Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jeste jinak. Plavani je drazsi, ale v CR, pokud se do toho dítěti neprimicha covid, maji deti ve skole plavani 2 pololeti. Takze i ty deti, jejichz rodice resi finance, se plavat nauci. Narozdil od batolat a predskolnich deti, kteri se „uci“ dlouhou dobu a za draho to, co skolni dite zvladne behem dvou lekci.
@Anonymní píše:
Jo ja bych se také chodila koukat zadarmo do nádrže a také bych zadarmo bruslila. Jen to má jeden háček v Praze nemrzne a žádná čistá nádrž, ve které by se mohly koupat děti tu není. Do zábavních parků opravdu nechodíme.
Ale tak pokud to nejde v Praze, tak ale přece můžeš najít dovolenou, kde tohle jde. A tím na tý dovolený částečně ušetřís. Nebo si prostě další dítě neporizuj, když na něj se svým stylem života nemáš. Mít dvě děti není přece povinnost.
@Šarlota4 píše:
Proc neja byla 2× a prisla mi spinava mesta i more.
Ono záleží na tom, kam se jede. My jezdíme na poloostrov Gargano a tam je to čistý. Je pravda, že pláž patří ke kempu a prostě se o ní starají a ve městech taky čisto, ale vím, že třeba nahoře je to horší.
@Cuddy píše:
Vykasli se na plavani ve skolce, tam ta efektivita je mala. Ten bych zvolila jen pokud by mne byly penize jedno a dite melo rado vodu. Za rok se tam nemusi naucit vubec nic. Pockej na nejakych 5, idealne 6 let a najdi nejaky oddil. I v Praze mas plavani cca 4tis/rok, ale ne v batolecich klubech a mimo nejatraktivnější casy.
Já se třeba ve škole vůbec plavat nenaučila. O klubu uvažuji, nevíš prosím o nějakém? Spíš si říkám, že v té školce či škole jen pak nastydne, protože tam nebude nikdo dohlížet na to jak moc si vysušila vlasy apod. Ale dítěti je teď 2,5 tak musím ještě počkat. Zase nechci promeškat dobu, kdy bude nejučenlivější.
@Cuddy píše:
Plave mne jiz treti mimino, letos za 16tis. Zadny Kenny klub, obycejne kojenecke plavani. Prazska realita.
Promiň, kojence už nemám, ale schválně jsem koukla na ceny kojeneckého plavání na Floře - 5800 pololetí, na Juklík (P10 a P5) cca podobné. Já plavala s miminama cca před 15 lety, tak to zdražilo, ale zase ne o tolik. Pokud myslíš tu cenu za rok, tak i tak je to dost předražené. Realita je ta, že lze mnohem levněji.
Jinak já třeba nejmladší dávala na hodně drahý kroužek, protože ostatní sportovní kluby jedou na výkon a děti si vybírají a konkrétně tam, kam chodily moje starší děti to nebylo moc „rodiče-friendly“, takže jsem si zaplatila za angličtinu i za vstřícnost trenérů a jsem spokojená. Ale kdybych na to neměla, mohla bych sehnat mnohem levněji a o tom je diskuze.
Já třeba jezdím služebně do luxusních hotelů, s jídlem a recepcemi (před covidem), ale nijak mne to neokouzlilo, na dovolenou jedu raději do apartmánu, kde se řídím jen podle sebe a ne podle toho, kdy musím dojít na snídani nebo večeři (nebo cokoli) a žádat dietní jídla a kolikrát je s tím problém…
@Cuddy ale decko sa v batoľacom veku ani nenaučí plávať. Reálne sa dieťa naučí plávať okolo 5 roku a na to sú zamerané kurzy.
Praha ponúka toľko možností, stačí pohľadať. K lyžovaniu, zjazdovky neznášam. Ako decko som bola k tomu nútená, že predsa lyžuje každý
a fakt to nie je nevyhnutné pre život. Radšej bežky a ešte lepšie sánky ![]()
@safina píše:
Ale neblbni, vychovávám v Praze 3 děti a za 6k za pololetí nemaj plavání ani mimina. Ne, že by to nešlo, jsou tu i drahé kurzy, ale opravdu 6k není běžná cena. Asi vaše školka pronajímá něco dražšího nebo nemá nic lepšího v okolí. Moje děti měly kroužek plavání od školy cca za 2200 na pololetí (Brumlovka). Dcera druhačka teď začne plavat se školou, cena je podobná. Na příměstském táboře byla loni za 3000, s plaváním chápu, že je to dražší. A jak píšu, domů běžně objednávám pizzu za 120, případně velkou 45cm za 180. Praha 4 - a není to jediná pizzerie v okolí, ostatní to mají podobně.
Vidíš a my tu opravdu máme na bazénu na 11 příměstský tábor s plaváním za 4,5 tis. Ten tvůj tábor za 3000 je od koho? Děkuji
@safina juklik plave za 400Kc/lekce, to je těch našich 16tis na rok.
@jjss píše:
@Cuddy ale decko sa v batoľacom veku ani nenaučí plávať. Reálne sa dieťa naučí plávať okolo 5 roku a na to sú zamerané kurzy.Praha ponúka toľko možností, stačí pohľadať. K lyžovaniu, zjazdovky neznášam. Ako decko som bola k tomu nútená, že predsa lyžuje každýa fakt to nie je nevyhnutné pre život. Radšej bežky a ešte lepšie sánky
Vždyť to zakladatele píši, že ideální věk je až kolem 5-6 let, dřív ne.
@Anonymní píše:
Já se třeba ve škole vůbec plavat nenaučila. O klubu uvažuji, nevíš prosím o nějakém? Spíš si říkám, že v té školce či škole jen pak nastydne, protože tam nebude nikdo dohlížet na to jak moc si vysušila vlasy apod. Ale dítěti je teď 2,5 tak musím ještě počkat. Zase nechci promeškat dobu, kdy bude nejučenlivější.
Nezijes ty moc v zajetí toho, co by se mělo, jak je to nejlepší apod? Taky jsem si plánovala, jak dítě tak ve čtyřech postavím na lyže a na brusle, jak bude chodit na plavání
No od mimina vodu nesnášel, bál se jí, a přišlo ho to až v sedmi letech, letos v osmi uz i jeví snahu a ochotu se plavat učit. Dávám tomu ještě tak rok až dva, a bude plavat.
Na lyžích stal prvně „až“ v šesti, neb před tím by to s ním byly jen vyhozené peníze. Brusle byl ochotný vyzkoušet nejdřív v pěti a šlo mu to jak psovi pastva, o rok později už to šlo dobře, teď je na inlinech nejlepší z rodiny.
Bych netlačily na pilu. Nikdy není pozdě s něčím začít.
@Anonymní píše:
Ve 2,5 letech se na výuku plavání vykašli, to si choďte do bazénu, že vás to baví, ale ne kvůli základům plavání. A na skolkove kašli úplně, to je jen tahání peněz. Do 4 let je to mnohem efektivnější s rodiči, jinak ti dítě ovesi kdejakou nadlehcovaci pomůckou, dítě nebude tušit, co má dělat… Každa motorické dovednost má svůj čas.
@Anonymní píše:
Vysušenost vlasů jde ošetřit koupací čepicí. Nehledě na to, že nastydnout ani nemusí.
Zakladatelko, zbytečně plasis… Tvoje dítě fakt prezije, když se nebude učit lyžovat na prvotridni sjezdovce v Alpach a zvládne i jit z bazénu s mokryma vlasama. Dovolenou s detma jde delat ua desitky tisic i totalne lowcost a super zážitky a dovednosti se daji získat v obou pripadech. Problém máš akorát v hlavě
@Cuddy píše:
Plave mne jiz treti mimino, letos za 16tis. Zadny Kenny klub, obycejne kojenecke plavani. Prazska realita.
Pockej, to te stoji kojenecke plavani 16 tisic?
Nebo dohromady vsechny tri deti rocne plavani 16 tisic?
@Wani píše:
Pockej, to te stoji kojenecke plavani 16 tisic?Nebo dohromady vsechny tri deti rocne plavani 16 tisic?
400 Kc/lekci je standardni cena v Praze.