Jak zůstat co nejdéle na úřadu práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janasas Tak já teda práci prodavačky v Praze i na HPP neměla žádný problém získat s maturitou z gymnázia. V současné situaci na pracovním trhu si fakt vybírat nemůžou, aby pohrdli nevyučeným bez praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pe-terka píše:
jo, s tím se dá souhlasit! Dělník od pásu má zničená záda, ruce atd, žena v kanceláři zase nervyObojí je náročné
Spíš než záda má nabouraný metabolismus z nočních směn a můžu tě ujistit, že nervy má kolikrát větší než nějaká pipinka v kanceláři. Když se nestíhá plán výroby nebo se něco pokazí, je to o vyhazov. A nemusí to být vůbec jeho vina. Problém může být porouchané zařízení třeba tím, že se na něm dokolečka přehazuje výroba, jak si obchoďáci písknou. Dneska jako operátoři výroby pracujou lidi, kteří musí mít technické myšlení, protože je to hlavně o tom, jak si seřídi daný stroj. Jsou to mašinky za miliony řízené počítačem a když se něco pokazí, firma o ty miliony může přijít. A často nikoho nezajímá, proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena Ty směny jsou peklo, ale nemají je zdaleka jen dělnické profese…
Pipinka v kanceláři je hezká představa, já jich v praxi moc neznám, ale určitě jsou, to věřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand A to já jich za svůj pracovní život poznala teda hodně. ???? Ale samozřejmě i hodně těch, který zasednou za stůl a makaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tahle diskuze mě dostala. Jak si vysedět důchod na pracáku. A nestydíme se za to. Všichni kradou, tak nás to ospravedlňuje k tomu krást také. Nebudeme přeci blbí. Chce se mi blejt velebnosti.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Tak tahle diskuze mě dostala. Jak si vysedět důchod na pracáku. A nestydíme se za to. Všichni kradou, tak nás to ospravedlňuje k tomu krást také. Nebudeme přeci blbí. Chce se mi blejt velebnosti.![]()
Jj, to je klasika. A vsadím se , že dotyčná celý život nadávala na Cikány.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Spíš než záda má nabouraný metabolismus z nočních směn a můžu tě ujistit, že nervy má kolikrát větší než nějaká pipinka v kanceláři. Když se nestíhá plán výroby nebo se něco pokazí, je to o vyhazov. A nemusí to být vůbec jeho vina. Problém může být porouchané zařízení třeba tím, že se na něm dokolečka přehazuje výroba, jak si obchoďáci písknou. Dneska jako operátoři výroby pracujou lidi, kteří musí mít technické myšlení, protože je to hlavně o tom, jak si seřídi daný stroj. Jsou to mašinky za miliony řízené počítačem a když se něco pokazí, firma o ty miliony může přijít. A často nikoho nezajímá, proč.
Je vtipné, že tohle tvrdí zejména ty pipinky, které by v té kanceláři tak rády seděly a ono se to furt nedaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TMana píše:
Jj, to je klasika. A vsadím se , že dotyčná celý život nadávala na Cikány.
Jo, to je docela možné. Mě je úplně jedno, kdo jak krade. Mám přeci nějaké svědomí, které se přeci neodvíjí od toho, kdo jak krade, ne? Přeci to, že řada lidí na státu parazituje, nikoho neospravedlňuje k parazitování rovněž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma Ono je to ve skutečnosti tak, že by kradli tak jako tak, protože „když to stát umožní“, ale zmíní ty, kdo kradou víc, aby to nevypadalo tak blbě
.
Ale vždycky mě zklame, kolika lidem to přijde normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zorbas však já nepsala nic ó řediteli ze zakladkou to psal: Tman
taky jsem to dělala kdysi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand píše:
@Enmamma Ono je to ve skutečnosti tak, že by kradli tak jako tak, protože „když to stát umožní“, ale zmíní ty, kdo kradou víc, aby to nevypadalo tak blbě.Ale vždycky mě zklame, kolika lidem to přijde normální.
Mě to připomíná školní léta. Když jsem dostala poznámku a maminka se zlobila, tak jsem říkala, že ostatní jí také dostali a byli ještě zlobivější, já vlastně byla celkem hodná a vlastně za nic nemůžu, to ti ostatní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Je vtipné, že tohle tvrdí zejména ty pipinky, které by v té kanceláři tak rády seděly a ono se to furt nedaří
To neumim posoudit, já jsem v kanclu od konce školy a popravdě bych radši dělala něco smysluplnějšího než sedět u PC. Ideálně v nějaké pomáhající pozici. Ale mam taky děti a tohle mi vydělává o dost víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand píše:
@Enmamma Ono je to ve skutečnosti tak, že by kradli tak jako tak, protože „když to stát umožní“, ale zmíní ty, kdo kradou víc, aby to nevypadalo tak blbě.Ale vždycky mě zklame, kolika lidem to přijde normální.
Nemůžeš se divit, když se tady po desetiletí v lidech pěstoval názor že kdo neokrádá stát, okrádá rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena Jo, asi si to předávají generace. Děsí mě i to, kolik lidí cca mého věku nechápe průběžný důchodový systém, co jsou daně a co SP a ZP atd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozand píše:
@MartinaIrena Jo, asi si to předávají generace. Děsí mě i to, kolik lidí cca mého věku nechápe průběžný důchodový systém, co jsou daně a co SP a ZP atd.
No po přečtení diskuze mi přijde, že to nechápe téměř nikdo. Pak se nedivím, že se třeba jedna dotyčná cuká s VŠ, když nemá ani na maturitu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit