Jak zůstat co nejdéle na úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1326
7.10.18 12:39

@j.a.n.i1 no vím dost :-D takže když člověk odpracuje 40 let a 20 let bude v důchodu, tak si na daních vydělává na duchod..já odvadim měsíčně 10000 na daních to máš krát 40 let takže státu odvedu 4 800 000, což mě na důchod staci :-D na 30 let úplně v pohodě :-D když se dožijí 95 let což pochybuji, a děti dělají na svůj důchod..chce to počty ne co ti napíše bulvár ó sociální politice :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.10.18 12:49
@Martina 94 píše:
@j.a.n.i1 no vím dost :-D takže když člověk odpracuje 40 let a 20 let bude v důchodu, tak si na daních vydělává na duchod..já odvadim měsíčně 10000 na daních to máš krát 40 let takže státu odvedu 4 800 000, což mě na důchod staci :-D na 30 let úplně v pohodě :-D když se dožijí 95 let což pochybuji, a děti dělají na svůj důchod..chce to počty ne co ti napíše bulvár ó sociální politice :-D

Až na to,že důchody nejsou z daní,ale platíme si důchodové pojištění. To je vedeno na zvlášť účtu mimo státní rozpočet. A díky bohu. A z celkového odvedeného množství se pak odkrajuje na ten daný důchod. Nelíbí se ti systém? Tak kandiduj anebo emigruj, na rozdíl od komunismu jsou vrata otevřená. Jenže lenochy a vyżírky nikde nechtějí, takže na přežití musíš fakt makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.10.18 13:18
@Martina 94 píše:
@j.a.n.i1 no vím dost :-D takže když člověk odpracuje 40 let a 20 let bude v důchodu, tak si na daních vydělává na duchod..já odvadim měsíčně 10000 na daních to máš krát 40 let takže státu odvedu 4 800 000, což mě na důchod staci :-D na 30 let úplně v pohodě :-D když se dožijí 95 let což pochybuji, a děti dělají na svůj důchod..chce to počty ne co ti napíše bulvár ó sociální politice :-D

Nevíte vůbec nic, Váš blud je tak na úrovni 4letého dítěte.
Za prvé - 40 let opravdu každý měsíc státu neodvedete 10tis. Jen namátkově, před cca 30ti lety byla průměrná mzda 3tis, takže odvod na všechno byla sotva tisícovka.
Za druhé, asi jste jaksi zapomněla, že si nevytváříte žádný důchodový fond, systém je totiž průběžný, tzn. že z odvedených peněz se platí stávající důchodci.
Za třetí - daně s důchodem nemají vůbec nic společného. Do důchodového fondu se odvádí část peněz odvedených na sociálním pojištění.
Za čtvrté - při Vaší logice - kdo platil Vašich prvních cca 20 let života? Tj. zdravotní pojištění, mateřskou a rodičák matce, slevy na dani, vzdělání, nemocenskou péči? Na jste poněkud zapomněla, že?
Je obrovské štěstí, že lidé s primitivními názory, že si sami vydělali na „svůj“ důchod, nikdy nebudou řešit koncepci důchodů, protože to by všichni důchodci pochcípali hlady, včetně jich samotných.
Jinak, jestli nemáte děti a máte zálohu na daň 10ti, berete 60tis hrubého. Z toho si můžete klidně platit vlastní penzijko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
7.10.18 13:35
@Martina 94 píše:
@mojara tvoje mamka taky šla v 55 do práce nebo babi proč seděli doma na zadku? Kdyz byli mladí?

Mamka dělala do 60 a babičky nekomentuju, protože tehdy byl systém nastavený, tak jak byl, dělaly prostě do doby, kdy měly nárok na důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.10.18 13:51

@Martina 94 Viz http://bfy.tw/KF32 - my teď platíme důchody současným důchodcům, nám je budou platit výdělečně činní lidé, až my budeme v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.10.18 13:59
@mojara píše:
Mamka dělala do 60 a babičky nekomentuju, protože tehdy byl systém nastavený, tak jak byl, dělaly prostě do doby, kdy měly nárok na důchod.

Presne tak, ono se taky driv lide dožívali nižšího veku a začínali pracovat dříve, obojí se na hranici pro odchod do důchodu proste projevit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 14:27

@TMana ano ale moje máti pri rodicaku pracovala :jazyk: a dávám si bokem na důchod nebojte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 14:31

@mojara ale teďka musíš dělat minimálně do 65 , a Hranice se posouvá, jestli tvoje šla do důchodu v 60 my,uz nepůjdeme !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.10.18 14:34
@Martina 94 píše:
@mojara ale teďka musíš dělat minimálně do 65 , a Hranice se posouvá, jestli tvoje šla do důchodu v 60 my,uz nepůjdeme !!

Taky se statisticky dozijeme vyssiho veku nez ona, takze budeme v tom duchodu cca stejne dlouho, mozna i dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 14:34

@j.a.n.i1 @rozand @mojara a teď k tématu? Co má paní dělat ,aby jí nechali 11 let na pracáku? Nemáte radu? Když komentujete já paní poradila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 14:37

@j.a.n.i1 když myslíš, :think: moje jedná prababička umřela v 97 , druhá v 85 já si myslím, že se toho nedoziju, jako dělník :-D mě odnesou z pracoviště rovnou do urny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.10.18 14:40

@Martina 94 Chapes vyznam slova „statisticky“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.10.18 14:43

@Martina 94 Nevidim duvod proc bych mela nekomu radit, jak me ma okradat. A radu jsem ji dala, at si plati zdravotni sama, kdyz nechce pracovat a je dle svych slov zabezpecena. Jako pokud ma nekdo na to, aby si sam platil duchodove, protoze z toho neco bude mit, tak nevidim duvod, proc bysme mu my ostatni meli platit zdravotni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 14:58

@j.a.n.i1 právě proto já žádným statistikám nevěřím , či vytváří bulvár a bůh ví kdo :-) jj děkuji to jste paní pomohla. -)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.10.18 15:01
@berusa.m píše:
Nadáváš na ostatní jak kde kradou a jsi vlastně uplně stejná :palec: Já ti úřad práce nezávidím, takže ti z celého :srdce: přeji ať tam vydržíš co nejdéle. Někomu prostě životní úroveň “alá socka” vyhovuje. Takhle nějak si představuji voliče KSČM. Než bych se sám postaral o to jak zabezpečit sebe a rodinu, radši budu nadávat na současnoupolitiku. Ve skutečnosti si za své neúspěchy ale můžete pouze sami.

já jsem to pochpila tak, že zakladatelka dosud makala, někde ve fabrice nebo jinou manuální práci :think: Je jí přes 50, má zdravotní problémy, na ID důchod to není, ale současný systém ji demotivuje :think:
Netvrdím, že fandím dlouhodobému pobírání sociálních dávek :think: Ale chápu, že je běžnej člověk s platem 15 - 20 tisíc naštvanej, když vidí, jak si na vyšších postech „odklánějí“ miliony :think:
Politické smýšlení bych do toho netahala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat