Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
No vyprdnout se na to.
Jako ted to máš ještě zlaty, starší je velkej, co maj říkat maminky, co maj děti třeba 3 a 5 a chodí do práce. To je teprve masakr vždyť si celej den doma s jednim dítětem, to je ještě pohodička.
@Ernais píše: Více
Mame Crockpot, uz druhy od teto znacky a jsme moc spokojeni. Delam v nem vyvary a temer veskere maso, nejradeji jedu podle tohoto blogu http://pomalyhrnec.blogspot.com/?m=1, vyberu si podle druhu masa a vzdy neco najdu
nebo treba nakrajim na drobno spoustu zeleniny, kureci nebo kruti, zaleju kokosovym mlekem, pridam kari, rano zapnu a obed hotovy, nemusim u niceho stat a michat. Nejvetsi rychlovka je treba mlete hovezi, k tomu tam jen pridam passatu a rajcatovy protlak, dohromady to da 5 min a obed hotovy, jen dovarim prilohu. Za me nejlepsi investice do spotrebice
@Anonymní píše: Více
Prizpusobit bydleni co nejvice diteti, pak mu nemusis byt non stop v patach, ja za svym rocnim nelitam doma vubec, jen kdyz dela blbosti na gauci, tam obcas sleti, jinak na nej proste obcas mrknu. Starsi neni animator
u nas si starsi jede svoje a mladsi ho bud sleduje, nebo se k nemu prida nebo si jde taky po svem
@Oriseka Ja verim tomu, ze by si tam možná s chutí zalezl starší, aby k němu malý nemohl ![]()
@AjaF píše: Více
Nosila jsem tři děti ráda a hodně, i u vaření a úklidu a záda nikdy problém neměla. Snažím se o svou fyzickou schránku starat.
@Hibou píše: Více
Já nenosila ani jedno a i tak se o sebe starám ![]()
Nikdy jsem děti nenosila. Měla jsem děti kočárkové. Přesto si nemyslím že to tak musí mít nutně všichni.
Někdo nosí, někdo nenosí.
Zakladatelce - uklizela bych když je doma muž a jste na děti dva, navařit můžeš večer když uspíš děti. Odpadky můžeš připravit ke dveřím ať je vynese muž cestou do práce.
Tak proč máš strach o zada? Se správně nastavenym nositkem a funkčně osvalenou postavou (to jsem myslela tím staranim se) nemají proč bolet.
Proč tahat na zádech 2 leté dítě? Osvalená matka to fakt nemá zapotřebí.
Já bych třeba dítě nosit nemohla. Kvuli kyčlím. Jiná matka může mít jiné problémy i když se o sebe stará a není žádné vyfetlo. Když někdo nosit chce a může, nic proti tomu. A taky nic proti tomu nenosit, pokud to dítě extra nepotřebuje.
Protože mě zlobila krční páteř.
A nevím, proč děti celodenně nosit.
Ať si to každý dělá, jak chce.
Jsem jednou „nenápadně“ pozorovala na parkovišti Kauflandu maminku, vyndala z auta už chodící dítě, vzala šátek, docela dlouho ho všelijak vázala (nerozumím tomu ) a pak vzala tašku a šla dovnitř. Mě to přiznám se zajímalo, to vázání, tak jsem koukala poočku
ale stejně mi přišlo na rozum že kdyby ho čapla za ruku a šla, už mohla mít nakoupeno.
Ale tak, asi ji to stálo za to, co je mi do toho žejo.
@AjaF @Anna766 přesně tak, ať si dělá každý, co chce. Jen pro upřesnění, dítěti zakladatelky je rok a nikdo nemluvil o celodenním nošení. Já prostě jen nechápu, proč, když někdo navrhne nošení jako řešení, se objeví námitka s bolestmi zad. Typicky od někoho, kdo dítě pořádně v nosítku nikdy neměl.