Jak zvyknout dvouletého na hlídaní?

684
16.2.16 13:01

Jak zvyknout dvouletého na hlídaní?

Prosím o radu. Mám čerstvě dvouletého syna. Začala jsem chodit na angličtinu kde mi ho dvakrát týdně paní hodinu hlídá. Paní zná a prostředí také, chodíme tam i na cvičeni batolátek. Poprvé celkem OK a od té doby horší a horší, řve jen když tam vkročime. Dneska jsme měli jenom cvičení, angličtina mi odpadla a ze začátku to vypadalo, že se ode mně nehne ani na krok. Nakonec se přece jen zapojil ale stále mě hlídá. Hlídá mě víc i doma. Na jednu stranu je mi ho líto ale na druhou stranu si říkám že není přece už tak malý a mohl by si pomalu zvykat. Za rok má jít do školky. Poradíte mi jak mu to aspoň trochu vysvětlit, nebo jste něco slibovali když nebude plakat? Jsem z toho nešťastná, ale tu angličtinu prostě potřebuju kvůli práci. Diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
566
16.2.16 13:08

Můj syn se taky drží u mě, když někam přijdeme…ale postupně se trochu zbaví ostychu a pustí se do terénu. Doporučuju chodit co nejvíce do kolektivu mezi ostatní děti, na různá místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.2.16 13:15

Ten náš malej mě nepustí ani na záchod nebo se osprchovat. Jsou mu skoro 2roky. Řve všady kde se podívám..u babičky, prababičky, v obchodě..prostě všady. Taky se děsím toho, až půjde za rok do školky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
16.2.16 13:19

@desire1 zkoušela jsi ho nejdřív nechat hlídat v domácím prostředí? jsou to teď na něj jakoby dva tlaky naráz. Není doma + není s tebou. Zkusila bych zaplatit hlídačku doma. Třebas nějakou studentku (dceru známé třeba aby to bylo finančně únosné) možná by to pro malého bylo příjemnější takto postupně. Se studiem držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
16.2.16 13:24

Když v tom to asi nebude..on tam zůstavá s paní v takové herničce a říkala mi, že ji celou dobu nevlezl z klína ale ani si nehrál prostě nic, jen prý tiše trpěl-:). On celou dobu nebreččí, jen když odejdu pak přestane. Jenže to jeho dnešní chování mě fakt překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
16.2.16 13:26

@reinkarnace hlídačku mám, no..tu v rámci možností rozdýchá, ale taky se pořad prý na mě ptá a hledá mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
16.2.16 14:07

A myslíte že to teda zvládne? Prostě to vydržet a on si zvykne? Já se mu snažím to trochu vysvětlit, říkám ze jdu za paní učitelkou a on bude teď s tetou ale že se určitě vrátím. Je to v jedné budově, jdu jen o patro výš. Minule se tam na mě přišli po skončení hodiny podívat aby jako věděl že úplně pryč nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.2.16 21:46

Jsem ráda, že tento problém nemám a to hlavně díky tomu, že jsme pořád někde jinde a v kolektivu. Ale je pravda, že někdy se ten můj prcek začne vztekat, když musí jít domů a nemůže jít spát k Pavlíkovi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí