Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu. Mám čerstvě dvouletého syna. Začala jsem chodit na angličtinu kde mi ho dvakrát týdně paní hodinu hlídá. Paní zná a prostředí také, chodíme tam i na cvičeni batolátek. Poprvé celkem OK a od té doby horší a horší, řve jen když tam vkročime. Dneska jsme měli jenom cvičení, angličtina mi odpadla a ze začátku to vypadalo, že se ode mně nehne ani na krok. Nakonec se přece jen zapojil ale stále mě hlídá. Hlídá mě víc i doma. Na jednu stranu je mi ho líto ale na druhou stranu si říkám že není přece už tak malý a mohl by si pomalu zvykat. Za rok má jít do školky. Poradíte mi jak mu to aspoň trochu vysvětlit, nebo jste něco slibovali když nebude plakat? Jsem z toho nešťastná, ale tu angličtinu prostě potřebuju kvůli práci. Diky za rady.
Můj syn se taky drží u mě, když někam přijdeme…ale postupně se trochu zbaví ostychu a pustí se do terénu. Doporučuju chodit co nejvíce do kolektivu mezi ostatní děti, na různá místa.
Ten náš malej mě nepustí ani na záchod nebo se osprchovat. Jsou mu skoro 2roky. Řve všady kde se podívám..u babičky, prababičky, v obchodě..prostě všady. Taky se děsím toho, až půjde za rok do školky ![]()
@desire1 zkoušela jsi ho nejdřív nechat hlídat v domácím prostředí? jsou to teď na něj jakoby dva tlaky naráz. Není doma + není s tebou. Zkusila bych zaplatit hlídačku doma. Třebas nějakou studentku (dceru známé třeba aby to bylo finančně únosné) možná by to pro malého bylo příjemnější takto postupně. Se studiem držím palce! ![]()
Když v tom to asi nebude..on tam zůstavá s paní v takové herničce a říkala mi, že ji celou dobu nevlezl z klína ale ani si nehrál prostě nic, jen prý tiše trpěl-:). On celou dobu nebreččí, jen když odejdu pak přestane. Jenže to jeho dnešní chování mě fakt překvapilo.
@reinkarnace hlídačku mám, no..tu v rámci možností rozdýchá, ale taky se pořad prý na mě ptá a hledá mě.
A myslíte že to teda zvládne? Prostě to vydržet a on si zvykne? Já se mu snažím to trochu vysvětlit, říkám ze jdu za paní učitelkou a on bude teď s tetou ale že se určitě vrátím. Je to v jedné budově, jdu jen o patro výš. Minule se tam na mě přišli po skončení hodiny podívat aby jako věděl že úplně pryč nechodím.
Jsem ráda, že tento problém nemám a to hlavně díky tomu, že jsme pořád někde jinde a v kolektivu. Ale je pravda, že někdy se ten můj prcek začne vztekat, když musí jít domů a nemůže jít spát k Pavlíkovi. ![]()