Jaká jídla pro 8měsíční mimčo

866
18.6.19 21:17

@Kamuli tak já dávala již od 5 měsíce vše co jsem jedla já, takže když byla svíčková, tak dostala svíčkovou, když knedlo zelo vepro tak dostala to :-D nějak jsem vůbec neřešila, jen jsem její porce mesolila a neperila od roka již ji porce co já, solene i peprene. Čím min se toto řeší tím lépe. Dávat můžeš cokoli ale nesmí to být kořene ;)
A klidně mě ukamenujte za to jak krmim malou ale mě to je jedno :-D budu ji tak krmit dal u nás to matka taky neřešila a žijeme dr mi to naopak schválila a sám primář řekl, že čím víc se to hroti tím hůř pro dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33
18.6.19 21:54

@Leo44 děkuji za odpověď, je mi jasné že tady bude spousta těch které tě budou „proklínat“ :D :D ale ja jsem ráda že i tenhle názor tady je, já jsem si taky říkala že už bych malé mohla dávat víc „dospěláckých“ jídel (i když ne až tak razantně), ale bála jsem se abych ji tim spis neublížila, a aspoň budu klidnější že bude v pohodě.. vím děsně to hrotím (hold první dítě :D )

Příspěvek upraven 18.06.19 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
18.6.19 21:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
18.6.19 22:05

@Kamuli u mě taky první, ale nehrotim to, nejsem ani Bio ale eko matka natož nějaká ustrasena :-D no jo, ale já si s tím hlavu nelamu malé je 14 měsíců nebyla ani nemocná nic ani rýma… Jo a ještě jsem nekojila :lol:
Naopak každý ji tipuje víc jak 2 roky.:-D prostě je šikovná. Uklízí si hračky, boty, umí se slikat i oblékat, odnáší malý koš s odpadky atd :-D takže myslím, že paráda na její věk :D :D takže nehrot :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.6.19 22:26

Taky jsem od 6 měsíce dávala, to co jsme jedli my (nekořeněný). Snad akorát houby jsem dávala až od roku. Dneska sní všechno a nemá s ničím problém. Spíš na hřišti často slyším, že se pokoušejí zavést normální obědy okolo 2 roku a dítě odmítá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.6.19 22:37

@Kamuli Tak já na svaciny dávám ovoce a zeleninu, jogurt, obcas k tomu susenku nebo krupku. Střídám různé ovoce a ruznou zeleninu. Někdy dávám presnidavku, někdy dávám nakrájené na kousky nebo kusy. Občas dostane suchý rohlík (tím nemyslím, že má ke svacine suchý rohlík a tím to hasne) nebo namazaný chleba. K obědu většinou dávám masozeleninu, občas vývar, rajskou, kuskus, bramborovou kasi s masem, červenou čočku. K večeři dávám většinou kaši s ovocem, střídám různé druhy kaší, někdy masozeleninu, jogurt. Jo a synovi je 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
19.6.19 00:35

Ja davam synovi (8 mes) to co my jime, nekorenene. Bramborovou kasi, brambory, ryze, testoviny, trosicku masa - kureci, hovezi, varenou zeleninu (mrkev, brokolice, sladka brambora…) - to mu davam na jeho stolecek, on to bere do rukou a sam se krmi. Jinak kase, ovoce - zase nakrajeny na stolecku (banan, ananas, jablicko), zeleninu - vyborny kdyz rostou zuby - mrkvovy & okurkovy tycinky. Krupky, chleba - jen tak na “pozuzlani”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
19.6.19 06:52

@eM91 tak nase mala teda zatim taky basti vsechno :) ale asi ji zkusim uz obcas dat i nejaky ten obidek co budu mit i ja :) @Hlaholice dekuji :) taky ji davam ovoce na kousky a to ji moc chutna :) @ocean.mama mrkvičku a okurky davas normalne syrove?? :)

A treba lucinu, maslo na chleba nebo uz i sunku některá dáváte?? :)

A dekuji vsem za reakce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
19.6.19 08:00

Mam 11m a bud v klid - kojena 4× za den, 2× v noci, tak 3× si da 120ml Bebu. Nesni ani pulku kapsicky, prikrmy nesnasi, obcas vezme na milost kasi, kus rohliku na okusovani, banan a oliznout zmrzlinu :-) Nestresuju, nabizim nekolikrat denne ruzne veci. Neznam nikoho kdo by se nakonec jist nenaucil:-) Starsi doslo sezere vse :-)

• Citovat
  • Upravit
24992
19.6.19 08:12
@eM91 píše:
Taky jsem od 6 měsíce dávala, to co jsme jedli my (nekořeněný). Snad akorát houby jsem dávala až od roku. Dneska sní všechno a nemá s ničím problém. Spíš na hřišti často slyším, že se pokoušejí zavést normální obědy okolo 2 roku a dítě odmítá :nevim:

jo, to už jsem taky slysela z vice zdroju, naposled matka 3 deti, prvni dite klasika, vse super eko bio, spesl jidlo celkem dlouho…starsi decko pak vybirave, sotva neco sni… 3. dítě jedlo velmi brzy normalni jidlo bez koreni, svickovou, vepro knedlo a i ostatni a nyni nema s jidlem zadny problem, sni temer vse, neni vybiravy…pry kdyby to vedela, tak to udela stejne i u prvniho :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.6.19 12:56

@Kamuli Sice to nebylo na mě, ale já dávám taky mrkev a okurku a dávám obojí syrové. Lucinu měl syn jednou, ale je v ní sůl, tak se mi to nezdá úplně nejvhodnější. Máslo měl syn také jednou. Šunku neměl a dávat ji ani do roka nehodlám a po roce taky jen výjimečně a domácí (sami také jíme šunku a ostatní uzeniny jen výjimečně). Co se týče mazání na chleba, tak já budu do roka davat hlavně zeleninové pomazanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.6.19 13:20

@debra.morgan Já dávám teda synovi spíš jiné jídlo než nám. A když má jídlo s námi, tak zase to jídlo děláme trochu jinak, než bychom ho dělali obvykle. Myslím si, že syn mám pestrý jídelníček a nějak nevidím důvod, proč by měl být z takového jídelníčku někdy nějak vybiravy, naopak bych řekla, že jí dobře. Řeším to, zda jí zdravě, neřeším to, zda jí nějaká konkrétní jídla s konkrétním názvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
19.6.19 13:24

@kytkalenka já znám jeden případ, kdy se nenaučila jíst (přítele sestřenka). To bylo všechno podle knížek a tohle nesmí a támhleto nesmí, všechno se muselo mixovat na kaši :roll: Jde do 9. třídy, neumí pořádně kousat a v jídle je tak vybíravá, že nemůže jíst ani ve školní jídelně. Doma ji vaří asi jenom 4 jídla, protože nic jinýho nechce a zkoušet nebude. Ale je to jedinej případ, co znám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
16.7.19 13:57

Opožděně všem děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
16.7.19 19:41

@Kamuli koukni do skupinky vaříme pro kojence a batolata , je tam spousta receptů ;) určitě tě něco zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí