/pane, prisla jsem si pro radu, ne pro kritiku.. delali mu ct, rentgen, sono a vse bylo vporadku
Já té kritizovat nechci, ale vy poslouchate kočku? A co vlastní rozum? My měli také kočku a byla na balkoně jen když tam byl někdo sní a jen výjimečně. Proste strach byl větší.