Jak zvládáte finance a dvěma dětmi

Anonymní
8.8.21 15:03

Jak zvládáte finance a dvěma dětmi

Ahoj, právě se vracíme z dovolené v Česku. Byli jsme týden na horách, které nejsou v létě tolik známé. Chodívali jsme na obědy do běžných restauraci a tedy musím říct, že se nestačím divit, jak hospody zdražily. Ve dvou lidech plus pití pro dvouletaka jsme nechávali v průměru 650,–. Tak si říkám, jak cestují a vše financují lidé se dvěma nebo více dětmi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20924
8.8.21 15:09

No dají víc peněz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21728
8.8.21 15:13

No, se dvěma dětmi, které každé má své jídlo, to je prostě raketa… Ceny šly fakt hodně nahoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
8.8.21 15:14

Tak o dovolené se asi počítá, že nějaká ta částka padne, kdo na tom nemá, tak si vaří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
8.8.21 15:15

My byli v červenci v Beskydech a teda mazec to je. Jsme 2+2 starší 7 let. Jídlo bereme většinou 2 hlavní chody a dvě polévky, nebo tři hlavní jídla, jak kdy. Průměrně jsme platili za oběd 800,–. Cestou zmrzliny, nějaký juice, vstupy, týden asi 15 tisíc, plus samozřejmě ubytování, naštěstí jsme měli polopenzi, tak večeři už jsme neřešili.
V pátek jedeme do Chorvatska, tam to má ještě mnohem vyšší grady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.8.21 15:16

No jak.. Buď si našetří nebo vydělají třeba víc peněz než vy atd.
A když vidím ty fotky na fb a všude, tak nemám pocit, že by se rodiny v mém okolí nějak trápily zdražováním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 15:16

Je mi jasné, že v uvedeném případě zaplatí více. Ale jaký tedy máte příjem? Já jsem zatím na RD, muž má lehce nadprůměrný příjem a tedy druhé dítě vážně zvazuji. Nedovedu si představit s dvěma dětmi vyrazit například na zimní dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
12978
8.8.21 15:17

To máte ještě dobré, my tam necháváme od 900 nahoru. To máte spíš něco z deního menu.
Kdo na to nemá, jede do apartmánu s kychyní a vaří si. Já takhle žilů x let s rodiči, každý jede dle finančních možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
8.8.21 15:18
@Anonymní píše:
Je mi jasné, že v uvedeném případě zaplatí více. Ale jaký tedy máte příjem? Já jsem zatím na RD, muž má lehce nadprůměrný příjem a tedy druhé dítě vážně zvazuji. Nedovedu si představit s dvěma dětmi vyrazit například na zimní dovolenou.

My jako rodina cca 80 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27747
8.8.21 15:22
@Anonymní píše:

tak ono je spousta jiných možností než si dřepnout do restaurace, jak psali holky můžeš si vařit, kup si bagetu, nebo pizzu nebo si najdi levnější hospodu, bufet, rychlý občerstvení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 15:23
@stanuska3 píše:
My jako rodina cca 80 tisíc

A z toho uplatite dvě děti na všech dovolených, kroužky atd.? Ptám se protože jsem počítala - letní dovolená týden v ČR na horách ubytování cca 18000,– plus nějaké vstupy, jídlo atd. tj cca 40000,– za týden. Druhá týdenní dovolená u moře, absolutně netuším na kolik to vyjde protože jsme s dítětem ještě na takové té „mastnatske“ dovolené nebyli. Dovolená v zimě jen ubytko 50000,– skypas pro 4 dalších cca 20000,– :nevim: nebo jak to děláte?

• Citovat
  • Upravit
36177
8.8.21 15:23

Byli sme na Lipně a ty ceny jsou prostě vysoký. A nejen za jídlo, ale i vstupy na různý atrakce. Obědy jsme si vařili, byli sme 3 rodiny tak jsme se střídali, ale i tak to bylo většinou tak litr za den a to jsme kolikrát 4 letou dceru vydávali za 3 letou protože je drobná, tak jsme neplatili a za ročního syna taky ne. Dovolená v zimě, pokud myslíš lyzovacku tak ta je normálně dražší jak letní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
8.8.21 15:24
@Anonymní píše:

Mě zase nepřijde normální zvažovat jestli mít dítě jen kvůli tomu, jestli si můžu dát s dětma o dovolené oběd v hospodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 15:25
@ka2ka píše:
tak ono je spousta jiných možností než si dřepnout do restaurace, jak psali holky můžeš si vařit, kup si bagetu, nebo pizzu nebo si najdi levnější hospodu, bufet, rychlý občerstvení :nevim:

Chodili jsme do těch nejobyčejnějších hospod. I v té pizzerce jsme nechali 600,–. A vždy to byly dvě hlavní jídla a 2 nealko pivo a jedna limca pro dítě. V apartmánu jsme byli, ale když chceš něco vidět tak nemůžeš jezdit na oběd domů a zase zpět.

• Citovat
  • Upravit
727
8.8.21 15:26
@Anonymní píše:

Zimní dovolená není nutnost, my tedy žijeme v Podkrkonoší, na lyže to máme 30 minut a zimní sporty zas tolik nepreferujeme, ale když bychom neměli, tak jak psal někdo výše, místo oběda např. Hranolky, rohlíky z domu a večeři třeba grilování, záleží na ubytování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová