Jak zůstat co nejdéle na úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
7.10.18 15:17

@pe-terka Pokud nemá nárok na ID, asi na tom nebude tak, že by nezvládla částečný úvazek někde na vrátnici ap. (Ano, přísná pravidla pro ID znám.) Většinu argumentace má založenou jen na tom, že ostatní kradou :roll: a že se jí nechce platit si ZP, přestože na to v pohodě má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
7.10.18 15:17

@pe-terka dobre, chapu, ze je pani nastvana, to je mnoho lidi. Ale existuji moznosti, jako rekvalifikace :think: a ano, i na 11let to smysl ma :nevim: to je celkem dlouha doba. Jedna z mych kolegyn si v 50 letech dodelala dalkove maturitu, jeji dosavadni povolani ji nemotivovalo. A zacinala i v tomto veku od nuly… proste ji jeji zivot ( pracovni ) nevyhovoval, tak s tim neco udelala.
Neverim, ze by zakladatelka na dnesnim trhu prace nenasla neco, co by ji davalo smysl. Je snazsi si ztezovat, ze me neco boli, neco nemuzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.10.18 15:20
@Martina 94 píše:
@j.a.n.i1 právě proto já žádným statistikám nevěřím , či vytváří bulvár a bůh ví kdo :-) jj děkuji to jste paní pomohla. -)

Jasně, statistiky o průměrném věku dožití vytváří bulvár, chodí je falšovat na ČSÚ, stejně jako informace o tom, jak funguje důch. systém. Chodila jsi někam do školy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 15:40

@rozand ano chodila :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 15:44

@pe-terka ano přesně,tak jak píšete, taky to tak chápu ale oni to třeba pochopí až jim bude přes 50 :-D ono málo komu, chtějí uznat ID :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 15:45

@Hanulka2016 a myslíš si, že maturita ti stačí na to,abys nemusela dělat manuální práci? Vždyť maturitu má kde kdo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
7.10.18 16:16

@Martina 94 jezis, ale ja nic takoveho nerekla! Cetla jste, co jsem psala? Davala jsem priklad ze sveho okoli. Jinak, ja si treba i „jen“ s maturitou nasla praci, ktera manualni nebyla. Ten trh prace je myslim si natolik stedry, ze si lide vybirat mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 16:22

@Hanulka2016 ano dávala jste příklad to jste měla štěstí :potlesk: že jste nasla a tsky jiný pracovní trh bude v městě a na vesnicích apod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 16:24

@Hanulka2016 u nás lidé s maturitu v práci dělají manualne az ty co mají mnoho titulů dělají v kanclu :-) a vyšší pozice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
7.10.18 16:26

@Martina 94 asi jiny kraj, jiny mrav a jine zvyky. Ono ne vzdy vzdelani a pocet titulu vypovida o tom, jak je clovek schopny, pracovity, inteligentni a o tom, jake ma schopnosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 16:40

@Hanulka2016 to mas pravdu s tým souhlasim, ale co udělá vedení, když hledají třeba projektového manažera , ekonomika atd tyhle pozice, a přihlásí se tam člověk , který má třeba ING, a člověk , který má výuční list , kterého vezmou? Schopného, a pracovitýho - tym myslím zručného ,potřebují do výroby..To samé když je nabídka rekvalifikačních kurzu jako měla moje známá má maturitu a potřebuje v práci v domově důchodců a tam utírá zadky - maturitu v oboru, a lidi co mají maturitu + rekvalifikační kurzy nechtějí ..To samé speciální pedagogika neberou té třeba ,že to můžeš dělat po 20 letech a něco přijde chlap, že si máš dodělat v 50 vysokoskolske vzdelani, to se stalo taky známé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 16:44

@Hanulka2016 což třeba přítel měl taky takovou zkušenost v práci je manualne zručný dali mu testy atd vše zvládl a místo 2 Mašín obsluhoval 5 , a s tým, že mu přidali 1000 korun na platu a on říká já bych to radši oželel a dělal v klidu dvě ty masiny..a to i v práci jeden dela na 95 procent další na 120 , tak jim to zvedneme a oni za stejny plat udělají ó pár kusů navíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.10.18 18:42

@Martina 94 zase jen kýbl výmluv, dnes je přehršel vysokých škol, které berou bez přijímaček a kde bakaláře udělá pologramotný pablb. Vzdělání nikdo nikomu nezakazuje. Krom toho můj brácha nedokončil žádnou školu, takže má základní vzdělání a dělá zástupce ředitele za násobek průměrné mzdy. Takže je to také o schopnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 18:47

@TMana no jo ale přeci pani( zakladatelku) neposlete v 54 na vysokou školu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.10.18 18:50
@Martina 94 píše:
@TMana no jo ale přeci pani( zakladatelku) neposlete v 54 na vysokou školu :-)

No jistě, když se nechce makat, tak se nechce ani vzdělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat