Jaká probiotika jsou nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
8.3.22 15:59

Hele biopron zrovna nezvládá dodržet deklarované složení…

https://www.pharmanews.cz/…7e95422e.pdf

šla bych do tohohle - je v tom rovnou i trošku rozpustné vlákniny

https://www.gsklub.cz/…0-10-kapsli/

onbecně - potřebuješ přidat do jídla i vlákninu a to v co nejpestřejší formě (celozrnné obiloviny, luštěniny, ovoce, zelenina, ořechy, seínka, houby, mořské řasy) - to je krmio pro tvé mikrobiální spolubydlící.

Pokud máš to trávení rozuhozené, tak bych začínala postupně - tedy přidávat ty snadno stravitelné vlákniny - celozrnné obiloviny brambory, ovoce jako jsou banány a jablka, listovou zeleninu. A pak po menších množstvích luštěniny a případné doplňky jako jsou chila či psylliová semínka a nebo čekankový sirup. Když tě něco začne nadýmat, tak uber možství, ale jez to pravidelně, tím se ti v břiše pomnoží ti mikrobové, co to budou žrát bez nadýmání.

Ke zvýšenému příjmu vlákniny taky potřebuješ víc pít a dost se hodí decentně zvýšit množství pohybu, trávení to dělá dobře.

pokud by tvoje trávicí potíže byly zánětlivého původu a nebo si měla dráždivý tračník, tak probiotika a vláknina nemusí pomáhat a v nějaké fázi mohou i škodit, to pak řeš s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 17:12
@Ou píše:
Hele biopron zrovna nezvládá dodržet deklarované složení…

https://www.pharmanews.cz/…7e95422e.pdf

šla bych do tohohle - je v tom rovnou i trošku rozpustné vlákniny

https://www.gsklub.cz/…0-10-kapsli/

onbecně - potřebuješ přidat do jídla i vlákninu a to v co nejpestřejší formě (celozrnné obiloviny, luštěniny, ovoce, zelenina, ořechy, seínka, houby, mořské řasy) - to je krmio pro tvé mikrobiální spolubydlící.

Pokud máš to trávení rozuhozené, tak bych začínala postupně - tedy přidávat ty snadno stravitelné vlákniny - celozrnné obiloviny brambory, ovoce jako jsou banány a jablka, listovou zeleninu. A pak po menších množstvích luštěniny a případné doplňky jako jsou chila či psylliová semínka a nebo čekankový sirup. Když tě něco začne nadýmat, tak uber možství, ale jez to pravidelně, tím se ti v břiše pomnoží ti mikrobové, co to budou žrát bez nadýmání.

Ke zvýšenému příjmu vlákniny taky potřebuješ víc pít a dost se hodí decentně zvýšit množství pohybu, trávení to dělá dobře.

pokud by tvoje trávicí potíže byly zánětlivého původu a nebo si měla dráždivý tračník, tak probiotika a vláknina nemusí pomáhat a v nějaké fázi mohou i škodit, to pak řeš s lékařem.

Děkuji, a je to v pohodě i s tou laktózovou intoleraci?

• Citovat
  • Upravit
201
8.3.22 21:26

Ja uzivam Harmonelo a jsem s tim spokojena :palec: Je to ale trochu dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.8.23 09:24

Probiotika nejlepší

Vím že každému sedne asi trochu něco jiného, ale jaká probiotika byla podle vás fakt nejlepší? Už jsem jich několik zkoušela a je opravdu znát značka od značky. Spíš ani nevím co je takový ten faktor, podle čeho vybrat nejsilnější probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.9.23 15:33

@miilajda tak u probiotik je dobré sledovat několik faktorů. Za prvé kolik probiotických kmenů obsahují a za druhé kolik životaschopných mikroorganismu obsahují (to se udává jako CFU). Já jsem nejvíce spokojená s probiotiky od Probiotikus. Obsahují totiž 11 kmenů, takže ten zásah účinků by měl být dost velký oproti nějakým probiotikům, které obsahují například jen 3. Navíc jsou tam i prebiotika a ty ještě posilují účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.24 19:42

Mohu se prosím zeptat těch z vás, které užíváte probiotika pravidelně a tedy preventivně… Jaký je účinek takového užívání? Jaké pozorujete pozitivní účinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.7.24 21:35

Já jsem dost trpěla na zažívací problémy… Často zácpa zase pak průjem. Bylo to dost nepříjemné. Tak jsem začala preventivně probiotika. Osobně si nejvíc všímám lepšího zažívání a snížení rizika zažívacích potíží, které mě trápily. Za co jsem opravdu hodně ráda, to je to, že díky nim mám více energie a celkově se cítím lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí