Jak zvládat výchovu 2m a 26m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31438
10.7.23 11:46

Mam rozdily 23m a pak 3r. Ja mela druhe mimino prakticky nonstop na ruce a venovala se prvnimu diteti.

Prvni dite spalo jen v jedoucim kocarku, druhe pouze ve sve postylce (vyjimecne ve stojicim nehybnem kocarku) a treti dite pouze v satku :nevim: :mrgreen:. Prvni dve jsem kojila normalne venku, treti se venku nakojit nenechala kdybych se preskocila, nastesti ale jedla jen 6krat denne po cca 3-4 hodinach, takze to slo relativne skloubit. Kdyz se narodilo treti, byla jsem 15 mesicu doma na ne sama, muz pracoval v cizine (a ano, bylo to tak planovane), clovek se proste na to musel nejak nastavit, obrnet se nekonecnou trpelivosti a nad spoustu veci se povznest.

Ve 2r u nas nejvice tahla modelina, prstove barvy, michani kasicek z vody a mouky, voda obecne. Vzdy jsem razila pravidlo, ze krom kojeni a prebalovani ma prvorozene prednost pred druhorozenym. Pri prebalovani jsem nechavala asistovat starsi dceru, kdyz se ji chtelo, meli jsme podlozku na vane, tak dosahla dobre. Mladsi dite mas jeste malinke, ono si to sedne, ty zacatky jsou hodne na bazi pokus-omyl.

Hrabeci rady poustej jednim uchem tam druhym ven. P. S. U kadernika jsem byla naposledy pred 14 lety :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 17:08

@Liberalissima @Barbucha3 @Liška32 děkuji
@Tosidelassrandu k tomu může mít člověk spoustu důvodu… Mezi ně může patřit například věk rodičů a nebo zdravotní stav matky, ale to není důvod, proc jsem dávala dotaz na emimino ;)

• Citovat
  • Upravit
33005
10.7.23 17:16
@Anonymní píše:
@Midaku @Svistice @Villanelle @Vladusxx
Dekuji za reakce.
Mám šátek, mimcu se ale moc nelibi, pláče v něm, odstrkava se rucickama, vzpira se, měla jsem tu paní, co mě učila, jak šátek uvázat, abych eliminovala chyby s vázáním… No, zkoušíme to dal.
Starší si statečně zvyká, že nemá 100% pozornost, ale i tak je náročný,
Na zahradu dáváme bazének, ale máme zahradu (malickou) na jihozápad, ani tam se odpoledne nedá být. Dopo je na písku ve stínu, i tam ale vyžaduje mou pozornost a protože písek rozhazuje okolo sebe mi i v tu dobu mít v šátku nemohu, i když by to bylo ideální při dělání babovek… Řídím, ale moc nevím, kde je tady v okolí hřiště, jinak lesy fakt nejsou nikde, v rozumné vzdálenosti…
A co se týká kojení kdekoliv, to u ostatních neodsuzuji, ale já se na veřejnosti na kojení necítím… Vím, že jde o krmení miminka, ale přeci jen, já se „neukazuji“ ani před muži z rodiny… Když jsme s rodinou ať už mou nebo manzelovou, od mužů odcházím krmit do jiné místnosti. Beru ohledy i na ně, ani mužům nemusí být příjemné koukat na „vytasena“ prsa kojících žen… ;)

Kdybych k tomu přistupovala jako ty (že vlastně nic nejde), tak nevytahnu 10 měsíců paty z bytu, neb mladší dítě se kojilo co hodinu a pul a do těch deseti měsíců v podstatě nic kromě mlíka nejedlo.
Sednout si venku na malo frekventované misto, otočit se zády, strčit před sebe kovář, zahalit se satkema decentně nakojit lze vždycky. A normální chlap i kdyby postřehl, že kojis, tak to pochopí, určitě z toho nebude mít traume.
Na zahradu si kup slunečník nebo tam natáhnete nějakou zastinivaci plachtu, Mimi pískovou sprchu taky přežije, kde jsou hřiště zjistíš na pár kliknutí na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
10.7.23 17:18

Ještě k těm hřištím - já je hledám na mapy.cz, v té turistické jsou značené. Bývají tam dost i fotky, takže se dá odvodit, které bude ve stínu a tak. Hledám takhle hřiště i v cizích městech, kde to vůbec neznám a už jsem jich našla plno pěkných. Koukám na mapy hodně, kde je třeba nějaká řeka v lese, že bychom se tam zašli kouknout, občas se člověk nedostane přímo k vodě, ale jindy zase najdu něco super. Dřív jsem se orientovala podle kešek, ty bývají taky na super místech.

S dětmi se neodvažuju radit, to mě teprve čeká. Nicméně objednala jsem dneska hotový jídla z expres menu za dost peněz. A uvidím, jestli nebude možnost brát ze školky z jídelny potom, někde to jde, vaří většinou za pár korun a dobře.

Tak jestli máš řidičák, jezdila bych, i když taky záleží na miminku, jak to bude snášet. My šly kolikrát třeba do obchodaku (klimatizace) na dětské hřiště a takový ten vláček za 30 korun. Jestli mimi vydrží v kočárku třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.7.23 19:47

@Liška32 Jojo, mapy.cz jsou na toto super. Pak zakladatelko doporucuji weby overenorodici a akcnirodice. Oboje tuším. cz.
Na obou webech najdeš tipy na výlety, kratší i dlouhé, máš tam fotky, popsane, zda to zvládneš s kočárem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
10.7.23 19:56

Hlavně nauč to menší na přiměřený hluk. Naučit dítě na úplné ticho a pak se bát i potichu promluvit je šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 21:13

@Fiveone obě děti jsou v obýváku, celý den, mimo spánku po obědě, to jde každé jinam, aby aspoň 1 spánek byl nerušený, no když i to někdy nevyjde… Jako třeba dnes, starší dítě usnuli „po obědě“ až v půl 6 večer :nevim:

Ale dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 21:33

@Villanelle @Liška32
Skvělé děkuji, mrknu na ty weby. :palec:
Mimčo cesty autem zvládá zatím jakž takž, někdy cestu proplace, jindy prospi. Ale zvykat si musí, je to jediná možnost, jak se od nás kamkoliv dostaneme, včetně babiček :)
Obědy jsem si párkrát u nás ve škole vzala také. Ty jo, ale na to, že vaří pro školku i školu, byl to děs, totálně presolene, hlavně polévky, ani chlap to nechtěl. To jsem se tedy hrozila, co děti jednou čeká… :think: :zed: No doufám, že to byla náhoda a kuchařce jen ujela ruka :think:
@Svistice já ale netvrdím, že nic nejde… :roll: Proto také prosím o rady a přijímám všechny tipy… S jedním dítětem jsem samozřejmě nic nemusela řešit, šel ven v kočárek na terasu, ve vedrech do koupelny, protože v postýlce odmítá spát do dnes… Takže teď opět spí v koupelně. Menší už na kocar neucim, mimi spí pokaždé jinde, aby si zvykli jak na kocar, tak na postýlku. Občas (hlavně na návštěvách) je to totiž problém. 8) Netrcime celé dny doma, nikdy to tak nebylo, to snad jen teď v těch vedrech… Ale jinak normálně jezdíme po výletech, chodíme na zdejší hřiště, krmit labutě na rybník, v obci máme kozy a ovce, tak chodíme za nima… když bylo mimi úplně maličké, já byla doma s ním a starší si bral manžel a jezdili spolu, např do minizoo, kde už teď bylo i mimi, v šátku a půl výletu prořvalo, pak druhou půlku prospalo s mým malickem v puse, ale nakonec jsme to zvládli. :palec:
Fakt nejsem blázen, co bude trcet rok doma, jen proto, že nechci kojit venku… Vím, že někdy musím, jen říkám, že na to nejsem úplně stavěná ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 21:41

@Hobitka skvělé, díky za tipy… My samolepkujeme, po tom je jak divy… A rád maluje, a stále prohlížím a čteme knížky… To jsou 3 top akce, teď jsme pořídili pískoviště, tak dopo chodí na písek, dokud je ve stínu, odpo má pak bazének.
Ten šátek, že se mi v něm vzteka mě štve, starší ho nepřijal nikdy… Až v cca půlroce nositko manducu, tak doufám, že to mimi nebude opakovat a zvykne si i na šátek. A já taky… Vůbec mi s ním nic nejde, jak jiné maminky píši, že třeba vaří, to já jsem úplně nepoužitelná :mrgreen: Musím si zvykat také :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.23 21:42

@anavi13 no, jak píšu výše, snažíme se oba já i mimi, snad se zadari… :)

• Citovat
  • Upravit
31438
10.7.23 23:06

Zakladatelko, ja taky s satkem nic neuvarila, coz prikladam me hobiti vysce. Akorat jsem ditetem narazela do pracovni desky a na nic nedosahla :mrgreen:. Ale chodila jsem tak na nakupy, pro strasi deti do skolky, po uradech, na vylety a mela obe ruce volne na dve starsi deti (bylo jim necel 3r a necelych 5r, kdyz se narodila posledni segra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
11.7.23 00:11

Ani já jsem s miminkem v šátku nebo nosítku doma nic neudělala. Úklid to máš neustále se ohýbat a věšet dítě hlavou dolů a zpět, to není pro ně dobrý. A nedosáhla jsem přes ní do dřezu. A u hrnce jsem ji mít nechtěla, to není zrovna bezpečný. Takže šátek super ven, ale doma na nic. A když byla větší, zkusila jsem ji na záda. A u zrcadla jsem si všimla, že cestou krade věci jako propisky a podobně :mrgreen:

Jinak taky máme teď období, že spánek po obědě by ještě byl potřeba, sle usnout nejde. U nás nejlepší čas na usnutí je 16 hodin, pak spí do 19 a může jít večer na párty, ale rozhodně ne do postele.

On to zakladatelko asi prostě bude opruz :nevim: a nějaký systém si určitě časem najdete. Třeba za pár měsíců, ale půjde to. A ty vedra taky nebudou věčně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí