Jak zvládat domácí práce s 2 dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
22.7.24 11:56
@ibis píše: Více

No… protože na to jsi přece reagovala, ne?

Na to, co Anna napsala: „Honzíku tady máš kočár a jdi hodinu vozit ať můžu vytřít“ jsi jí ty odepsala „Pane bože a když sourozenec chce vozit kočár, tak mu ho nedáš, protože přece není od toho, aby vozil?“

Tak předpokládám, že se bavíme stále o hodině, ne? Nebo kam se to snažíš pošoupnout…? :mrgreen:

Ale nakonec, je to celkem jedno. Pětiletého sourozence bych bez dozoru nepustila někam jít vozit kočárek vůbec… ani na hodinu, ani na pět minut. Leda tak možná chvilku houpat na vlastní zahradě, když na něj budu vidět z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
22.7.24 12:07

O tom tu někdo psal že dítě chce vozit a rodič mu to zakazuje? To jsem neviděla. Nebo proč mi to píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
22.7.24 12:11
@BohunkaP píše: Více

Nebyl problém jít s kočárem na procházku všichni. Starší vozila, já šla vedle. Jindy jsem vozila já a starší jela na kole. Jindy jsem šla ve skupině maminek a děti si jezdily na kole nebo běhaly a hrály si a na kočár starší dítě nevzdechlo.
Ale hlídačku mimina jsem z ní nedělala. Snad to není těžké pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
22.7.24 12:18

@Anna766, ne, je to naprosto jasné - u nás to probíhalo úplně stejně… když chtěla vozit, šly jsme prostě ven spolu. A když chtěla být hodně samostatná, tak jsem si sedla do parku na lavičku a ona jezdila „sama“… se stejným pravidlem jako na odrážedle - „jedna druhou musíme pořád vidět“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
22.7.24 12:44
@BohunkaP píše: Více

Když byli starší a já už chodila do práce, hodně nám hlídal můj tatínek. Ale to už jsem tu psala mockrát, tak se omlouvám za opakování.
Nebyl problém když 13 letá pohlídala bráchu 30 minut doma než děda přijel. Pak si holka šla za kamarádkou a děda vzal menšího na hřiště a pak je pohlidal doma než muž přijel z odpolední. Měl doma navařeno, všechno připraveno. Když měl muž ranní, tak se postaral. o děti komplet sám i s vařením a vším. Byl rodič jako já.
Nebylo třeba mít starší dítě jako chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
22.7.24 13:22
@Anonymní píše: Více

Co nositko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
22.7.24 14:12

Jak? Asi tě nepotěším. Buď rezignovat a počkat, až budou děti starší, nebo si sehnat paní na úklid. Já do ní od září rozhodně půjdu, mám jen jedny nervy. 🙈 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
22.7.24 15:20
@kocourGarfield píše: Více

Starsi ohradku miloval. Pak si v ni hral, kdyz jsem ji postavila pro mladsiho, ktery tam byt nechtel. Mozna, kdybych ji postavila dnes, tak by si tam zalezl i v 8 letech :think:. Tady je zas ohradka neco demonicky skodliveho. Nektere deti ji maji rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
22.7.24 16:40

Pokud by mu nebylo tak 15,tak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
22.7.24 16:46

No, když dětem pustím na půl hodiny/hodinu televizi a půjdeš si uklidit a uvařit to nejnutnější, tak se taky svět nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 19:12

Děkuji holky za diskusi. Já samozřejmě nenechám hlídat 5leté dítě 1 roční, jenom bych uvítala chvílkové společné hraní, kým si zajdu např. na wc, ale ani to u nás nelze, ne to ješte hlídaní… Nepsala jsem ani že mi je uklízení přednější, u nás se opravdu moc neuklízí, ale vysát/vytřít podlahu 1× týdne, když si děti hrají na podlaze je podle mne normální… Vařím každý, nebo každý druhý den, teplá čerstvá strava je pro malé děti taky důležitá…
Vidím, že asi opravdu moc nevymyslím, prostě třeba vyčkat kým bude menší stabilnější v chůzi a chvíli si i sám prohraje…v nosítku být nechce, ohradu nemáme, protože myslím, že by se nic nevyřešilo, on je přesně to zvídavé dítko, co chce při všem být 🙂

• Citovat
  • Upravit
150066
22.7.24 19:22

Ono se opravdu někdy nedá dělat nic jiného než vydržet. Nechat děti tatínkovi a uvařit, nebo vytírat když spí. Ono to nebude trvat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24526
22.7.24 19:54

Nečetla jsem diskusi, ale mám taky roční dítě a pětileté dítě. K tomu tříleté :lol: máš prostě jen nereálná očekávání. Pětiletý prostě roční nepohlídá ani na minutu i když se mají moc rádi. Narovinu říkám, že rozdíl dvou let mezi prvním a druhým dítětem byl mnohem jednodušší. Roční a pětileté je fakt mazec. To pětileté už má úplně jiné zájmy. To ten uvztekaný tříleták je mnohem jednodušší. Roční je také náročné dítě. Vlastně celý den se ho snažím udržet na živu :D dnes se tu ještě mezi sebou všichni tři slušně prali. Prostě je uvařeno, uklizeno není. Ale už toho zvládám víc. Štve mě to moc. Jen když to jde, tak úklid jde stranou a věnuji se dětem. Ti jsou stejně nejdůležitější. Oni ten uklizený byt neocení.
Bude to časem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.7.24 08:48

Jeste me napada, roboticky vysavac s mopem mas? Ja mam Xiaomi a vysava i vytira dost obstojne, takze kdyz se ani jednou tydne nedostanu k manualnimu vysati a vytreni, zadna tragedie se nekona. Tobe by to mohlo dost pomoct, kazdy den, kdyz s detmi vypadnete ven tak ho pustis setrit a nemusis to pak hrotit po navratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
23.7.24 09:05
@Ernais píše: Více

Souhlasim, dobry tip, to je u nas taky must have, jede kazdy dopoledne, kdyz odejdeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí