Jak zvládat výchovu 2m a 26m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12885
9.7.23 16:43
@terien píše:
Prej úpal :mrgreen: jít s dětmi ven, to je úplně o život. Chudák ten starší teda, celé dny zavřený doma s uřvaným miminem, venku krásně, matka na nervy,… proč jste to druhý neměli dýl :nevim:

Ano, jít ve 32 stupních ven před 16 hodinou je skutečně koledování si o úpal a takhle malé děti nemají být v takovém vedru delší dobu venku, už vůbec ne na slunku. Možná se trochu dovzdělej než se začneš pošklebovat, ono dítě na kapačce není úplně výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.7.23 16:48
@Liberalissima píše:
Ano, jít ve 32 stupních ven před 16 hodinou je skutečně koledování si o úpal a takhle malé děti nemají být v takovém vedru delší dobu venku, už vůbec ne na slunku. Možná se trochu dovzdělej než se začneš pošklebovat, ono dítě na kapačce není úplně výhra.

Maminka mluvila o sobě, ne o dětech. A 2m určitě neni 32 stupňů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 17:38
@terien píše:
Maminka mluvila o sobě, ne o dětech. A 2m určitě neni 32 stupňů :mrgreen:

Myslela jsem to spíš obrazně, vůči sobě tedy, ne doslova, spíš jsem tím chtěla říct, že nejsem milovníkem tropických veder… Jinak mi jde spíš o děti, než o mě… :think:

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
9.7.23 17:45

Já úplně chápu, když je někdo podobně zoufalej třeba s dvojčatama. Ale ty si vědomě uděláš druhý dítě tak hrozně brzo a pak jsi takhle vyřízená? Jak jsi čekala, že to bude probíhat? Vždyť jsi věděla, jak to s malým miminem chodí ne?

• Citovat
  • Upravit
34473
9.7.23 17:57
@Anonymní píše:
Myslela jsem to spíš obrazně, vůči sobě tedy, ne doslova, spíš jsem tím chtěla říct, že nejsem milovníkem tropických veder… Jinak mi jde spíš o děti, než o mě… :think:

Tropická vedra jsou poslední dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
9.7.23 18:12
@terien píše:

V Brně je třeba nesnesitelně tak měsíc. :nevim: teď už to je extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.7.23 18:17
@Barbucha3 píše:
V Brně je třeba nesnesitelně tak měsíc. :nevim: teď už to je extrém

Co vim, tak mámy s kočárkama tam tedy normálně ven chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
9.7.23 18:39

Já třeba taky horka nesnáším, omdlívám. Ale proč si nekopnout :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.23 21:47
@terien píše:

Jezis, nemusíte brát vše tak vážně a doslova… :lol: :roll:
Já řeším akce s dětmi,… Prosila jsem o radu, jak se srovnat se starostí o 2 malé děti, že mi jedno nonstop pláče a druhé vyžaduje pozornost, a vy se chytate toho, že já nesnesu tropy, že já nechci mít upal, ještě vám chybí, že nemám čas dojít si ke kadeřnici, do obchodu pro nové boty, a mám hlad, protože nestíhám jist… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Abyste to měla komplet :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.23 22:04

@Midaku @Svistice @Villanelle @Vladusxx
Dekuji za reakce.
Mám šátek, mimcu se ale moc nelibi, pláče v něm, odstrkava se rucickama, vzpira se, měla jsem tu paní, co mě učila, jak šátek uvázat, abych eliminovala chyby s vázáním… No, zkoušíme to dal.
Starší si statečně zvyká, že nemá 100% pozornost, ale i tak je náročný,
Na zahradu dáváme bazének, ale máme zahradu (malickou) na jihozápad, ani tam se odpoledne nedá být. Dopo je na písku ve stínu, i tam ale vyžaduje mou pozornost a protože písek rozhazuje okolo sebe mi i v tu dobu mít v šátku nemohu, i když by to bylo ideální při dělání babovek… Řídím, ale moc nevím, kde je tady v okolí hřiště, jinak lesy fakt nejsou nikde, v rozumné vzdálenosti…
A co se týká kojení kdekoliv, to u ostatních neodsuzuji, ale já se na veřejnosti na kojení necítím… Vím, že jde o krmení miminka, ale přeci jen, já se „neukazuji“ ani před muži z rodiny… Když jsme s rodinou ať už mou nebo manzelovou, od mužů odcházím krmit do jiné místnosti. Beru ohledy i na ně, ani mužům nemusí být příjemné koukat na „vytasena“ prsa kojících žen… ;)

• Citovat
  • Upravit
34473
9.7.23 22:15
@Anonymní píše:
Jezis, nemusíte brát vše tak vážně a doslova… :lol: :roll:
Já řeším akce s dětmi,… Prosila jsem o radu, jak se srovnat se starostí o 2 malé děti, že mi jedno nonstop pláče a druhé vyžaduje pozornost, a vy se chytate toho, že já nesnesu tropy, že já nechci mít upal, ještě vám chybí, že nemám čas dojít si ke kadeřnici, do obchodu pro nové boty, a mám hlad, protože nestíhám jist… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Abyste to měla komplet :palec:

Mě je úplně u zadele jestli chodíš ke kadeřnici. Reaguju na tvoje nesmyslný výmluvy, proč nechodíš s dětmi ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
9.7.23 22:22
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce.
Mám šátek, mimcu se ale moc nelibi, pláče v něm, odstrkava se rucickama, vzpira se, měla jsem tu paní, co mě učila, jak šátek uvázat, abych eliminovala chyby s vázáním… No, zkoušíme to dal.
Na zahradu dáváme bazének, ale máme zahradu (malickou) na jihozápad, ani tam se odpoledne nedá být. Dopo je na písku ve stínu, i tam ale vyžaduje mou pozornost a protože písek rozhazuje okolo sebe mi i v tu dobu mít v šátku nemohu, i když by to bylo ideální při dělání babovek… Řídím, ale moc nevím, kde je tady v okolí hřiště, jinak lesy fakt nejsou nikde, v rozumné vzdálenosti…
A co se týká kojení kdekoliv, to u ostatních neodsuzuji, ale já se na veřejnosti na kojení necítím… Vím, že jde o krmení miminka, ale přeci jen, já se „neukazuji“ ani před muži z rodiny… Když jsme s rodinou ať už mou nebo manzelovou, od mužů odcházím krmit do jiné místnosti. Beru ohledy i na ně, ani mužům nemusí být příjemné koukat na „vytasena“ prsa kojících žen… ;)

Přesně jak píšeš taky mi kojení na veřejnosti úplně nesedí..takže i kdyby nám to šlo asi bych stejně někde venku na hřišti nekojila…jinak taky tahle vedra moc dobře nesnáším…odjakživa…takze teď s kočárem pokud možno taky nechodím..určitě ne na uspani protože starší spi jen po obědě a to jí teda uvozim v baráku na chodbě kde je relativně chládek..mladší mi stejně spí lépe doma..kde si schrupne v posteli..kdežto s kočárem bych musela pořád jezdit…no a když se vyspi tak buď vyrážíme na hřiště (máme tu jedno které je odpoledne relativně ve stínu) nebo k babičkam na zahradu…protože my zahradu nemáme vůbec…pokud mají babičky jiný program tak jsme zalezli doma…napustit dětem bazének klidně v obýváku..dám tam vody jen málo a pod bazének dám deky aby nebylo všude nacakano a je to..starší se tam cachta klidně celé odpoledne… Baví ji přelévat vodu z kalíšku do kalíšku..to jí vydrží třeba hodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.23 00:22
@Anonymní píše:
Dekuji za reakce.
A co se týká kojení kdekoliv, to u ostatních neodsuzuji, ale já se na veřejnosti na kojení necítím… Vím, že jde o krmení miminka, ale přeci jen, já se „neukazuji“ ani před muži z rodiny… Když jsme s rodinou ať už mou nebo manzelovou, od mužů odcházím krmit do jiné místnosti. Beru ohledy i na ně, ani mužům nemusí být příjemné koukat na „vytasena“ prsa kojících žen… ;)

Jestli nejsi schopna nakojit venku, tak si to asi rovnou muzes hodit na prvni vetev, protoze to si neumim predstavit nevystrcit nos z baraku anebo pokud jo, prchat s hladovym probuzenym rvoucim miminem hned domu…

Tohle bych fakt dala jako zmenu cislo jedna.
Muzes si sednout zady k lidem, celem do zdi nebo si pred sebe postavit kocar, zalezt v parku celem ke stromum a kerum, cokoliv, nemusi te videt fakt nikdo.

Krok dva, vychytat ten satek/nositko, jasne, mimino se zezacatku propinat a rvat bude, pak v tom z toho usne a priste uz to bude lepsi a prespriste uplne dobry. S velkou pravdepodobnosti.

Krok tri, brat rozmary pocasi vic s nadhledem a moc se tim neridit a ven proste jit, ono se to nejak vzdy zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
10.7.23 07:06

Tak bez kojení venku to nepůjde. Zkus nosítko, šátek. To ani nejde poznat, že kojíš. Já mám měsíční miminko a prostě kojení neřeším. To bych se nedostala nikam. Přece jenom teď v tomto počasí pojď hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.7.23 11:19

Hele Lucie to napsala trochu drsně, ale má pravdu. Už teď blazniš, přece nebudeš držet staršího doma jako rukojmí? To fakt nikam nejezdíte? My dělali normálně výlety, byli jsme na farmě, v herně, u jezera, na hradě… Včera jsme strávili celý den u koryta řeky, kde si děti x hodin stavěli hráze a hrady a já jen seděla, klidně bych tam mohla mít kojence na dece. :nevim: Že nevíš, kde jsou hřiště? Tak se proboha zeptej, ne? Napiš na místní fb skupinu, u nás často někdo poptává i tipy na výlety s dětmi atp.
A to kojeni, však to nemusí být dobrý den, kozy ven. Existují kojící podprsenky, šaty, trika, kde není vidět prakticky nic, přes sebe můžeš kdyžtak přehodit ještě šátek… teď jsem na jednom výletě potkala kojící paní, ta zahalená nebyla, kolem normálně chodili chlapi a každému to bylo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí